Facebook Güvenlik Önlemlerini Arttıracak

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook güvenlik önlemleri için yeni bir karar aldı. Şirketin özellikle de Donald Trump ve Twitter savaşı devam ederken böyle bir karar alması ilginç.

Tahmin ettiğiniz üzere sosyal medya şirketlerine hiç olmadığı kadar çok ihtiyaç var. İnsanların çok az sosyalleşme imkanı bulabildiği son günlerde, Facebook gibi firmalar önemli bir sosyal ağ kurulmasını sağlıyor. Ancak bu tür şirketlerin güvenlik konusunda büyük soru işaretleri yarattığı da kesin.

Facebook güvenlik sorunlarına kesin çözüm bulmak istiyor

Güvenlik ile özgürlük arasındaki denge her zaman için en büyük sorunlar içerisinde yer aldı. Bazı devletler ve şirketler ağırlığı güvenlik yönüne kaydırırken, kimileri de özgürlüğe daha yoğun bir destek veriyor. Facebook ise ikisini dengeleme amacında.

Büyük sayfalar, genellikle çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. Bu tür sayfaların özellikle de seçim zamanlarında faydasını görmek mümkün. Facebook şirketi bu tür büyük sayfaların suistimal edilmesini önlemek için yeni bir karar aldı. Bu karara göre çok fazla kullanıcısı bulunan Facebook sayfaları kimlik doğrulamak zorunda kalacak.

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinden bir tanesi olan Facebook, güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkarabilmek için bu formülü hızlıca hayata geçirmek istiyor. Kimlik doğrulaması yapmayan büyük sayfalara erişim engellenebilecek. Sizce Facebook, attığı bu adımla doğru bir karar verdi mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version