Facebook’ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

Facebook'ta engellendiğimi nasıl anlarım? Birçok kullanıcının merak ettiği bu sorunun cevabı listelediğimiz 7 yöntemdedir.

Facebook’ta engellendiğimi nasıl anlarım diye merak mı ediyorsunuz? Facebook size “X” kişisinin sizi engellediğini ya da ne zaman engellediğini söylemez ama bu, sizi bir kişinin engelleyip engellemediğini öğrenemeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Facebook’ta eğer birinin sizi engelleyip engellemediğini öğrenmek istiyorsanız bunun için başvurabileceğiniz bazı yöntemler vardır. Gelin, bunları inceleyelim.

Facebook’ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım, Yöntemleri Neler?

Facebook'ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım, Yöntemleri Neler?

1. Arkadaş Listesini Kontrol Etme

İlk olarak Facebook hesabınıza giriş yapın. Profilinize gidip arkadaşlarınızı görüntüleyin. Bu listede eğer o kişi yoksa sizi ya arkadaşlıktan çıkarmış ya da engellemiştir. İkinci ihtimali doğrulamak için yöntemleri uygulamaya devam edin.

2. Kullanıcının Adını ve Soyadını Aratma

Sizi engelleyen hiçbir kullanıcı arama kısmında çıkmaz. Kullanıcının adını ve soyadını arattığınızda eğer onu göremiyorsanız sizi engellemiş olabilir.

3. Kullanıcının Profiline Gitme

Sizi engelleyen kullanıcıların profilini görüntüleyemezsiniz. Bunu yaptığınız takdirde sizi kullanıcının profili yerine boş bir ekran karşılar. Kişinin profilini eğer göremiyorsanız belki de sizi engellemiştir.

4. Kullanıcıyı Etiketlemeye Çalışma

Tahmin edebileceğiniz üzere kim sizi engellerse onu herhangi bir gönderinin açıklama ya da yorum kısmında etiketleyemezsiniz.

5. Kullanıcıya Mesaj Gönderme

Facebook’ta bir kişi sizi engellediğinde o kullanıcıya artık mesaj gönderemiyorsunuz. Aynı şekilde o kullanıcı da size mesaj gönderemiyor. Kullanıcı ile sohbet geçmişiniz varsa o kullanıcıya mesaj göndermeyi deneyin.

6. Kullanıcıyı Gruba Alma

Sizi engelleyen kullanıcıları grup sohbetine alamıyor ya da normal bir gruba davet edemiyorsunuz. Kullanıcıyı hiçbir şekilde gruba alamıyorsanız kullanıcının sizi engellemiş olması muhtemeldir.

7. Kişinin Profiline Web Tarayıcısı ile Gitme

Mobil ya da masaüstü tarayıcısı fark etmeksizin herhangi bir tarayıcıyı açın. Adres çubuğuna “facebook.com/kullanıcıadı” yazın. “Kullanıcıadı” yerine ise kullanıcı adını yazın. Kullanıcının profilini bu şekilde görüntüleyebilmenize rağmen kendi hesabınızda görüntüleyemiyorsanız kişi sizi engellemiştir.

Kullanıcının sizi engellediğinden emin olmak için kullanıcının profilini farklı bir hesaptan da görüntülemeyi deneyebilirsiniz.

Meta’nın sosyal medya platformunu kullanıyorsanız Instagram’da engellenip engellenmediğini anlamanın yollarına da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version