Facebook Durduruldu Hatası ve Çözümü

Facebook durduruldu hatası alıyorsanız sorunun çözümü aslında oldukça basittir. Bu yöntemlerle hatayı giderebilirsiniz.

Facebook Durduruldu

Facebook durduruldu hatası yüzünden uygulamayı kullanamıyor musunuz? Bu hata ile çok sayıda sosyal medya kullanıcısı karşılaşabiliyor. Hata özellikle Facebook’u gün içinde çok fazla kullanan kişilerin daha sık önüne çıkabiliyor.

Telefonunuzun depolama alanı dolu olduğunda, uygulamanın mevcut sürümü yeterince iyi optimize edilmediğinde ve benzeri durumlarda Facebook çalışmayı durdurabilir. Sorunun kaynağı ne olursa olsun, aşağıda yer alan çözüm yollarını uygulayarak hatayı ortadan kaldırabilirsiniz.

Facebook Durduruldu Hatasının Çözüm Yolları

Facebook’un çalışmayı durdurma sorununa son vermek için bu çözüm yollarına başvurabilirsiniz. Hangi yöntemin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Uygulamayı Güncelleme

Facebook sürekli olarak çöküyorsa herhangi bir karmaşık yönteme başvurmadan önce Facebook’un mobil uygulamasının en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun. Facebook’un eski bir sürümünü kullanıyorsanız çeşitli sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.

Uygulamayı güncellemek için Play Store’dan Facebook’un sayfasına gidip “Güncelle” butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Çalışan Diğer Uygulamaları Kapatma

Facebook’un birden kapanmasının en önemli nedenlerinden biri, arka planda çalışan çok fazla uygulama olmasıdır. Telefonda aynı anda ne kadar çok uygulama olur ve bunların büyük bir kısmı önemli ölçüde belleğe ihtiyaç duyarsa bazı uygulamalar olması gerektiği gibi çalışamayabilir.

Bunu düzeltmek için çalışan diğer uygulamaları devre dışı bırakmaktan başka bir şey yapmanıza gerek yoktur.

Telefonu Yeniden Başlatma

İlk iki yöntem sorunu çözmenizi sağlamazsa uygulamanın sürekli çökme sorununu düzeltmek için telefonu yeniden başlatabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmeniz hâlinde geçici dosyalar temizlenir, bu sayede temiz bir başlangıç yaparsınız.

Cihazı yeniden başlatmak için güç düğmesine basılı tutun. “Yeniden Başlat” seçeneğine basarak telefonu yeniden başlatın.

Önbellek ve Verileri Temizleme

Uygulamalar bazı verilerin daha sonra kullanılması amacı ile geçici olarak önbelleğe alabilir. Bu veriler büyük çoğunlukla sorun çıkarmasa da bazen uygulamanın çalışmayı durdurması gibi sorunlara neden olabilir.

Sorundan kurtulmak için ayarları açın. Uygulamalar bölümünden Facebook’u bulun ve “Depolama” kısmına girin. Buradan ön belleği ve verileri temizleyebilirsiniz.

Uygulamayı Kaldırıp Yeniden Yükleme

Daha önce denediğiniz hiçbir çözüm yolu sorunu gidermezse uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu işlem, kayıtlı verilerin temizlenmesine ve sıfırdan başlangıç yapmanıza yardımcı olacaktır.

Facebook’a Tarayıcıdan Girme

Uygulamanın mevcut sürümünde bir sorun olabilir. Problem bir güncelleme ile çözüme kavuşturulana kadar Facebook’a tarayıcı üzerinden erişebilirsiniz.

Exit mobile version