Facebook Dating, Avrupa’da kullanıma sunuldu

Facebook çalışanların hayatını riske

Sosyal ağın Tinder ve diğer arkadaşlık uygulamalarının rakibi olan Facebook Dating, planlanan Sevgililer Günü’ndeki ilk çıkışından itibaren uzun bir gecikmenin ardından bugün Avrupa’da başlıyor.

Arkadaş bulma hizmeti, potansiyel eşleşmeleri bulmak için Facebook’ta oluşturduğunuz mevcut profili kullanarak ABD’de olduğu gibi aynı özellikleri sunar. Facebook bu eşleşmeleri tercihlerinize, Facebook etkinliğinize ve isterseniz gruplara ve etkinliklere göre düzenler.

PLAYSTATION PLUS FİYATLARIN ZAM

FACEBOOK’UN YENİ UYGULAMASI INSTAGRAM’LA DA ENTEGRE EDİLDİ

Hizmet, Facebook’un mobil uygulamasında hâlâ yalnızca bir sekme olarak görünmekle birlikte, sosyal devin diğer ürünleriyle derinlemesine entegre edilmiştir. Profiliniz Instagram’dan hikayeler ve fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca sohbetlerden Messenger görüntülü aramaları başlatabilirsiniz. Dahası göz alıcı Secret Crush özelliği hem Instagram takipçilerinizi hem de Facebook arkadaşlarınızı potansiyel eşleşmeler için arar.

Facebook, daha kişisel eşleştirme taktiklerinin çoğu tamamen isteğe bağlı olarak hizmetin gizlilik özelliklerini öne çıkarır. Ancak Facebook Dating’in, şirketin diğer ürünleriyle olan yakın bağlantısı geçmişte endişelere yol açtı. Şubat ayında Facebook, İrlanda’daki düzenleyicilerle planlanan lansman zamanlamasına ilişkin sorun yaşadıktan sonra hizmetin lansmanını geri almayı seçti. Bu tür ürünleri piyasaya süren şirketler, Avrupa Birliği’nin GDPR korumaları kapsamında Veri İşleme Etki Değerlendirmesi (DPIA) adı verilen bir incelemeden geçmelidir. Facebook’un düzenleyicileri planlarından çok geç bilgilendirdiği ve veri gizliliği uyumluluğu konusundaki endişeleri dile getirdiği bildirildi.

FACEBOOK DATING 50’DEN FAZLA ÜLKEYE GELİYOR

Sorun çözüldüğünde, Facebook Dating artık Letonya, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, İsveç, Slovenya, Slovakya, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İspanya, İsviçre ve Birleşik Krallık, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hırvatistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Litvanya, Lüksemburg dahil 50’den fazla ülkede sunulacak.

FACEBOOK YENİ UYGULAMASI HAKKINDA NE DEDİ?

Facebook, Dating’in “ön planda güvenlik, güvenlik ve mahremiyet” ile inşa edildiğini söyledi.

Şirket “Güvenlik ipuçlarına kolay erişim sağlamak ve herkesi bildirme ve engelleme ve ayrıca insanların mesajlarla fotoğraf, bağlantı, ödeme veya video göndermesini engelleme de dahil olmak üzere Facebook Dating’e koruma sağlamak için bu alanlardaki uzmanlarla çalıştık. Mevcut Facebook arkadaşlarınızı potansiyel eşleşme olarak önermeyeceğiz veya Dating’e katıldığınızı onlara bildirmeyeceğiz. Örneğin, Flört profiliniz, Flört mesajlarınız ve Flört ettiğiniz kişiler Facebook Haber Kaynağınızda görünmez. Facebook Flörtünü, insanların bir randevu ararken kendilerini rahat hissedecekleri ve anlamlı ilişkiler kurabilecekleri bir yer haline getirmeye kararlıyız.” dedi.

Exit mobile version