Facebook Çocuk İstismarı Büyük Sorunlara Neden Oluyor

Yapılan son değerlendirmelere göre Facebook çocuk istismarı konusunda oldukça geride. Peki nasıl böyle bir karara varıldı. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Facebook tarafından geçtiğimiz günlerde bir haber yayınlanmıştı. Buna göre çocuk istismarı ile ilgili fotoğraf ve video paylaşımları hızlı bir şekilde tespit edilecekti. Şirket yeni bir yapay zeka geliştirdiklerini ve bunun son derece kolay olduğunu söylemişti.

Geldiğimiz şu noktada aslında durumun hiç tahmin edildiği gibi olmadığı görülüyor. Fotoğraf ve video paylaşımı konusunda ne yazık ki Facebook gereken özeni göstermiyor. Bu durum çocuk istismarına yol açıyor. Rakamlar ürkütücü boyutta.

Facebook çocuk istismarı konusunda güven vermiyor

Yapılan son araştırmalara göre 2020 yılı içerisinde yaklaşık olarak 20 milyon civarında çocuk istismarı görüntüsü ortaya çıktı. Bu görüntüler elbette Facebook platformu tarafından yayınlanmıştı.

Facebook Çocuk İstismarı Konusunda Sınıfta Kaldı

Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Konseyi tarafından yayınlanan bir rapora göre Facebook bu konuda berbat durumda. Ayrıca 2019 yılı ile kıyaslandığında 2020 yılında çok sert bir artış olduğu görülüyor. Eğer şirket bu problemi çözemezse başı fena halde belaya girecek.

Peki sizce Facebook gerekli önlemleri alacak mı?

Exit mobile version