Facebook, Clubhouse Rakibi Özelliğini Duyurdu

Facebook, Clubhouse benzeri rakip bir uygulama ile karşımıza geliyor. Bu yeni ‘benzer’ uygulamanın geleceğini önceden duymuştuk. Şimdi ise şirketin açıklamasına göre iOS ve Android kullanıcıları için ABD’de kullanıma açılmaya başladı. İşte diğer detaylar!

Bu yılın başlarında, Facebook’un bir Clubhouse klonu geliştirdiğine dair söylentiler çıktı. Bu ‘klon’ artık resmi şekilde karşımızda ve Canlı Ses Odaları olarak isim almış. Sosyal ağ, blogunda yeni özelliğin ABD’deki iPhone ve Android kullanıcılarına açıldığını duyurdu.


İlginizi Çekebilir: Facebook, Kendi Akıllı Saatini Çıkaracak


Facebook, Clubhouse benzeri ‘Canlı Ses Odaları’nı duyurdu

Bu uygulama ile platform, Canlı Ses Odaları sahiplerine ve yayıncılara maddi kazanç sağlamak için de bir yol buldu. “Yıldızlar” adı verdikleri bu uygulama içi para birimi yayıncıların kazanç sağlamasına olanak tanıyacak. Bu yıldızları gerçek para ile satın alarak bazı özelliklere erişebileceksiniz. Aynı zamanda kurucu veya yayıncıya da maddi destek sağlamış olacaksınız.

Facebook Canlı Ses Odaları
Facebook Canlı Ses Odaları

Canlı Ses Odaları platform için son derece önemli duruyor. Çünkü sosyal ağ Haber Kaynağının en üstündeki yeni özelliği tanıtacak. Ayrıca, Canlı Ses Odaları, platformdaki gruplarda da yoğun bir şekilde yer alacak.

Ancak Clubhouse‘un aksine Facebook’un bu yeni formata biraz dikkatli yaklaştığını görüyoruz. En başından beri yalnızca ABD’deki doğrulanmış tanınmış kişiler ve hesapları “iyi durumda” olan içerik oluşturucular bir oda oluşturabiliyor.

İlk oda sahiplerinin listesi D Smoke, Kehlani, Reggie Watts, Lisa Morales Duke, Dr. Jess, Bobby Berk, Tina Knowles-Lawson, Joe Budden ve DeRay Mckesson gibi isimlerden oluşuyor. Burada herkes istediği odaya katılarak dinleme olanağına sahip. Ayrıca herhangi bir davet sistemi de yok.

Facebook Podcast de sunacak

Şirket, Canlı Ses Odalarının yanı sıra Podcast’leri de masaya ekliyor. Bir mini oynatıcı aracılığıyla gezinirken farklı podcast’lerden bölümleri dinleyebilirsiniz. Ayrıca bu özellik akıllı telefonunuzun ekranı kapalıyken de çalışıyor. Platform bu özelliğe sadece bir avuç isim ile başlıyor, ancak önümüzdeki birkaç hafta içinde daha fazlasını eklemeyi planlıyor.

Canlı Sohbet Odaları, Clubhouse’un başarısını tekrarlamak için bir başka girişim. Mart ayında Twitter, Spaces adlı Clubhouse’a cevabını açıkladı ve Spotify, Greenroom ile aynı şeyi yaptı. Öte yandan Facebook’un halihazırda etkileşimde bulunan 2 milyardan fazla kullanıcısı var. Bu yeni özellik ise platformun avantajına olabilir.

Exit mobile version