Facebook Cinsel Tacizlere Karşı Koruyacak

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Facebook, çok önemli bir özellik kazanmak için kolları sıvadı. Firma bu sefer güvenliğe daha çok önem verecek.

Sosyal medya platformları üzerinden yapılan tacizler o kadar fazla arttı ki, yetişmek neredeyse imkansız hale geldi. Bunun farkında olan Facebook, kullanıcıları, uygulama merkezine haber vermelerine gerek kalmadan hızlı bir koruma sağlamak istiyor. Peki şirket bunu nasıl yapacak?

Bütün Facebook kullanıcıları profilini kilitleyebilecek

Sosyal medya dünyası kendi içerisinde birçok insan barındırıyor. Bazen o kadar fazla ileriye gidiyorlar ki, bunu adeta taciz boyutuna ulaştırıyorlar. Facebook önlem almak için kullanıcıların profilini kilitlemesine izin verecek.

Instagram ve diğer bağlı uygulamalarda profilinizi kilitli tutabiliyorsunuz. Ancak Facebook için ne yazık ki bu mümkün değil. Şimdi ise yeni gelen bir güncelleme ile birlikte, Facebook platformunda yer alan bilgilerinizi kilit altına alabiliyorsunuz.

Bu uygulama şimdilik dünyanın en çok taciz olayı görülen Hindistan’da geçerli. Kısa bir süre içerisinde bütün dünyaya yayılması bekleniyor. Böylece taciz olaylarında az da olsa bir küçülme yaşanabilir. Siz bu uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Exit mobile version