Ana sayfa Mobil Facebook can sıkıcı “Messenger’da bağlandınız!” bildirimini kapatıyor!

Facebook can sıkıcı “Messenger’da bağlandınız!” bildirimini kapatıyor!

359
0

Facebook’ta herhangi birini arkadaş olarak eklemenizin ardından gelen sinir bozucu Messenger bildirimi, dünyanın her yerinde kullanıcıları rahatsız etmeye devam ediyor. Ucuz bir pazarlama stratejisi diyebileceğimiz bu bildirimler, mesajlaşmayı düşünmediğiniz biriyle mesajlaşmanız için size bir bildirim yolluyor ve bu bildirimden kurtulmanın tek yolu o kişiyle bir sohbet açmanız. Kullanıcılardan ve medyadan gelen tepkiler üzerine Facebook, bu bildirimlerde düzenlemelere gitme kararı aldı. 

Facebook tarafından TechCrunch’a yapılan bir açıklamada şu sözler söyleniyor:

“Bulgularımıza göre kullanıcıların büyük kısmı bir arkadaşı Messenger’a katıldığında bildirim almaktan mutlu oluyor. Bunu dikkate alarak bu bildirimleri daha da kullanışlı hale getirmek istiyoruz ve bunu başarmak için makine öğrenme algoritmalarını işin içine katıyoruz. Bu yol ile bildirimlerden faydalanan kişiler bunları almaya devam edecekken bunlardan şimdiye kadar hiç faydalanmamış ya da çok az faydalanan kullanıcılarımız bildirimler tarafından daha az rahatsız edilecek.”
Facebook
Bu açıklamadan bir çıkarım yapacak olursak, Facebook, bu spam diye tanımlayabileceğimiz bildirimleri kullanarak bir arkadaşınızla sohbet etmediyseniz ve etmemeye devam ederseniz, zaman içinde size bu bildirimlerden daha az gönderecek. Ve belki, belki bir gün, bu saçmalıktan tamamen kurtulacağız.

 


Kaynak

 

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here