Facebook Çalışanların Hayatını Nerdeyse Hiçe Sayıyor: Protesto Edecekler

Bugünlerde Facebook çalışanların hayatını riske atıyor iddiaları her yerde dolaşıyor. Bakalım konuyla alakalı son dönemlerde nasıl gelişmeler yaşandı.

Facebook platformu ile çalışan bir grup moderatör, toplu bir şekilde açık mektup yayınladı Bu mektupta, sosyal medya şirketinin çalışanların hayatlarını riske attığı ile alakalı bir değerlendirme yapıldı. Pandemi süreci içerisinde birçok kişinin hayatını kaybetmesine rağmen firma, moderatörleri yeniden işe çağırıyor.

Yüksek risk seviyesinde olan aile fertleri, Facebook çalışanlarının en büyük korkusu. Bu nedenle firma yetkilileri sürekli mektuplar yayınlıyor. Bunlardan birinde, “Çalışanlar, Facebook yöneticileri ve Accenture, CPL gibi Facebook’a dışarıdan çalışan sağlayan firma yöneticilerinin, bizi korumak ve işimize değer vermek için acil adımlar atmalarını istiyoruz. Reddedildik. Bu mektubu, başka bir seçeneğimiz kalmadığı için yayımlıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Facebook çalışanların hayatını olumsuz yönde etkiliyor mu

Çocuk istismarı ve diğer konularda ortaya çıkan şiddet ile mücadele etmek zorunda olan moderatörler, akıl sağlıkları konusunda bile endişeye düştüklerini ifade ediyor. Çalışanlar konuyla alakalı risk ödemesi ve daha esnek çalışma saatleri talep ediyor.

 Facebook çalışanların hayatını riske

Moderatörler karşılarına çıkan problemlerle aktif bir şekilde mücadele etmek için Facebook tarafından desteklemeleri gerektiğini düşünüyor. Ancak firma tarafından yapılan açıklamada, bunların zaten sağlandığı söylenmişti.

Çalışanlar tarafından yayınlanan bu mektup herkesçe desteklendi. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde Facebook konu ile alakalı daha yeterli önlemler alacaktır. Peki siz bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Exit mobile version