Facebook Apple cihazlarında bulut oyunlarını çıkarıyor

Cuma günü Facebook, Safari tarayıcısı için bir web uygulaması aracılığıyla Apple cihazlarında bulut oyunları yayınladı. Bu, sosyal ağın Apple ile yeni kurallar konusunda çatışsa bile; oyun oynamayı ikiye katlamaya devam ettiğinin bir işaretidir.

İnsanlar bulut oyunlarını bir mobil cihazda veya web tarayıcısında indirmeye gerek kalmadan anında oynayabilir.

Göz atmak isteyebilirsiniz: Facebook 1 milyar dolarlık bonus dağıtacak

FACEBOOK GİBİ DİĞER BAZI ŞİRKETLER DE APPLE CİHAZLARINDA BULUT OYUNLARINI BAŞLATIYOR

Facebook’un hamlesi, sosyal ağın Apple’ın bulut oyun politikasındaki güncellemeleriyle ilgili endişelerini dile getirmesinin ardından geldi. Bu da her bir akış oyununun inceleme için ayrı bir uygulama olarak App Store’a gönderilmesi gerektiğini söyledi. Ancak politika, web tarayıcı uygulamalarının App Store dışındaki kullanıcılara ulaşmak için kullanılabileceğini belirtti. Bir web uygulaması kullanmak, Microsoft ve Amazon gibi diğer şirketlerin de Apple cihazlarında bulut oyunları başlatmayı seçtikleri bir taktiktir.

Facebook Gaming başkan yardımcısı Vivek Sharma yaptığı açıklamada, “Diğerleriyle aynı sonuca vardık. Web uygulamaları şu anda iOS’ta bulut oyunlarını yayınlamak için tek seçenek. Birçoğunun belirttiği gibi, Apple’ın App Store’da bulut oyunlarına ‘izin verme’ politikası, hiçbir şeye izin vermiyor.” dedi. Sharma, Apple’ın bulut oyun politikasının, insanların “yeni oyunlar keşfetmesini, cihazlar arası oynamasını ve yerel iOS uygulamalarında anında yüksek kaliteli oyunlara erişmesini” engelleyen durumların olduğunu da sözlerine ekledi.

Bir tweet’te Facebook, bulut oyunlarının bir Apple cihazında nasıl oynanacağını özetledi.

Facebook’un sunduğu oyunlardan bazıları Assassin’s Creed Rebellion, Risk: Global Domination ve LEGO Legacy: Heroes Unboxed’dır. Ancak bunlar belirli yerlerde bulunmayabilir.

Facebook, web uygulamasının dünya çapında mevcut olmasına rağmen; bulut oyunlarının yalnızca ABD’de ve Kanada ve Meksika’nın bazı bölgelerinde oynanabileceğini söyledi. Bu alanlarda olmayan kullanıcılar, web uygulamasında HTML5 oyunları oynayabilir.

Exit mobile version