Facebook Ağır Bir Ceza Ödemeye Hazırlanıyor

Sosyal medya denilince akıllara ilk gelen şirket hiç şüphesiz Facebook platformudur. Sosyal medya platformları genellikle yaptıkları güncellemeler ile gündeme gelir ancak Facebook ne yazık ki uzun bir süredir sadece skandallar ile anılıyor.

Özellikle de Cambridge Analytica skandalından hemen sonra, Facebook bir türlü belini doğrultamadı. Bu aşamada kuruluşa defalarca davalar açıldı. Neredeyse her ülke veri gizliliği konusunda Facebook şirketinin yeterli hassasiyeti göstermediğini düşünüyor.

Mahkeme Facebook cezasını onayladı

WhatsApp ve Instagram gibi platformların da sahibi olan Facebook, büyük bir zarar edeceği sürece giriş yaptı. Birçok ülke milyonlarca dolar ceza yağdırırken, son olarak ABD federal mahkemesi ağır bir darbe vurdu.

Geçtiğimiz günlerde Facebook ile federal mahkeme arasında bir anlaşma imzalandı. Şirket 5 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Kesilen bu ceza 2020 yılı içerisinde kuruluştan alınacak. Ancak verilen tek ceza bu olmadı. Aynı zamanda sosyal medya ile ilgili veri gizliliği konusunda denetleyici bir ekip kurulması gerektiği söylendi.

Facebook veri gizliliğine önem vermezse, bu cezalar daha fazla artacak. Sizce şirket ilerleyen yıllarda bu konuda daha fazla hassasiyet gösterecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version