Excel Satır Sabitleme Adımları Neler?

Excel satır sabitleme işlemi nasıl gerçekleştirilir? Bu sorudan hareketle hem satırı hem de sütunu sabitlemenin adımlarını sıraladık.

Excel satır sabitleme özellikle verileri takip etme noktasında oldukça kullanışlı bir özelliktir. Birçok kullanıcı, tam da bu nedenle satırlar arasında gezinirken kendisinin belirlediği satırın üst kısımda nasıl kalacağını merak ediyor.

Küçük bir veri kümesi ile uğraşırken satır karşılaştırması yapmak o kadar da zahmetli bir iş gibi görünmeyebilir ancak satır sayısı arttıkça verileri takip etmek de zorlaşır. Bu durumda başvurabileceğiniz en etkili çözüm yolu, satırları sabitlemekten geçiyor. Bu yazının sonunda ise herhangi bir satırın nasıl sabitleneceğini öğreneceksiniz.

Excel Satır Sabitleme Nasıl Yapılır?

Microsoft’un ofis yazılım paketinin bir parçası olan Excel’de satırları sabitlemek için öncelikle sabitlenmesi istenen satırların bir altındaki satırı seçiyoruz. Daha sonra “Görünüm” sekmesinden “Bölmeleri Dondur” seçeneğine basıyoruz.

Açılan menüden “Bölmeleri Dondur” seçeneğine tıklıyoruz. Bu adımların sonunda ise sayfayı aşağı ne kadar kaydırırsanız kaydırın, seçtiğiniz satırın üzerindeki satırların üst kısımda kalmaya devam ettiğini göreceksiniz.

Excel Satır Sabitleme Nasıl Yapılır?

Excel Dondurulan Satırları Çözme Nasıl Yapılır?

Excel’de sabitlediğiniz satırları verileri karşılaştırdıktan sonra üst kısımdan kaldırabilirsiniz. Bunu yapmak için satırları sabitlerken izlediğiniz aynı yolu izleyebilirsiniz. “Görünüm” sekmesinden “Bölmeleri Dondur” seçeneğine basıp açılan menüden “Bölmeleri Çöz” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu adımları takip etmeniz hâlinde ise sabitlediğiniz satırlar eskisi gibi görünecektir.

Excel Sütun Sabitleme Adımları Neler?

Excel’de sütun sabitlemek için “Görünüm” sekmesinden “Bölmeleri Dondur” seçeneğine basıyoruz. Daha sonra “İlk sütunu dondur” seçeneğine tıklıyoruz. Bunun ardından ilk sütun sol kısımda sabitlenmiş bir şekilde yer almaya başlayacaktır.

Sabitlenen sütunları çözmek için “Görünüm > Bölmeleri Dondur > Bölmeleri Çöz” yolunu takip etmeniz yeterlidir.

Exit mobile version