Evangelion İzleme Sırası

Evangelion izleme sırası nasıl olmalı diye araştırıyorsanız yeni başlayan biri olarak nasıl bir sırayı takip etmeniz gerekeni açıklıyoruz.

Evangelion İzleme Sırası

Neon Genesis Evangelion, her anime hayranının mutlaka izlemesi gereken dizilerden biridir. Büyük bir felaketten 15 yıl sonra fütüristik bir şehir olan Tokyo-3’te geçiyor. Daha önce hiç izlemediyseniz Evangelion izleme sırası konusunda biraz kafa karışıklığı yaratabilir.

Şimdiye kadar Evangelion için birkaç yeniden yapım ve devam filmi hazırlandı. Serinin uzun bir yapım listesinden oluşması, izleyicilerin de seriyi hangi sırayla izlemesi gerektiği hakkında soru işaretlerinin olmasına yol açıyor.

Bu seriyi eğer daha önce hiç izlemediyseniz ve daha fazla vakit kaybetmeden başlamak istiyorsanız aşağıdaki izleme sırasını takip edebilirsiniz.

Evangelion İzleme Sırası Nedir?

Neon Genesis Evangelion serisinin orijinal dizisinde seri tam da olması gerektiği noktada başlıyor. Daha sonra izlemeniz gereken iki film var. Bu filmler bittikten sonra yeniden yapımlara geçebilirsiniz.

1.0, 2.0 3.0 ve 3.0+1.0 yeniden yapımlardır ama bunlar aynı olayların yenilenmiş bir tarz anlayışı ile yeniden sunulmasından çok bambaşka bir seriye başlanmış gibi düşünülerek hazırlanan yapımlar olduğu için söz 1.0 ve sonrasında sanki yeni bir seri izleyecekmişsiniz gibi beklentiler içinde olmalısınız.

Orijinal Evangelion dizisini izlerken tek bir bölümünü bile kaçırmamalısınız. Evangelion zaten yeterince karmaşık bir dizidir. Tek bir bölümünü bile atlamak, neler olduğunu anlayamamanıza neden olabilir. Bu nedenle bu anime serisini bütün olarak ele alıp izlemeniz önerilir.

Neon Genesis Evangelion Konusu Nedir?

Büyük bir felaketten 15 yıl sonrasını ele alan Neon Genesis Evangelion, fütüristik bir şehir olan Tokyo-3’te geçiyor. Büyük felaket dolayısıyla dünya nüfusunun neredeyse yarısı yok olmuştur. İnsanlar, meteor çarpması sonucunda ölümcül patlamanın gerçekleştiğini düşünmektedir fakat gerçek irdelendiğinde yaşanan patlamanın aslında farklı bir nedenden kaynaklandığı öğrenilir.

Anime özellikle psikolojik açıdan ele alındığında oldukça kafa karıştırıcı hâle gelebilir ama seriyi keyifli hâle getiren de tam olarak budur. Detaylar üzerinde durulduğunda daha çok anlam kazanıyor.

Exit mobile version