Ethernet Geçerli Bir İp Yapılandırmasına Sahip Değil

Ethernet geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil hatası mı alıyorsunuz? Bu sorunu çözüme kavuşturacak yöntemleri deneyin.

Ethernet Geçerli Bir İp Yapılandırmasına Sahip Değil

Ethernet geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil hatası alıyorsanız bu, bağlantınızın DHCP’den (Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü) geçerli bir IP adresi alınamadığı anlamına gelir. Bu protokol, bilgisayarınıza otomatik olarak IP adresi atanmasını sağlar.

Bilgisayara geçerli bir IP adresi atanmazsa ağa bağlı olup olmadığınızın bir önemi kalmaz. Bunun sonucunda web sitelerine giremez, oyun oynayamaz, çevrim içi hizmetlerden yararlanamazsınız.

Bu rehber, sorunu kısa süre içinde ortadan kaldırmanızı sağlayarak interneti eskiden olduğu gibi kullanmanıza yardımcı olacaktır.

Ethernet Geçerli Bir İp Yapılandırmasına Sahip Değil Çözümü

Geçerli bir IP atanmaması hâlinde bu yöntemlere başvurabilirsiniz. Bunları nasıl uygulayacağınızı aşağıdan ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Modemi ve Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Bu sorunu modemi ve bilgisayarı yeniden başlatarak çözüme kavuşturmayı deneyebilirsiniz. Bunu yapmadan önce kaydetmediğiniz bir değişiklik varsa kaydetmeyi unutmayın. Aksi takdirde yaptığınız son değişiklikleri kaybedebilirsiniz.

Bilgisayarınızı kapatmak için görev çubuğunda yer alan Windows simgesine basarak Başlat menüsünü açın ve güç simgesine tıklayıp “Yeniden Başlat” seçeneğine basın.

Modemi ise arkasında yer alan düğmeye basarak kapatın ve 15-30 saniye bekledikten sonra düğmeye bir kez daha basıp açın.

Ağ Bağdaştırıcı Ayarlarını Yapılandırma

Normal koşullarda her aygıta varsayılan olarak otomatik IP atanır ancak ağ bağdaştırıcı ayarlarında yanlış bir işlem yapılması hâlinde geçerli IP atanmaması durumu ile karşılaşılabilir. Bunun önüne geçmek için şu adımları takip edin:

Ön Belleği Temizleme

Wi-Fi ile Bağlanma

Bu yöntemler eğer işe yaramazsa Wi-Fi ile bağlanmayı deneyebilirsiniz. Bunu yapmanız mümkün değilse aynı ağa başka bir cihazdan bağlanın. Herhangi bir sorunla karşılaşmazsanız ethernet kablosunu kontrol etmenizde fayda var.

İnternete bağlanıyor ama internetin çok yavaş olmasından şikâyet ediyorsanız neler yapabileceğinizi içeren yazımızı inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version