Microsoft, Eski Windows 10 Sürümü Kullanılmasını İstemiyor

Microsoft, eski Windows 10 sürümü kullanımına son verilmesi için hatırlatma yaptı. Kullanıcıları yeni sürüme yönlendirdi.

Eski Windows 10 Sürümü Kullanılması İstenmiyor

Microsoft, eski Windows 10 sürümü kullanılmasının bırakılması için kullanıcıları güncelleme yapmaya zorlamaya hazırlanıyor. Şirket, Windows 10 21H2 kullanım ömrünün sona yaklaştığı hakkında bir hatırlatmada bulundu.

En son 2021 yılının sonuna doğru özellik güncellemesi yapıldı. Yaklaşık 1 ay sonra söz konusu sürüm için hizmet süresinin sonuna geliniyor.

Eski Windows 10 Sürümü Güncellenmeli

Teknoloji devi, hizmet süresinin sonuna gelen 21H2 sürümünün kullanılmasına artık son vermek için kullanıcıları 22H2 güncellemesini almaya zorlayacak. Şirket ayrıca sisteminiz eğer gereksinimleri karşılıyorsa Windows 11’e güncelleme yapılması gerektiğini de bir kez daha ifade etti.

Microsoft tarafından yapılan hatırlatmada şu ifadelere yer verildi:

“Windows 10 Home, Pro, Pro Education ve Pro for Workstations sürümleri, 13 Haziran 2023 tarihinde 21H2 hizmet ömrünün sonuna gelecektir. Yayımlanacak olan Haziran 2023 güvenlik güncelleştirmesi, bu sürümler için sunulan son güncelleştirme olacaktır. Bu tarihten sonra bu sürümleri kullanan cihazlar artık güvenlik tehditlerine karşı koruma içeren güncellemeleri almayacaktır.”

Şirket ayrıca şu sözleri kullandı: “Cihazınızı her zaman olduğu gibi yine Windows 10’un en son sürümüne güncellemenizi ya da uygunsa Windows 11’e yükseltmenizi öneririz.”

Microsoft’un kısa bir süre önce yaptığı bir açıklamaya göre Windows 10 22H2 sürümü, Windows 10’un son sürümü olacak. Bu sürümün kullanım ömrü ise 2025 yılının ekim ayında sona erecek. Kullanıcılar, o tarihten itibaren Windows 11’e geçebilir.

Exit mobile version