En İyi Eski Bilgisayar Oyunları Neler?

Eski bilgisayar oyunları oynamak istiyor ancak bu konuda kararsız mı kaldınız? İşte bir dönemin en başarılı video oyunları!

Eski bilgisayar oyunları ile nostalji yaşayabilirsiniz. Nostaljinin yanı sıra yıllar önce çıkan video oyunları düşük sistem gereksinimi istediğinden dolayı hemen hemen her bilgisayarda sorunsuz bir şekilde çalışır.

Eski Bilgisayar Oyunları Listesi

  1. Half-Life 2
  2. Resident Evil 3
  3. Fallout: New Vegas
  4. Max Payne 2: The Fall of Max Payne
  5. Mafia 2
  6. Assassin’s Creed Revelations
  7. Doom 3
  8. Far Cry 3
  9. Need for Speed: Underground 2
  10. Deus Ex: Human Revolution

1. Half-Life 2

Bilim kurgu temasına sahip olan Half-Lilfe 2, dünyanın en başarılı video oyunlarından bir tanesidir. Valve tarafından Source oyun motoru kullanılarak geliştirilen FPS oyunu, çıktığı yıl onlarca ödül almayı başardı. Half-Life’ın devam oyunu, Black Mesa Kazası’ndan 20 yıl sonrasını konu alıyor.

2. Resident Evil 3

Çok sayıda oyuncuya göre Resident Evil serisinin en iyi oyunu olan Resident Evil 3, ilk olarak 1996 yılında piyasaya sürüldü. Korku ve bulmaca ögelerini içerisinde barındıran yapım, zombi salgınını konu alıyor. 3 Nisan 2020 tarihinde oyunun yenilenmiş versiyonu çıktı.

3. Fallout: New Vegas

Bethesda Softworks tarafından yayımlanan Fallout: New Vegas, bir dönemin en iyi video oyunları arasında yer alıyor. Kıyamet sonrasında geçen video oyunu, RPG türünü seven oyunculara hitap ediyor.

4. Max Payne 2: The Fall of Max Payne

Remedy Entertainment tarafından geliştirilen Max Payne 2: The Fall of Max Payne hikaye anlatımı ve oynanış mekaniği ile ön plana çıkıyor. Başarılı aksiyon oyunu 14 Ekim 2003 tarihinde piyasaya sürüldü.

5. Mafia 2

2K Czech tarafından geliştirilen Mafia 2, 22 Mart 2011 tarihinde satışa sunuldu. Empire Bay isimli kurgusal bir şehirde geçen oyun çok başarılı bir atmosfere sahip. Açık dünya temasına sahip olan yapımda Vito Scaletta’nın hikayesine tanık oluyoruz.

6. Assassin’s Creed Revelations

Ubisoft tarafından geliştirilen Assassin’s Creed Revelations, 1 Aralık 2011 tarihinde satışa sunuldu. İstanbul’da geçen video oyununda Ezio Auditore da Firenze, Altair Ibn-La Ahad ve Desmond Miles olmak üzere üç farklı oynanabilir karakter mevcut.

7. Doom 3

id Software tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayımlanan Doom 3, bir dönemin en başarılı video oyunları arasında yer alır. Aksiyon, korku ve bilim kurgu ögelerini içerisinde barındıran yapım, 3 Ağustos 2004 tarihinde piyasaya sürüldü.

8. Far Cry 3

Far Cry serisinin en başarılı oyunu olan Far Cry 3, tropikal bir adada geçiyor. Ubisoft tarafından geliştirilen yapım çok başarılı bir hikaye anlatımına ve çevre tasarımına sahip. Açık dünya temasına sahip olan video oyunu 29 Kasım 2012’de çıktı.

9. Need for Speed: Underground 2

EA Vancouver tarafından geliştirilen Need for Speed: Underground 2, popüler yarış serisinin en başarılı oyunudur. 2004 yılında piyasaya sürülen oyun özellikle geniş modifiye seçenekleri ve kaliteli müzikler ile ön plana çıkıyor.

10. Deus Ex: Human Revolution

Hikaye, atmosfer ve oynanış mekaniği ile ön plana çıkan Deus Ex: Human Revolution, 25 Ekim 2013 tarihinde satışa sunuldu. Eidos Montreal tarafından geliştirilen RPG oyunu, en iyi eski bilgisayar oyunları arasında yer alıyor.

Exit mobile version