Eset Internet Security incelemesi

İnternet erişimi malum çağımızın olmazsa olmaz en önemli unsurlarından biri. Her geçen gün de internete bağlanabilen cihazların sayısı hızla artmakta. Günümüzde artık nesnelerin de akıllanması ile beraber bir de “nesnelerin interneti” diye bir kavram hayatımıza girmiş oldu.

Milyarlarca insan tarafından yaygın olarak kullanılmakta olan internet, zaman zaman da kötü amaçlı kişiler ve korsanlar tarafından olumsuz bir yönde manipüle edilerek, cihazlarımız üzerinde bizim için önemli bir tehdit oluşturabiliyor.

Bütün cihazların birbiriyle ve internetle bağlı olduğu bu dönemde, onları en iyi şekilde koruyabilmemiz için de oldukça kaliteli ve donanımlı antivirüs yazılımları kullanmamız gerekiyor. Muhtemelen rastlamışsınızdır, piyasada bulunan pek çok antivirüs yazılımı farklı farklı paketlerle kullanıcılara sunuluyor. Bu uygulamaların hem tek bir yerden yönetilememesi, hem de farklı dosyalarda ve bölümlerde yer almaları dolayısıyla, kullanıcılar açısından kullanımları oldukça zor olabilmekte.

Sizi, bütün siber saldırılardan ve güvensiz internet ortamından korumak amacıyla geliştirilmiş olan Eset Internet Security ise, tüm internet güvenliğinizi sağlayabilecek gelişmiş araçlarla donatılmış olarak size tek bir paket halinde sunuluyor.

Eset Internet Security, bizi internetin tüm zararlı unsurlarından korumak için tasarlanmış son derece gelişmiş bir yazılım. Programı bilgisayarınıza indirmek için Eset’in web sayfasına gidip sadece indir butonuna basmanız yeterli. Program indirildikten sonra size 30 günlük bir deneme süresini tamamen ücretsiz olarak sunuyor. Bu süre boyunca da programın tüm özelliklerini eksiksiz olarak kullanmanız mümkün.

30 günlük deneme süreci sonlandığında dilerseniz lisans satın alarak Eset’i kullanmaya devam edebiliyorsunuz. İncelememiz için bizde ilk olarak programın deneme sürümünü bilgisayarımıza yükledik. Açıkçası sunduğu tüm olanaklardan gayet memnun kalınca, lisanslı sürümünü satın alarak yolumuza artık Eset ile devam etmeye karar verdik.

Eset Internet Security’nin son sürümüyle beraber oldukça geniş kapsamlı bir çok koruma özelliği standart olarak geliyor. Eset Internet Security ile bilgisayarınız üzerinde antivirüs, antispyware, güvenlik duvarı, antispam, bankacılık ve ödeme işlemleri koruması, akıllı ev izleyici, web kamerası koruması ve antitheft gibi bir çok koruma özelliğine sahip oluyorsunuz.

Günümüzde internet üzerinden yapılan siber saldırıların oldukça arttığını varsayarsak, bu kadar fazla sayıda koruma özelliğinin de bizim için ne kadar önemli olabileceğini rahatlıkla anlayabiliriz. Eset Internet Security’nin en önemli avantajlarından biri bütün bu koruma özelliklerini, bize tek bir üründe, tek bir pakette sunabilmesi. Bu kullanıcılar için de büyük bir pratiklik ve kolaylık sağlıyor.

Eset Internet Security’nin kullanıcı arayüzü, önceki sürümlerine göre çok daha kolay kullanılabilir bir hale getirilmiş. Her bir öğe ana sayfa üzerinde gayet düzenli ve kolay erişilebilir bir şekilde yer alıyor.

Programın genel olarak sayfa tasarımları çok başarılı. Eset Internet Security’nin sahip olduğu en güzel özelliklerinden bir tanesi; artık uygulama üzerinden çevrimiçi destek alabilme şansınızın olması. Bu sayede her hangi bir problemle karşılaşmanız durumunda karşınızda kolaylıkla bir muhatap bulabiliyorsunuz. Ayrıca programın içinde yer alan destek içeriklerinin de otomatik olarak güncellenebildiğini belirtelim.

Malumunuz internet üzerinde bir çok zararlı unsur var ve kullanıcılar bu zararlı unsurlar yüzünden zaman zaman oldukça büyük zorluklar yaşayabiliyor. Virüsler, trojanlar ve solucanlar bunlardan sadece birkaçı. İnternet üzerinde bulunan bu zararlı öğelere ayrıca her geçen gün de yenileri ekleniyor. Eset Internet Security’nin antivirüs ve antispyware uygulamaları ile, sayıları her gün artan bu zararlı öğelerden efektif bir şekilde korunmak mümkün.

Sizi bilinen ve bilinmeyen tüm virüslerden koruyan Eset Internet Security, gerektiğinde zararlı gördüğü tüm unsurları bayraklayarak sizi uyarıyor ve bunları bilgisayarınıza hiçbir zarar gelmeden derhal uzaklaştırıyor. İncelememiz esnasında bilgisayarımıza internet üzerinden bazı torrent dosyaları indirmeyi denedik. (Bu tarz dosyalarda virüslere oldukça sık rastlanabildiğinden dolayı deneme amaçlı olarak torrent dosyası indirmeyi tercih ettik.) Eset Internet Security derhal içinde zararlı öğeler barındıran dosyaları -bizi uyararak- bilgisayar üzerinden uzaklaştırdı. Üstelik programın tanımladığı virüsler internet üzerinde bulunabilen en bilinmeyen türlerdendi. Soruna anında müdahale eden yazılımın performansını bu açıdan çok başarılı bulduk.

Eset Internet Security’nin sahip olduğu dikkate değer ve kullanışlı özelliklerinden bir tanesi de Eset LiveGrid. Bulut tabanlı olarak çalışan Eset LiveGrid sayesinde bilgisayarınızda o an çalışmakta olan işlemlerin ve açık olan dosyaların bilinirliği, doğrudan program içinde kontrol ediliyor. Bu da size her an ve her yerden gelebilecek risklere karşı geniş kapsamlı ve etkin bir koruma sağlıyor.

Eset Internet Security’nin güncel versiyonu tabii ki bazı yeni özelliklere de ev sahipliği yapıyor. Bu özelliklerinden bahsetmek gerekirse buna ilk olarak programın UEFI tarayıcısını örnek olarak gösterebiliriz. Genel olarak UEFI, Windows başlatılmadan hemen önce çalışıp sistemi ve çevre birimlerini çalışmaya hazır hale getiren yazılım bölümü olarak nitelendirilebilir. Bu bölüm bu zamana kadar antivirüs programları tarafından genel olarak fazla önemsenmedi ve dikkate alınmadı. Bu yüzden bu kanal üzerinden gerçekleşebilecek siber saldırılara karşı korumasız kalan bir çok bilgisayar mevcut.

Eset Internet Security’nin UEFI tarayıcı özelliği ile bilgisayar üzerinde, bu savunmasız kalan bölgeyi de koruma altına almak artık mümkün. Sistem herhangi bir şüpheli etkinlik tespit ettiği anda kullanıcıya direkt bu konu ile alakalı bir bildirimde bulunuyor.

Eset Internet Security ile gelen diğer bir önemli yenilik ise akıllı ev izleyici özelliği. Bu özellik sayesinde evinizin Wi-Fi ağına bağlı bulunan tüm akıllı ev eşyalarınız da, program tarafından zararlı siber unsurlara ve saldırılara karşı korunabiliyor. Günümüzde bir çok buzdolabı, çamaşır makinesi ve televizyon artık internete bağlanabilme özelliğine sahip. Eset’in sunduğu bu yeni özellik sayesinde internet üzerinden cihazlara yapılabilecek izinsiz erişimlerin komple önüne geçilmiş oluyor.

Eset Internet Security çok katmanlı bir koruma sunmasının yanında bilgisayarınız üzerinde herhangi bir yük oluşturmuyor ya da bilgisayarınız üzerinde her hangi bir hız problemi yaşamanıza sebebiyet vermiyor. Biz Eset’in özellikle bu yönünü çok beğendik. Bu kadar fazla sayıda ve gelişmiş özelliklerle gelen bir programın aynı zamanda bilgisayara yük olmadan hızlı çalışabilmesi, kullanıcılar açısından da oldukça önemli bir konu. Malum bir programın stabilitesi, onun kalitesini belirleyen en önemli faktörlerden biri.

Eset Internet Security sürekli güncellenen bir veritabanına sahip. Ve malumunuz üzere güncel kalmak ta korunmanın en önemli unsurlarından biri. Program sürekli güncel tuttuğu altyapısı sayesinde sizi sahte web sitelerine karşı da çok geç olmadan uyarabiliyor. Malum internet üzerinde her gün milyonlarca kişi bankacılık işlemleri gerçekleştiriyor. Bu konuda ortaya çıkan önemli problemlerden bir tanesi de yukarıda bahsi geçen sahte web siteleri oluyor. Kimi siteler bankaların tüm arayüzlerini gerçekte olduğu gibi taklit edebiliyorlar ve kullanıcıları yanılgıya düşürebiliyorlar.

Bankacılık işlemlerinin gerçekleştiği sayfalar ya da portallar oldukça özen isteyen ve çok daha yüksek bir güvenlikle korunması gereken yerler. Sahte bir web sitesi üzerinde gireceğiniz şifreleriniz ya da kullanıcı bilgileriniz anında kötü niyetli kişilerin eline geçebiliyor ve hesabınızdan isteğiniz dışında para çekilebiliyor. Eset Internet Security bu konuyla alakalı olarakta bir çözüm sunuyor. Sahte web siteleri hakkında kullanıcıyı uyaran program aynı zamanda Eset Smart Security özelliği sayesinde internet tarayıcınızı özel bir mod ile başlatıyor ve banka ile tarayıcınız arasında özel-güvenli bir köprü oluşturuyor. Böylelikle tüm işlemlerinizi gönül rahatlığıyla gerçekleştirebiliyorsunuz.

Sonuç: Eset Internet Security sahip olduğu pek çok güvenlik ve koruma özelliğiyle kesinlikle piyasanın en iyi antivirüs yazılımlarından bir tanesi. Eset ile geçirdiğimiz zaman boyunca, programın genel performansından ve yapabildiklerinden fazlasıyla memnun kaldık. Bu sebeple gerek kullanıcı arayüzü itibari ile gerekse kullanım kolaylığı açısından Eset Internet Security bizden tam not almayı başarıyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi programın hızlı çalışması ve bilgisayar üzerinde herhangi bir yük oluşturmaması da, programın olumlu yönlerinden bir tanesi.

Eğer bilgisayarınız üzerinde geniş kapsamlı bir koruma arıyorsanız, Eset Internet Security sizin için kesinlikle en iyi alternatiflerden biri. Bilinen ve bilinmeyen bütün virüslerden koruma sağlayabilen yazılımın ayrıca bilgisayarın hassas bölgeleri için geliştirilen bazı yeni güvenlik unsurları sunması da, internet üzerinde tam olarak korunmanızı ve dolaşabilmenizi sağlıyor. Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere Eset Internet Security’nin tüm özellikleri, 30 günlük deneme süresi boyunca kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor. Deneyip memnun kalmamanız bizce imkansız gibi.

Artılar
-kolay kullanılabilen kullanıcı arayüzü
-hızlı operasyon
-deneme süresi boyunca tüm özelliklere erişim
-çok yönlü koruma seçenekleri

Eksiler
-yok

Yazı: Can Genca

 

Exit mobile version