Epson Kurumsal Baskı Çözümleri

Epson Kurumsal Baskı Çözümleri

Epson Türkiye Müşteri Hizmetleri Müdürü Engin Hıraoğlu ile bir araya gelerek kendisine Epson’nın kurumsal baskı çözümleri ile ilgili merak ettiğimiz soruları sorduk.

Epson Türkiye Müşteri Hizmetleri Müdürü Engin Hıraoğlu

1. Şirketlerde baskıda kalitenin yanı sıra en önemlisi maliyet. Ve bir de çevreci yaklaşım son dönemde elbette. Bu konu nasıl yer buluyor?
Çevreye saygı ve yeşil teknoloji elbette ki hepimizin ana gündemlerinden ve biz Epson olarak bu konuda oldukça iddialıyız. Üretim aşamasından dağıtıma, malzemeden kullanıcının tüketim durumuna kadar tüm aşamalarda doğanın kazanması için uğraşıyoruz. Mesela mürekkep şişesi ambalajlarımız geri dönüşümle elde edilen malzemeden. Inkjet teknolojisi kullanıyoruz ana ürün segmentlerimizden biri olan yazıcılarımızda. Inkjet teknolojisinin lazere oranla çevreye katkısı inanılmaz fazla.

InkJet’in Çevreye Katkısı

Rakamlarla örnek vermek gerekirse 2015 sonu verilerine göre Sadece Batı Avrupa’da işletmelerin lazer yerine Epson inkjet yazıcı kullanması durumunda ortaya çıkan veriler oldukça dikkat çekici. Yüzde 94’e kadar daha az atık ki bu oran en az 221 bin tonluk atığın olmaması anlamına geliyor. Yüzde 96’ya varan enerji tasarrufu, ortalama 507 bin hanenin elektrik, su vb. giderini karşılayacak rakama tekabül ediyor. Yüzde 92’ye varan daha az CO2 salımı ki bu da 26 milyon 900 bin ağaç tarafından emilen miktar.

Baskı maliyetleri de karar noktasında son derece kritik. Dijitalleşme giderek artsa da yapılan tüm araştırmalarda baskının da sürdüğü hatta artarak devam ettiği ortaya çıkıyor. Yine bir “ilk imza” olarak orijinal mürekkep tankı sistemli yazıcıları geliştiren kurumuz ki binlerce sayfa baskının neredeyse maliyeti yok.

Epson Kurumsal Baskı Çözümleri

2. Özellikle son dönemde şirketlerde kiralama vasıtasıyla ‘kullandığın kadar öde’ gibi sistemler önemli alternatifler oluşturuyor. Siz Epson olarak neler sunuyorsunuz?
Direk sahip olma tercihse eğer Epson orijinal mürekkep tanklı yazıcılar veya daha büyük ebatlı ve kapasiteli olan RIPS olarak kodladığımız mürekkep poşeti teknolojisi kullanan modellerimiz kurumlara baskı maliyetinde maksimum tasarruf sağlıyor. Örneğin yeni siyah beyaza A4 RIPS modelimiz Epson WF-M5799 ile mürekkep değiştirmeden 40 bin sayfa baskı almak mümkün.

Epson WorkForce Enterprise WF-C20590

Diğer taraftan cihaz kiralama veya ‘kullandığın kadar öde’ gibi başlıklarla ilgili yazıcı ürün gurubumuzu yeni modellerle destekledik. Dakikada 100 sayfalık baskı hızına sahip olan WorkForce Enterprise WF-C20590 modelimiz bu alanda sunduğumuz ilk ürünümüz ve tüm modelleri inkjet teknolojisine sahip olan tek marka olacağız. Aslında “Kurumsal baskı çözümlerinin kaderini değiştireceğiz” diyebiliriz. Tek yazıcıdan ayda 8 ile 100 bin sayfa arası baskı alan tüm kurumlar Epson’un bu çözümünden yararlanarak büyük avantaj sağlayabilir. Ayrıca bu segmente özel ‘yerinde teknik hizmette 5 yıl’ gibi farklı bir çözümü de sunuyoruz. Yüksek kapasitede baskı ihtiyacını Epson’un WF-C20590 modeliyle birlikte alabileceğiniz 5 yıla uzatılmış garanti paketi ile karşılamayı tercih edecek kurumlar ortalama 6 milyon sayfalık baskıyı da garanti etmiş oluyor.

Gelecek nesil süper hızlı çevre dostu profesyonel mürekkep püskürtmeli yazıcı Epson WorkForce Enterprise WF-C20590, yüksek hacimli baskı ihtiyacı olan tüm şirketler için ideal. Neredeyse bir departman fotokopi cihazı bütçesine, daha az sarf malzemesi ile, yalnızca inkjet teknolojisinin sağlayabileceği çevre dostu kazanımlar yeni modelle geliyor. Model, özel bir güç kaynağı gerekmeksizin, aynı hızı sunan lazer teknolojisine sahip bir ürüne göre elektrik kullanımını yüzde 90’a varan oranda azaltarak çevreci performansta da fark yaratıyor.

Epson WorkForce Enterprise

3. 2019 yılı stratejileriniz ve öncelikleriniz hakkında bilgi verir misiniz? Ayrıca yeni nasıl teknolojiler ve ürünler olacak?
2019 yılında da tasarruf ve çevre konularına odaklı olarak yeni ürünler sunmaya, büyümeye devam edeceğiz. Kendimiz büyürken inkjet teknolojisiyle birlikte pazarı da büyütmeyi hedefliyoruz. Amacımız, pazarın ihtiyaçlarına alternatif çözümler üretmek. Her ölçekten şirkete Türkiye genelinde ulaşma hedefimiz de devam ediyor. Yani 20 kişilik şirketler de 1000’den fazla çalışanı olan şirketler de bizim çözümlerimizden faydalanabilir.

Yazılım tarafında ise Epson patentli yazılımlarımızla müşterilerimizin ihtiyaçlarını belirleyip onların hedefledikleri miktarda çıktı alınmasını sağlıyoruz. Bu sayede işletmelerde istenmeyen baskılar bertaraf edilerek israf önlenmiş oluyor. Bunun yanında, günümüzde büyük önem taşıyan güvenli baskı çözümleriyle de farklı alternatifleri müşterilerimize sunuyoruz. Doküman yönetimi ile müşterilerimiz aynı zamanda kendi çıktılarını kontrol edebiliyorlar, bu sayede daha düşük maliyete ulaşmalarını sağlıyoruz. Bu da yüksek maliyetlerden kaçınan kurumlar için bizi önemli bir alternatif haline getiriyor. Bu açıdan bakıldığında, önümüzdeki dönemde inkjetin daha fazla tercih edilen bir teknoloji haline geleceğini ön görüyoruz.

Exit mobile version