Epson Ecotank ITS L6190 inceleme

Epson Ecotank ITS L6190
Epson Ecotank ITS L6190

Epson L6190, orijinal tanklı yazıcı sistemini dünyaya  tanıtan şirketin yeni serisine eklediği son ürün. Hepsi bir arada tipindeki yeni yazıcı, dört adet mürekkep tankı kullanıyor ve kutusundan tam iki mürekkep seti çıkıyor. Bu konuda biraz cömert davranmışlar, bunlarla 14.000 sayfa siyah, 11.200 sayfa renkli basılabiliyor. Yani baskı yoğunluğunuza bağlı olarak ilk aldığınız malzemelerle uzun bir süre idare edebilirsiniz.
Yazıcı; baskı, tarama, faks ve kopyalama olmak üzere dört fonksiyonu birlikte sunuyor. Baskı hızı tek renk olarak dakikada 15 sayfa, renklide ise dakikada 8 sayfa. Tarama çözünürlüğü, inç başına 1,200 x 2,400 (yatay x dikey) kadar. Yazıcı kablolu ve kablosuz bağlantıları desteklemekte ve kullanıcılar bilgisayarlarından, telefonlarından veya tabletlerinden baskı alabilmekteler. Wi-Fi ve Wi-Fi Direct ile Epson iPrint uygulamasını kullanarak yazdırılacak olan belgeler akıllı cihazlarla gönderiliyor, Epson Email Print ile de dünyanın hemen hemen her yerinden istediğiniz dosyayı bastırabilirsiniz.

 

Inkjet yazıcılar son yıllarda sadece fiyat açısından değil teknoloji olarak da büyük bir değişim geçirdiler. Kartuşla çalışıyorlardı, bazıları iki kartuşa (biri siyah diğeri renkli) ihtiyaç duyarken, bazıları 4 kartuşla (biri siyah diğerleri renkli) çalışıyordu. Bu kartuşlar 5-15 ml arasında çok az miktarda mürekkep içeriyorlardı.  Epson 2010 yılında satışa sunduğu mürekkep tanklı yazıcılarla daha  ekonomik bir baskı dönemini başlattı. İlk tanklı yazıcılarda tanklar yazıcının yan tarafında ve dışarı doğru yerleştirilmişti. Bu da yazıcının daha fazla yer kaplamasına neden oluyordu. Şimdi bu yeni modelle birlikte tankların yazıcının içine alındığını, kasanın daha küçüldüğünü ve yazıcının daha ergonomik olduğunu görüyoruz.

 

Akıllı mürekkep şişeleri ile de, şişe ağızları ve mürekkep tankının dolum haznesinin birbirine uyumu sağlanmış. Böylece hata yapılmıyor ve mürekkepleri farklı tanklara doldurmak isteseniz  de pek mümkün olmuyor.
İncelediğimiz bu model daha çok ofislerde kullanıma yönelik olarak tasarlanmış. Bu nedenle baskı kapasitesi yüksek tutulmaya çalışılmış. Ayrıca baskı kafasında da, Epson”un endüstriyel ürünlerde kullanmayı tercih ettiği PrecisionCore teknolojisi kullanılmış. PrecisionCore piezo öğelerinin her biri saniyede yaklaşık 50.000 püskürtme yapabiliyor. Klasik Epson piezo baskı kafalarına göre üç kat kadar daha fazla nozül yoğunluğuna sahipler. Bu nozüller yaklaşık 20 mikron çapındalar ve yaklaşık 40 mikronluk küçük, yuvarlak ve tekrarlanabilir noktalar püskürtüyorlar. Bu nokta hassasiyeti sayesinde keskin metinler ve ince hatlar oluşturulabiliyor.

 

Epson Ecotank ITS L6190

Piezo öğesi herhangi bir nozül tıkanıklığını milisaniyeler içinde tespit edebilen bir voltaj üretiyor. Böylece kendi durumunu anında algılayabilme becerisine de sahip. PrecisionCore”un mikro-mekanik püskürtme öğesi ısı tabanlı sistemlerin karşılaştığı malzeme kısıtlamalarından etkilenmiyor. Daha yüksek yoğunlukta renklendirici ve bağlayıcı içeren daha renkli ve dayanıklı mürekkep formüllerinin kullanılmasına ve ayrıca çeşitli malzemeler üzerinde baskıya olanak tanıyor.
Epson L6190 yeni tasarımlı ADF ünitesiyle kullanım kolaylığı sağlıyor. Windows sunucu ailesiyle uyumlu sürücülerle birlikte geliyor.

Epson Ecotank ITS L6190 Fiyatı: 2,049 TL

Artıları:
–    Uzun süre idare edecek kadar mürekkeple gelmesi
–    Ergonomik
–    Kablolu, kablosuz baskı olanakları
–    Akıllı mürekkep şişeleri
–    Yüksek baskı kapasitesi
Eksileri:

Exit mobile version