Epic’in yeni aracı MetaHuman ile gerçekçi yüzler oluşturun

Epic’in yeni aracı MetaHuman ile gerçekçi yüzler oluşturmaya hazır mısınız? Epic, son derece gerçekçi insan yüzleri yaratabilen ve daha gerçekçi vücut hareketleri ve yüz animasyonlarını güçlendirmeye yardımcı olan, Unreal Engine tarafından desteklenen MetaHuman Creator adlı yeni, tarayıcı tabanlı bir yazılım aracını duyurdu. Epic, MetaHuman Creator kullanılarak oluşturulmuş kreasyon örneklerini gösteren bir çift YouTube videosunda bugün platforma bir göz attı. Şirketin bu sanal, gerçek olmayan birey markasını tanımlamak için kullandığı terim “metahuman” gibi görünüyor.

Apple Haritalar’a kaza bildirme özelliği geliyor

EPIC METAHUMAN İLE OYUNLAR, FİLMLER VE TV FORMATLARI İÇİN TASARLANDI

Epic, MetaHuman Creator’ın video oyunları, filmler, TV ve diğer formatlar için tasarlanmış gerçekçi hareketler ve insan etkileşimi sahneleri oluşturmak için modern hareket yakalama ve animasyon teknikleriyle birlikte kullanılabileceğini söylüyor. Şirket, bu fotogerçekçi insanların birkaç dakika içinde üretilebileceğini ve benzersiz saç stilleri ve giysilerle donatılabileceğini ve daha sonra bir yapımın ihtiyaçlarını karşılamak için daha da özelleştirilebileceğini söylüyor. Epic, bu “metahumanlar” aracın kendi içinde gerçek zamanlı olarak ve sadece bir web tarayıcısı kullanılarak manipüle edilebileceğini söylüyor.

Şirket “Şimdiye kadar 3B içerik oluşturmadaki en zorlu görevlerden biri, gerçekten ikna edici dijital insanlar inşa etmekti. Epic’in dijital insan teknolojisi başkan yardımcısı Vladimir Mastiloviç yaptığı açıklamada, en deneyimli sanatçılar bile tek bir karakter için önemli miktarda zaman, çaba ve ekipman gerektiriyor. Onlarca yıllık araştırma ve geliştirmeden sonra ve 3Lateral, Cubic Motion ve Quixel gibi şirketleri Epic ailesine kattığımız için, bu engel Unreal Engine aracılığıyla siliniyor. MetaHuman Creator’ı tanıtmaktan heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

EPIC’IN YENİ ARACI METAHUMAN İLE ŞAŞIRTICI DERECEDE GERÇEK İNSAN YÜZLERİ OLUŞTURULUYOR

Epic’in yeni aracıyla yaratılan insanlar, “Bu Kişi Yok” gibi projeleri destekleyen yapay zeka tekniği olan, üretken karşıt ağlar tarafından üretilen sahte insanların dijital olarak oluşturulmuş fotoğraflarının fotogerçekçiliğine yaklaşmıyor.

Ancak bir tür süper güçlendirilmiş video oyunu karakter yaratma aracı olan MetaHuman Creator, gerçek hayatta hareket yakalamış bir aktöre kolayca geçebilecek şaşırtıcı derecede gerçekçi görünen insanlar yapma yeteneğine sahip görünüyor. Yine de, tekinsiz vadiden kaçıp kaçmayacağına dair bir karara varmadan önce, aracın üçüncü taraf içerik oluşturucuların elinde gerçekten neler yapabileceğini görmek için beklememiz gerekebilir.

Epic’in MetaHuman Creator’ı geniş bir 2021 sürüm penceresinin dışında yayınlamayı ne zaman planladığı belli değil. Ancak ilgilenen geliştiriciler ve sanatçılar Unreal Engine web sitesindeki güncellemelere kaydolabilir.

Exit mobile version