Epic Games, Sony’ye 200 milyon dolarlık teklif

Yeni sızdırılan belgelere göre Epic Games, PlayStation’a özel oyunlar için Sony’ye 200 milyon dolar teklif yaptı. Epic Games, Fortnite’ın App Store’dan kaldırılmasıyla ilgili olarak Apple ile yasal bir anlaşmazlık içinde. Fortnite geçen Ağustos ayında App Store’dan farklı bir ödeme yöntemi sunmaya karar vermesiyle kaldırıldı.

Apple, gelirden adil pay aldıkları sürece Fortnite’ı uygulama mağazasında tekrar kullanıma sunmayı teklif etti. Ancak Epic konuyu mahkemede takip etmeye karar verdi. Epic’in mantığı, Apple’ın iOS mağazasında uygulama dağıtımı yoluyla rakiplerine karşı haksız bir avantaja sahip olmasıdır.

Apple, Nintendo Switch Benzeri Bir Konsol Geliştiriyor

Dava, devam eden yasal savaşla hiçbir ilgisi olmayan diğer oyun yayıncılarını bile kapsıyor. Sonuç olarak, Nintendo, Valve ve Microsoft gibi şirketlerin avukatlarından Epic ile Apple’ın anlaşmazlığıyla ilgili olduğu düşünülen belgelerin mahkemeye sunulmaları isteniyor.

Bu belgeler oyun dünyasına, özellikle de münhasırlık anlaşmalarını çevreleyen genellikle belirsiz ayrıntılara dair daha fazla bilgi sunuyor. Örneğin, son zamanlarda belgeler Epic’in yalnızca Borderlands 3’ü Epic Games Store’da satmak için 115 milyon dolar ödediğini gösterdi.

EPIC GAMES SONY’YE BİR OYUN İÇİN Mİ 200 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİ?

Yeni belgeler Epic’in Sony’ye “4-6 oyun için 200 milyon $ MG +” teklif ettiğini gösteriyor. MG’nin, Epic’in münhasırlık anlaşmalarını tanımlamak için kullandığı minimum garantiyi temsil ettiği düşünülmektedir.

MG, Epic’in bir oyun yayıncısına vaat ettiği asgari geliri ifade eder. Ancak söz konusu belge, potansiyel anlaşmanın değerini tam olarak doğrulamıyor. Epic’in oyun başına mı yoksa oyunların tam listesi için 200 milyon dolar mı teklif ettiği belli değil. Şu anda Epic Store’da yalnızca iki Sony oyunu var. Bunlar ReadySet Heroes ve Predator: Hunting Grounds.

Oyun endüstrisi şu anda davalarla sarsılıyor. Sony şu anda PlayStation Store dijital indirmelerinde tekel sahibi… Ayrıca tüketicilere adil olmayan fiyatlar sunduğu iddialarıyla açılan dava ile karşı karşıya.

Dava, Sony’nin bazı dijital indirmelere koyduğu iddia edilen sınırlamaları vurguluyor. Durum, münhasırlık anlaşmalarının rekabetçi doğasıyla ilgilidir.

Oyun endüstrisinin en büyük oyuncuları için kârların artacağı tahmin ediliyor. Bu da yukarıda vurgulananlar gibi daha fazla anlaşmanın yolda olacağı anlamına geliyor.

Epic, Apple’a karşı yasal mücadelesine devam eder etmez kesinlikle daha fazla belge ortaya çıkacak. Her belge, sektörün en önde gelen oyuncularının stratejileri ve tutkularına başka bir bakış sunuyor.

Exit mobile version