Epic Games Başlatıcısı Hazırlanıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Epic Games başlatıcısı hazırlanıyor sorunu için hangi yöntemleri uygulamak gerekiyor? İşte uygulayabileceğiniz çözüm yöntemleri!

Çoğu oyuncu zaman zaman Epic Games başlatıcısı hazırlanıyor sorunu ile karşılaşabiliyor. Bu, oyuncuların dijital oyun platformu üzerinden oyunlara erişememesine yol açıyor. Peki, bu sorunu düzeltebilmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Hazırladığımız yazıda bu sorun için uygulayabileceğiniz çözüm yollarını sıraladık.

Özellikle Unreal Engine oyun motoru ve battle royale türündeki Fortnite ile dünya genelinde adından sık sık söz ettirmeyi başaran Epic Games, geçtiğimiz yıllarda Epic Games Store isimli dijital oyun mağazasını kullanıma sundu.

Steam benzeri program Epic Games Store, içerisinde aksiyondan maceraya, yarıştan korkuya kadar çeşitli türlerde çok fazla sayıda oyun bulunuyor. Söz konusu mağaza üzerinden satın aldığınız oyunları oynayabilmek için Epic Games’in istemcisini indirip yüklemeniz gerekiyor.

Dijital oyun platformuna üyelik bilgileri ile giriş yapan çoğu oyuncu zaman zaman can sıkıcı bir problem ile karşılaşabiliyor. Bu sorun, söz konusu istemcinin kullanılamamasına neden oluyor. Peki, bu problemi düzeltebilmek için hangi adımlar uygulanmalıdır?

Epic Games Başlatıcısı Hazırlanıyor Hatasının Çözüm Yolları

Yukarıda dijital oyun platformunda meydana gelen sorunu düzeltebilecek 6 yöntem bulunuyor. Bu çözüm yöntemlerinin nasıl uygulanacağına aşağıdan bakabilirsiniz.

Epic Games Başlatıcısı Hazırlanıyor-1

1. Epic Games Launcher’ı Yönetici Olarak Çalıştırın

Epic Games Store’da karşılaştığınız sorunu çözebilmek için istemciyi yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bunun için istemcinin simgesinin üzerine sağ tıklamanız ve ardından açılan pencere üzerinden “Yönetici Olarak Çalıştır” seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

2. Epic Games Launcher’ın Sunucusunu Kontrol Edin

Problem, dijital oyun platformunun sunucularından kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenden ötürü söz konusu problem ile karşılaştığınızda Epic Games Launcher sunucu durumu sayfasına göz atmanız gerekiyor. Böylece sorunun sunuculardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kolayca öğrenebilirsiniz.

3. İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin

Eğer hizmetin sunucularında herhangi bir problem yoksa sorun internet bağlantınızda olabilir. Kötü internet bağlantısı, çevrim içi hizmetleri kullanma noktasında çeşitli sorunlar ile karşı karşıya kalınmasına yol açabilir. Bu sebepten ötürü internet bağlantısının iyi seviyede olup olmadığını kontrol edin.

4. Epic Games Launcher’ın web önbelleğini temizleyin.

İstemcinin web önbelleğini temizleyerek sorunu çözebilmeniz mümkün. Bunun için yukarıda yer alan adımları uygulayabilirsiniz. Bu adımları tamamladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve ardından sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin. Eğer sorun hâlâ devam ediyorsa bir sonraki yönteme geçin.

5. Ekran Kartınızı Güncelleyin

Eski sürücüye sahip ekran kartları zaman zaman çeşitli problemlere yol açabiliyor. Bu nedenden dolayı sorunun kaynağı eski sürücü olabilir. Ekran kartınızı güncellemek için ister driver güncelleme programı kullanabilir isterseniz AMD veya Nvidia’nın resmî web sitesinden uygun sürücüyü indirip yükleyebilirsiniz.

6. Epic Games Launcher’ı Silip Yeniden Yükleyin

Eğer yukarıda bulunan yöntemlerin hiçbiri işe yaramadıysa son çare olarak Epic Games Launcher’ı silip yeniden yükleyin. Bu işlemi yaptığınızda yüklü oyunların da silineceğini unutmayın. Dolayısıyla silme işleminden önce oyunları yedekleyebilirsiniz.

Exit mobile version