En Popüler Oyun Konsolları Belli Oldu

En popüler oyun konsolları açıklandı. Peki, günümüzde sosyal medya platformlarında en çok konuşulan oyun konsolları neler?

Yapılan bir araştırmayla birlikte en popüler oyun konsolları belli oldu. Listenin ilk sırasında yer alan oyun konsolu dikkat çekti. Listede ayrıca uzun yıllar önce piyasaya sürülen konsollar da yer aldı. Peki, paylaşılan listede hangi oyun konsolları yer aldı?

En Popüler Oyun Konsolları Listesi

Hangi oyun konsolunun daha iyi olduğuna yönelik tartışmalar sürerken oldukça önemli bir araştırma yapıldı. TopRatedCasinos tarafından yapılan araştırma hangi konsolun dünya çapında daha popüler olduğunu gözler önüne serdi.

İnsanların en çok adından söz ettiği konsolların ve üreticilerin neler olduğunun belirlenmesi için Reddit, Instagram, YouTube ve TikTok adlı platformlardaki veriler gözlemlendi. Bu veriler, hangi konsolun günümüzde daha popüler olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre 2013 yılında piyasaya sürülen PlayStation 4, günümüzdeki en popüler oyun konsolu oldu. Uzun yıllar önce çıkan bir oyun konsolunun şu anda hâlâ popülerliğini devam ettirmesi dikkat çekti. İkinci sırada ise 2013 yılında çıkan Xbox One adlı oyun konsolu konumlandı.

En Popüler Oyun Konsolları-1

Görünüşe göre uzun yıllar önce piyasaya sürülen PlayStation 4 ve Xbox One, sosyal medya platformlarında en çok konuşulan konsolların başında geliyor. Üçüncü sırada geçtiğimiz yıllarda Sony tarafından satışa sunulan PlayStation 5 isimli oyun konsolu bulunuyor.

Paylaşılan listenin dördüncü sırasında Nintendo Switch isimli oyun konsolu yer aldı. Beşinci sırada ise 2006 yılının kasım ayında piyasaya sürülen PlayStation 3 konumlandı. PlayStation 3’ü Game Boy takip etti. Wii U isimli konsol ise yedinci sırada yer aldı.

Sekizinci sırada uzun yıllar önce satışa sunulan PlayStation 2 yer alırken dokuzuncu sırada ise Microsoft’un en popüler konsollarından bir tanesi olan Xbox 360 bulunuyor. Listenin son sırasında ise geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen Xbox Series X isimli oyun konsolu konumlandı.

Yapılan araştırma ile beraber elde edilen liste hakkında ne düşünüyorsunuz? Liste ile ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Exit mobile version