Tüm Zamanların En İyi Zombi Oyunları

En iyi zombi oyunları söz konusu olduğunda öne çıkan video oyunları neler? Oynayacak kaliteli oyun arayanlar, bu listedeki oyunları deneyin.

En iyi zombi oyunları listesini oluşturmak muhtemelen bütün zombi oyunlarını sıralamaktan daha zordur. Resident Evil serisinden tutun da Left 4 Dead’e kadar eklenmesi gereken çok fazla oyun var.

Hayatta kalma türünün bir alt türünü oluşturan zombi oyunları genel olarak popüler olma eğiliminde olduğu için bu kadar çok oyun arasında hangisi oynamanız gerektiğini bilemeyebilirsiniz. Neyse ki bu liste kafanızdaki bu tür soru işaretlerini giderebilir.

En İyi Zombi Oyunları Neler?

En İyi Zombi Oyunları Neler?

1. Back 4 Blood

4 kişilik bir takımla zombilerle dolu bir dünyada ölümcül bir mücadele verebilir misiniz? Her yeni görevle daha da zorlaşan oyunun yapısı, hayatta kalabilmek için sizi ekibinizle birlikte çalışmak zorunda bırakıyor.

PlayStation 4 ve 5, Xbox One, X ve S, Windows gibi platformda oynayabileceğiniz bu oyunu eğer zombi türünü seviyorsanız kaçırmamalısınız.

2. Dead Space 2

Bu oyun, Satürn’ün uydusunun etrafındaki uzay istasyonunda geçiyor. Karakterin hayatta kalmak için önüne çıkan yaratıkların üstesinden gelmesi gerekiyor. Karakterin birçok yeteneği bulunuyor. Bunlardan biri de zamanı yavaşlatma yeteneğidir.

3. Left 4 Dead

Hayatta kalma türünün en iyi oyunları söz konusu olduğunda Left 4 Dead’i eklememek olmazdı. Piyasaya sürülmeden önce oyuncuların gözünde çok büyük bir yere sahip değildi fakat oyuncularla buluştuktan sonra gerçekten beğenildi.

Oyunda güvenli bölgeye ulaşana kadar sürekli zombilerin arasından sağ çıkma mücadelesi vermeniz gerekiyor.

4. Resident Evil

Gerek sinema gerek video oyunu sektöründe bıraktığı eserlerle Resident Evil serisi türünün popüler hâle gelmesinde önemli bir rol oynadı. Serinin ilk oyunlarında grafikler her ne kadar dönemin kısıtlı imkânlarından ötürü zayıf olsa da zaman ilerledikçe bu değişiyor ve yeni oyunlarda hem grafik hem de korku anlamında oyuncuları ekrana kilitlemeyi başarıyor.

5. The Last of Us

Bütün dünyaya ölümcül bir virüs yayılmıştır. İnsanlar virüs yüzünden aklını yitirmiş ve bilincine sahip çıkmaya devam eden insanlara saldırmaya başlamıştır. Bu kıyametin başlamasından bir süre sonrasını ele alan oyun, Ellie ve Joel karakterlerinin hayatta kalma mücadelesini işliyor.

Zombi türü de dahil birçok türün oluşmasını sağlayan hayatta kalma türündeki en iyi oyunlara da göz atmayı unutmayın.

Exit mobile version