En İyi Uçak Filmleri (2022)

En iyi uçak filmleri neler diye soranlara uçakta geçen en güzel filmleri bir arada topladık. İşte izleyebileceğiniz filmler!

En iyi uçak filmleri listesi hazırlansa hangi filmler yer alırdı? Aklınıza muhtemelen sayısız film gelmiştir. Peki, sizden bu filmlerin arasından sadece en iyilerini sıralamanız istense ilk 5 sırada hangi filmler yer aldı?

Kabul ediyoruz, sizin için özel bir anlam ifade eden filmleri sıralamak oldukça zordur. Biz de bu nedenle sizin yerinize uçaklarla ilgili filmlerin olduğu bir liste hazırladık. Bu listede belki de daha önce izlemediğiniz, yeni keşfedeceğiniz filmler olacaktır.

Uçaklara özel bir ilgi duyuyorsanız listemize mutlaka göz atmalısınız. Bu listede aşk, savaş, kriz, gerilim, korku var. Siz de uçakta geçen filmlerin kendine has bir havası olduğunu düşünenlerdenseniz gelin, listemize geçelim.

En Güzel Uçak Filmleri Listesi

Gelin, şimdi de uçak filmleri listemizde yer alan filmlerin konusunu öğrenelim.

1. Turbulence (1997) Konusu Nedir?

Çok dolu olmayan uçak ile New York’tan Los Angeles’a nakledilecek olan bir seri katil, yanındaki polisleri etkisiz hâle getirir. Katil uçakta katliam çıkarır ve uçağı kullanan pilotlar ölür. Hayatta kalan ve uçağı indirebilecek son kişi olan uçuş görevlisi ise uçağı sağ salim indirmek için hem katile hem de türbülansa karşı mücadele verir.

2. Red Eye (2005) Konusu Nedir?

Normal bir uçuş yapma umuduyla koltuğuna oturan kadın, yanına bir suikastçının oturduğunu öğrendiğinde hayatı altüst olur. Suikastçı, kadını ailesi ile tehdit ederek kendisi ile iş birliği yapmasını ister.

Flight of the Living Dead Filmi

3. Flight of the Living Dead (2007) Konusu Nedir?

Bir bilim insanı, uçağa dondurulmuş bir ölü kadını nakletmesi için silahlı birisini görevlendirir. Uçağın türbülansa girmesi ile uçak şiddetli bir şekilde sallanır ve ölü kadının buzu kırılır. Kadın uyandığında başındaki silahlı kişiye ve diğerlerine saldırmaya başlar. Isırdığı herkes kendisi gibi bir yaratığa dönüşür.

Zombi içerikli yapımları izlemekten hoşlanıyorsanız daha önce en iyi zombi dizileri listesi hazırlamıştık, dilerseniz göz atabilirsiniz.

4. Snakes on a Plane (2006) Konusu Nedir?

Bir FBI ajanı, yasa dışı faaliyetler yürüten bir mafya babasına karşı tanıklık etmek için Los Angeles’a giden bir uçağa biner. Uçaktaki bir suikastçı, tanığı öldürmek için ölümcül yılanları serbest bırakır. FBI ajanı ve uçaktaki diğer yolcular, yılanlardan korunmak için iş birliği yapmak zorunda kalır.

5. Airplane (1980) Konusu Nedir?

Uçuş görevlilerinin yediği yiyeceklerden zehirlenmesi dolayısıyla uçağı indirme görevini eski bir pilot üstlenir ancak bu pilot, geçmişte yaşadığı travmalardan ötürü uçmaktan korkan bir kişidir.

6. Flightplan (2005) Konusu Nedir?

Eşini yeni kaybeden bir kadın, kocasının tabutu ve küçük kızı ile New York’a geri dönmek üzere uçak yolculuğu yapar. Uçuşun ilerleyen saatlerinde yanında kızının olmadığını fark eden kadın, kızını bulmak için uçağın altını üstüne getirir. Ona yardımcı olmaya çalışan hostesler ise uçuşun başından beri yanında bir kız olmadığını söyler.

7. Sully Konusu Nedir, Gerçek Hikâye mi?

Sully, 2009’da arızalanan yolcu uçağını bütün zorluklara rağmen Hudson Nehri’ne indiren bir pilot olan Chesley Sullenberger’ı konu alıyor. Film, bu anlamda gerçek bir hikâyeye dayanıyor. Yapımcı ekibi, o anı seyircilere anlatmak için Sullenberger’ın hikâyesini beyaz perdeye getiriyor.

8. Top Gun (1986) Konusu Nedir?

Top Gun sadece en iyilere verilen bir ödüldür. Bu ödülü almak o kadar da kolay değildir. Bu nedenle öğrenciler arasında kıyasıya bir rekabet vardır. Bu ödülü alması için Pete Mitchell (Tom Cruise), Miramar Naval Air Station’a gönderilir.

Mitchell’ın en büyük rakibi, Tom Kasansky’dir (Val Kilmer). Mitchell, arkadaşının ölümü üzerine yaşadığı duyguların etkisi ile Top Gun ödülünü Kasansky’e kaptırır. Yine de her şeyi kaybetmiş değildir çünkü değerlendirebileceği bir şansı daha vardır. Bunun için kendisine verilen görevi yerine getirmesi gerekir.

9. Cast Away (2000) Konusu Nedir?

İşi gereği uluslararası seyahatler yapan Chuck Noland, yine bir gün kendisine verilen görevi yerine getirmek için yola çıkar. Bu yolculukta beklenmedik şeyler yaşanır ve uçağı bir adaya düşer. Chuck, uyandığında kendisini ıssız bir adada bulur.

Sizler için önerdiğimiz en iyi uçak filmleri bu filmlerle sınırlıydı. Sizin de bu türde tavsiye edebileceğiniz filmler varsa aşağıdaki yorumlar kısmını kullanmayı unutmayın.

Exit mobile version