En İyi Soygun Filmleri

Soygun filmleri arayışında olanlar için hazırladığımız bu listedeki aksiyon ve strateji temelli filmleri kaçırmayın.

Soygun filmleri nasıldır, bilirsiniz. Yeraltından bir beyin çıkar ve karmaşık ama zekice bir plan yapar ama beklenmedik bir şeyler olur ve plan beklendiği gibi gerçekleşmez. Ekibin önüne bir dizi engel çıkar ve bunlardan kurtulup kurtulmayacağı büyük bir soru işareti olur. Bu soru işareti de izleyicinin ekrana kilitlenip kalmasına neden olur.

Başlangıçta bu türün üzerinde iç karartıcı bir karanlık vardı. 60’lı 70’li yıllarda çekilen filmlerde daha farklı bir bakış açısının kullanılmaya başlanması ile bu tür de karanlık atmosferden kurtuldu. Soyguncular daha akıllı oldu, planlı hareket etti. Onların iç dünyasına inilerek eğlenceli yanları öne çıkarıldı.

Kısacası izleyicilerin soyguncuları bir robottan çok insan olarak görmesi için gerekli olanlar yapıldı. Her soygun filminde artık soyguncuların gerçekleştirmek istediği bir hayal var.

Siz de bir kere izlemeye başlayınca saatlerce ekranın önünden ayrılmak istemeyeceğiniz soygun konulu bir film arıyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

İzlenmesi Gereken Soygun Filmleri

İzlenmesi Gereken Soygun Filmleri

Drive

Müzikleri ve Ryan Gosling’in oyunculuğu, Drive’ı bu türü seven herkesin bildiği ve izleyip çevresindekilere tavsiye ettiği bir dizi hâline getirdi. Filmde sürücü, Irene adlı bir kadının teklifi üzere suçlu eşine yardım etmeye kalkışması ile hayatı büyük bir girdaba sürükleniyor.

Drive’ı kimler izlemeli sorusundan çok kimler izlememeli sorusunu cevaplamak gerekiyor. Bu filmi eğer şiddet sahnelerini görmekten hoşlanmıyorsanız izlememelisiniz çünkü filmdeki şiddet sahneleri oldukça gerçekçi ve bu da etkisinden uzun bir süre çıkılmasının mümkün olamayabileceği anlamına geliyor.

The Friends of Eddie Coyle

The Friends of Eddie Coyle, bu zamana kadar gördüğünüz bütün filmlerden daha kasvetli bir suç hikâyesini merkezine alıyor. Filmin ismi bile asında ironi içeriyor.

Soyguncular, filmde diğer birçok soygun filminde olduğu gibi silahlarla bankayı soymaya kalkışmıyor. Bunun yerine banka müdürünün ailesini rehin alıyor. Bu da aslında onların ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor.

Triple Frontier

Kolombiyalı bir uyuşturucu baronunu soymak için tekrar bir araya gelen ekibi merkezine alan Triple Frontier’da ekip umduğundan daha fazla para bulur. Peki, bu kadar para karşısında ekip asıl amacından sapacak mıdır?

Heist

Joe Moore için başlangıçta her şey yolundadır ama günün birinde bir güvenlik kamerasına yakalanır ve o andan itibaren kendini çıkış yolu belli olan ama çıkması hiç de mümkün olmayan bir labirentin içinde bulur.

Ant-Man

Scott Lang eskiden iyi kalpli, Robin Hood gibi bir hırsızdı ama yine de yaptıklarının bedelini ödedi. Hapisten çıktığında kızının yanında olmaya çalıştı. Hayatını yoluna koymak için çalışmaya başladı ama geçmişi de peşinden geldi.

Günün birinde yolu Hank Pym ile kesişti. Pym’lerin kendi şirketine sızma ve şirketin yeni sahibinin kötü bir amaç doğrultusunda kullanmayı planladığı teknolojiyi ele geçirme teklifini aldı.

Siyah beyaz filmlerden hoşlanır mısınız? Daha önce bu tür filmleri içeren bir liste hazırlamıştık. Dilerseniz bu listemize göz atabilirsiniz.

Exit mobile version