Eskiden plaklar, kasetler, CD’ler vardı. İnsanlar müziklerini bu tarz objelerle ve bu objeleri çalacak bir cihaz ile birleştirerek müziklerini dinleme fırsatı buluyordu. Şimdi ise teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar müziklerini artık online ortamda müzik platformlarından istediği yerde ve istediği zamanda ulaşarak her alanda rahatlıkla dinleme imkanına sahip olabiliyor.
Müzik platformlarından bir önceki müzik dinleme aracı olarak da Walkman ve MP3 müzik çalarlar gösterilebilir. Bu cihazların hafıza kartlarına müzik parçası atıp ya da CD’ler ile dinleme imkanımız oluyordu. Artık akıllı telefonlarımızda bir düğmeye dokunarak aklımıza gelen neredeyse her şarkıya erişmemizi çok kısa bir süre içerisinde gerçekleşiyor.
Biz de sizlere günümüzde rahatlıkla müzik dinleyebildiğimiz platformlardan bahsedeceğiz. Size istediğiniz her yerde hem çevrimiçi hem de çevrimdışı müzik dinleyebileceğiniz en iyi iOS ve Android uygulamalarını listeledik. Bu uygulamalar, akış hizmetlerinden cihazınızda depolanan müzikleri çalmanıza izin verenlere kadar uzanır. Hatta bazıları her ikisini de yapar. İster yeni melodiler keşfetmek ister kendi koleksiyonunuzu çalmak isteyin. Bu listede size göre birçok uygulama olacağını düşünüyoruz. Daha fazla uzatmadan, iOS ve Android için en iyi müzik çalar uygulamalarının olduğu listemizi sizlere sunuyoruz.
Spotify
Spotify son zamanların en popüler müzik çalar uygulamalarından bir tanesidir. Bunun için de iyi bir neden bulunuyor. Spotify, çeşitli türlerden, sanatçılardan geniş bir parça kitaplığına ve podcast desteğine sahiptir. Bu da onu müzik ve podcast ihtiyaçlarınız için en önemli müzik durağı olarak ön plana çıkarır. Spotify’ın en iyi özelliklerinden biri, dinleme geçmişinize ve bölgenizde popüler olan müziklere dayalı kişiselleştirilmiş önerilerin bulunmasıdır.
Kullanıcılar, bazı özellik sınırlaması ve reklamlarla birlikte Spotify’ı ücretsiz kullanma seçeneğine sahiptir. Bunların dışında platformun bir de ücretli abonelik seçeneği vardır. Spotify Premium olarak bilinen ücretli sürüm, kullanıcılara çevrimdışı dinleme ve daha yüksek kaliteli ses için şarkı indirme yeteneği gibi ek özelliklere erişim sağlar. Ayrıca Spotify, yerel olarak depolanan müzikleri de çalabilir. Bu, cihazınızda kayıtlı geniş bir müzik koleksiyonunuz varsa gerçekten kullanışlıdır.
Genel olarak, Spotify’ın müzik akışı için neden popüler bir seçim olduğunu anlamak kolaydır. Kapsamlı kitaplığı, kişiselleştirilmiş önerileri ve podcast desteği, onu birçok kullanıcı için en iyi seçim haline getiriyor. İster sıradan bir dinleyici ister müzik fanatiği olun, Spotify’ın herkese sunabileceği bir şey vardır.
Deezer
Spotify sana göre değilse, Apple Music ve YouTube Music gibi daha büyük uygulamaların en bilinen alternatiflerinden biri olduğu için Deezer ücret anlamında sizlere daha uygun olabilir. Deezer, Premium sürümünün sunduğu özellikler, Spotify’a çok benzer bir özellik seti sağlıyor. Ayrıca reklam destekli ücretsiz bir sürümü var. İndirmeler, öneriler ve aralarından seçim yapabileceğiniz geniş müzik parçaları ve podcast kitaplığı gibi özellikler olduğu için her ikisi de oldukça iyidir.
Piyasadaki en iyi müzik çalar uygulamalarından birini arıyorsanız, Deezer size oldukça yakın olabilir.
Apple Music
Apple’ın Apple Music’i Android’de kullanılabilir hale getirmesine hala şaşırıyoruz. Değeri ne olursa olsun, Apple Music, Android için en iyi müzik çalar uygulamalarının üst sıralarında yer alıyor. 11 dolarlık bir abonelik ücretiyle de sizlere tüm özellikleri sunan bir tercihiniz bulunuyor.
Öğrenciyseniz 6 dolar, Apple’ın muazzam müzik kitaplığını altı kişiye kadar paylaşmanıza olanak tanıyan bir aile paketinin keyfini çıkarmak istiyorsanız aylık 17 doları ödeyebilirsiniz. Artık Dolby Atmos ile kayıpsız müzik bile sunuyor. Yani doğru ses ekipmanına sahipseniz, Android telefonunuzda bile Apple Music ile mükemmel kalitede sesin keyfini çıkarabilirsiniz.
iHeartRadio
iHeartRadio, geleneksel bir akış uygulaması olduğunu düşündüğünüzden çok farklıdır. Bu platform bünyesinde müzik parçalarını değil de radyo istasyonlarını barındırıyor. Bu anlamda, müzik akışı yapmaktansa AM veya FM radyoyu ayarlamaya benzer bir ayar yapıyorsunuz. Müzik ile ilgili işlerinizi eski usul yapmak istiyorsunuz bu uygulama tam olarak size göre…
Adından da anlaşılacağı gibi iHeartRadio, insanların kişisel zevklerine göre çeşitli istasyonları dinleyebilecekleri bir radyo yayını uygulamasıdır. Radyo programlarına ek olarak isteğe bağlı parçalar, podcast’ler, haberler ve spor içeriği de sunar. Hizmet, ücretsizdir. Ücretsiz katman, binlerce radyo istasyonunu dinlemenizi sağlarken, premium planlar isteğe bağlı müzik, sınırsız kişiselleştirilmiş çalma listeleri ve reklamsız çalma listeleri sunar. Ayrıca sanatçı istasyonlarının kilidini de açmanızı sağlar.
Tidal
Tidal, diğer pek çok yayın hizmetinin sahip olmadığı büyük bir şeye sahiptir. Kayıpsız ses sunar.
Tidal, kayıpsız müzik akışı konseptine öncülük etti. CD’lere sahip olmak zorunda kalmadan veya FLAC dosyalarını indirmek zorunda kalmadan CD kalitesinde müziğe sahip olmanızı sağlayan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.
İşlerin kayıpsız yönünü aştıktan sonra Tidal, iddia edilen 70 milyon şarkılık bir kitaplığa erişimle hala oldukça çekici bir paket olmaya devam ediyor.
Müzik tutkunları için bir nimet olan Tidal’in, sunduğu kayıpsız kalite nedeniyle piyasadaki en iyi müzik çalar uygulamalarından biri olduğunu düşünüyoruz.
YouTube Music
YouTube, mükemmel bir şekilde “ücretsiz uygulamaların kralı” olarak kabul edilir. Çünkü müzik de dahil olmak üzere muazzam bir medya kitaplığına erişmenizi sağlar. Ancak YouTube Music, YouTube ile aynı platformu kullanırken tamamen farklı bir platform olarak karşımıza çıkar. YouTube’un adını ve markasını, muazzam popülaritesini bir araya getirir. Buna 40 milyondan fazla şarkıdan oluşan bir kitaplık ve videolar için YouTube uygulamasıyla hemen hemen aynı sınırlamaları içeren ücretsiz bir katmanla birleşir.
YouTube kimliğinin en iyi yanı, yıllar boyunca sevdiğiniz tüm müziklerin de yanınızda taşınabilmesidir. Böylece kolaylıkla nostaljiye dalabilirsiniz. Ücretli abonelik formülü, reklamları kaldırır ve arka planda oynatma gibi özelliklere erişmenizi sağlar.
Ücretsiz sürüm, istediğiniz bazı özellikleri vermeyebilir. Bu nedenle, diğer uygulamalar arasında Youtube Music de denenebilecek uygulamalardan bir tanesidir.
Shuttle 2 Music Player
Özellikle çevrimdışı bir müzik çalar arıyorsanız Shuttle 2 Music Player en iyi seçeneklerden biridir. Bu özelliklerle dolu müzik çalar, orijinal Shuttle Music Player’ın devamı niteliğindedir. Geliştirilmiş hız, güvenilirlik ve modern bir kullanıcı arabirimi sunan uygulama sıfırdan yeniden yazılmıştır.
Shuttle 2 Music Player, kullanıcı tarafından belirtilen klasörleri tarar ve dosya etiketlerini kendisi okur. Bu da daha doğru ve güvenilir bir müzik kitaplığı sağlar. Yerel olarak FLAC ve Opus kodeklerini destekler. Kullanıcıların Emby, Plex veya Jellyfin medya sunucularından müzik akışı yapmasına olanak tanır.
Uygulama ayrıca, frekans yanıtı grafiği, Android Auto desteği, toplu etiket düzenleme, Chromecast desteği, albüm karıştırma, uyku zamanlayıcısı, yeniden oynatma kazancı ve çeşitli temalar ve özelleştirme seçenekleri ile özel olarak oluşturulmuş 10 bantlı bir ekolayzır içerir. Shuttle 2 Music Player, Google Play Store’da 14 günlük ücretsiz deneme sürümüyle mevcuttur. Bundan sonra bu uygulamayı kullanmak istiyorsanız tam sürüm için ödeme yapmanız gerekmektedir. Ücretsiz sürümü kullanmaya devam etmek istiyorsanız ise sınırlı özelliklerle bu sürümü kullanmaya devam edebilirsiniz.
Poweramp
Poweramp, bu listedeki diğer uygulamalara kıyasla bir tür çirkin ördek yavrusudur. Asıl mesele görünüş değildir. Bu uygulamanın tüm amacı, tamamen biçim yerine işlevsel olmaktır. İşlev, biçim eksikliğini fazlasıyla telafi eder.
Bir dizi formatı destekler. Cihazınız destekliyorsa yüksek çözünürlüklü sesi destekler. Dahili 64 bit işlemeye sahiptir ve bu, Poweramp’ın birlikte gelen bir avuç özelliğinden bahsetmek için yeterlidir.
Uygulamanın kullanıcı arayüzüne bakabilirsiniz. Tam sürüm için tek seferlik bir lisans ücreti ödeyebilirseniz hem iOS hem de Android’de bulunan en iyi müzik çalar uygulamalarından birine sahip olursunuz.
Sonuç
Akışla ilgileniyorsanız, o zaman popüler uygulamaları kullanmanızı tavsiye ederiz. Spotify ve Apple Music, nispeten karşılaştırılabilir bir dizi özellik ve aynı zamanda nispeten karşılaştırılabilir fiyatlar sunar. Deezer ve Tidal da bu alanda çekici seçenekler arasındadır. iHeartRadio gerçek radyo istasyonlarını ayarlamanıza izin vererek her şeyi eski modda tutuyor.
Müziğinizi yayınlamak istemiyor musunuz? O halde Poweramp ve Shuttle 2 muhteşem seçeneklerdir.