En İyi Korku Animeleri

Korku animeleri izlemek istiyorsanız fakat bu konuda kararsızlık yaşıyorsanız hazırladığımız listedeki başarılı yapımlara bakabilirsiniz.

En iyi korku animeleri neler? İnternet üzerinden izleyebileceğiniz birbirinden başarılı animelerin listesini oluşturduk. Liste, herhangi bir sıralama faktörüne bağlı kalınarak hazırlanmamıştır. Animelerin sırası rastgele olarak ayarlanmıştır.

Korku Animeleri Listesi

Korku Animeleri-1

1. Death Note Konusu Nedir, İzlenir mi?

Light Yagami isimli bir lise öğrencisi çok gizemli bir deftere sahiptir. Yagami, deftere adını yazdığı insanları öldürme gücüne sahip olduğunu fark eder. Toplamda 37 bölümden oluşan animeyi Netflix isimli dijital yayın hizmeti üzerinden izleyebilirsiniz.

9,0 IMDb puanı ile dikkat çeken başarılı yapımın seslendirme kadrosunda Mamoru Miyano, Kappei Yamaguchi ve Shido Nakamura gibi isimler yer almaktadır.

2. Castlevania Konusu Nedir, İzlenmeli mi?

Bir vampir avcısı, Dracula tarafından yönetilen şehri kurtarmak için mücadele eder. Konami’nin aynı aldı video oyunundan uyarlanan Castlevania 8,3 IMDb puanı ile dikkat çekmektedir. 2017 yılında yayımlanmaya başlayan başarılı yapım 2021 yılında sona erdi.

Warren Ellis tarafından yaratılan animenin seslendirme kadrosunda Richard Armitage, James Callis ve Alejandra Reynoso gibi isimler bulunmaktadır. Çoğu izleyici tarafından beğenilen yapımı Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

3. Devilman Crybaby Konusu Nedir?

İblisler yeniden uyanır ve insanlık karmaşa içerisindedir. Akira Fudo ve arkadaşı Ryo Asuka, kötülüğe karşı savaşır. Seslendirme kadrosunda Koki Uchiyama, Ayumu Murase ve Megumi Han gibi isimlerin yer aldığı yapım 7,6 IMDb puanına sahiptir.

Netflix’in kütüphanesinde yer alan başarılı yapım 2018 yılında yayımlandı. Dizide 10 bölüm bulunmaktadır.

4. Resident Evil: Infinite Darkness Konusu Nedir, İzlenmeli mi?

Leon S. Kennedy ile Claire Redfield, Raccoon City’de meydana gelen çok korkunç olaylardan sonra zombi salgınını araştırmaya başlar. Leon ile Calire, kendilerini karanlık bir komplonun içerisinde bulur.

Aksiyon ve korku ögelerini içerisinde barındıran Resident Evil: Infinite Darkness adlı yapımı Netflix üzerinden izleyebilirsiniz. 5,8 IMDb puanına sahip olan yapımın seslendirme kadrosunda Stephanie Panisello, Nick Apostolides ve Jona Xiao gibi isimler yer almaktadır.

5. Anazâ Konusu Nedir?

Anazâ, Koichi Sakakibara ve Mei Misaki adlı gençlerin gizemli bir okuldaki hikayesini konu almaktadır. Dram ve korku ögelerini içerisinde barındıran yapım 7,6 IMDb puanına sahiptir. 2012 yılında yayımlanan Anazâ adlı yapımda 13 bölüm bulunmaktadır.

6. Corpse Party: Tortured Souls İzlenir mi?

Gizem ve korku ögelerini içerisinde barındıran Corpse Party: Tortured Souls 2013 yılında yayımlandı. 6,4 IMDb puanına sahip olan yapım, Corpse Party adlı video oyununa dayanmaktadır. Animede toplamda 4 bölüm yer almaktadır.

7. Black Butler İzlenmeli mi?

2008 yılında yayımlanmaya başlayan Black Butler, 2010 yılında sona erdi. 7,7 IMDb puanına sahip olan yapımda toplamda 37 bölüm mevcuttur. Seslendirme kadrosunda J. Michael Tatum, Michael C. Pizzuto ve Brina Palencia gibi isimler bulunmaktadır.

8. Ghost Hunt Konusu Nedir?

2006 yılında yayımlanmaya başlayan Ghost Hunt, Japonya’nın dört bir noktasında meydana gelen gizemli olayları araştıran bir ekibin hikayesini konu alır. Seslendirme kadrosunda Colleen Clinkenbeard, Todd Haberkorn ve Cherami Leigh gibi isimlerin yer aldığı yapım 7,6 IMDb puanına sahiptir.

9. Hell Girl İzlenir mi?

7,5 IMDb puanı ile dikkat çeken Hell Girl, 2005 yılında yayımlanmaya başladı ve 2006 yılında sona erdi. Seslendirme kadrosunda Mamiko Noto, Masaya Matsukaze ve Takayuki Sugô gibi isimlerin yer aldığı yapımda 27 bölüm mevcuttur.

10. Hellsing Ultimate Konusu Nedir?

Hellsing Organizasyonu mensubu Sir Integra, Alucard isimli vampir ile birlikte doğaüstü güçlere karşı mücadele eder. 8,3 IMDb puanına sahip olan yapımda 10 bölüm yer almaktadır.

11. Kenpuu Denki Berserk

8,7 IMDb puanına sahip olan Kenpuu Denki Berserk’te toplamda 25 bölüm mevcuttur. Seslendirme kadrosunda Marc Diraison, Nobutoshi Canna ve Carrie Keranen gibi isimlerin yer aldığı yapım, 1997 yılında yayımlanmaya başladı ve 1998’de sona erdi.

En iyi korku animeleri listesinde yer almayan fakat çok beğendiğiniz bir yapım var mı? Varsa bu animeyi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. Ayrıca beklenmedik sonlu ters köşe filmler listesine göz atabilirsiniz.

Exit mobile version