En İyi Gürültü Engelleyici Kulaklıklar

“Dış ses mi, o da ne?” diyeceğiniz sofistike izolasyon teknolojilerine sahip en iyi gürültü engelleyici kulaklıklar haberimizde yer alıyor.

En iyi gürültü engelleyici kulaklıklar listesini sizler için hazırladık. İster sabah işe giderken, ister seyahat ederken takıyor olun ya da evde çalışırken biraz huzur ve sessizlik bulmaya çalışın, gürültü önleyici kulaklıklar günümüzde her zamankinden daha önemli. Ve aralarından seçim yapabileceğiniz birçok harika seçeneğiniz var.

Bunları nasıl kullanırsanız kullanın, en iyi gürültü önleyici kulaklıkları seçme kriterleri değişmedi: En önemlisi konforlu olmaları, dış gürültüyü ne kadar iyi ortadan kaldırabildikleri, ses kalitesi, pil ömrü ve çoklu noktayı destekleyip desteklemedikleri. Eşleştirme özelliği de oldukça kritik, bu özellik sayesinde iki ses kaynağına aynı anda bağlanabilirsiniz. Sizin için doğru kulaklık, bunlardan hangisine öncelik verdiğinize bağlı olarak farklılık gösterir. Peki son dönemin öne çıkan gürültü engelleyici kulaklık modelleri hangileri? İşte yanıtlar…

İşte Karşınızda Gürültü Engelleyici Kulaklıklar 

Sony WH-1000XM4

Çoğu kişiye göre ‘en iyi’ gürültü engelleyici kulaklık modeli olan Sony’nin WH-1000XM4’ü önceki 1000XM3’lerle aynı görünebilir, ancak şirket M4’leri saatlerce taktığınız günlerde daha fazla konfor için hafif tasarım değişiklikleri yaptı.

Gürültü engelleme, M3’lerin performansından daha da iyileştirildi. Ses kalitesi temelde önceki kulaklıklarla aynı – 30 saatlik pil ömrü maratonunda olduğu gibi hala güçlü, dolu ve çok keyifli. Ancak Sony, bu sefer M3’lerle ilgili en büyük iki sorunu ele aldı: 1000XM4’ler gelişmiş sesli mikrofon performansına sahipler ve artık iki cihaza aynı anda bağlanabiliyorlar, böylece dizüstü bilgisayarınızda veya tabletinizde çalışırken telefonunuzda neler olup bittiğine dair ipuçlarına sahip olabilirsiniz.

Sony’nin ayrıca kolaylık sağlamak için gerçekten benzersiz bir hilesi bulunuyor: İsteğe bağlı “sohbet etmek için konuş” işlevi, kulaklıklar konuşmaya başladığınızı algıladığında müziğinizi otomatik olarak duraklatıyor ve ortam sesini aktarıyor. Ve öncekilerden farklı olarak, 1000XM4’ler otomatik duraklatmaya göre kulaklarınızdan ne zaman çıkarıldığını söyleyebiliyor.

Bose QUIETCOMFORT

QC35II’ye çok benzeyen bir tasarıma sahipler, yani tüm gün boyunca giyildiğinde bile kafanızda oldukça hafif ve rahatlar. Oval kulaklıklar kulaklarınızı asla yormaz ve konu rahatlık olduğunda Bose’a kimse denk olamaz. Hepsinden iyisi, Noise Canceling Headphones 700’ün aksine, seyahat etmeyi kolaylaştırmak için katlanabilirler.

Bose, aktif gürültü engellemede mütevazı iyileştirmeler yaptı ve önceki 20 modele göre pil ömrünü 24 saate uzattı. QC45’lerde önceki modellerin Mikro USB konektörü yerine bir USB-C bağlantı noktası var. Ayrıca, birisiyle hızlı bir şekilde sohbet etmeniz gerektiğinde veya çevreniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istediğinizde bir şeffaflık modu ekliyorlar.

Apple AirPods Max

AirPods Max, diğer önerilerimizden çok daha pahalıya mal oluyor. Ancak Apple‘ın yapı kalitesi başka bir seviyede: Bunlar, çelik ve alüminyum ile birçok gürültü önleyici kulaklıkta bulacağınız plastiği değiştiriyor ve kulak kapakları nefes alabilen bir örgü kumaştan oluşuyor.

Ağır kulaklıklar, bunu inkar etmeye gerek yok. Apple’ın kutuya bir kulaklık kablosu eklemeyi reddetmesi dışında, AirPods Max hakkında ucuz hissettiren hiçbir şey bulunmuyor. Fakat dokunma, kaydırma gibi rastgele hareketlere güvenmek yerine kontroller için dijital kurma kolunu kullanmanın basitliğini takdir ediyoruz.
En önemli kısım, AirPods Max’in üst düzey Bluetooth kulaklıklardan alabileceğiniz en iyi ses kalitesini sunması. Sürükleyici, geniş bir ses sahnesine, harika dinamiklere sahipler. Kendinizi müzik kitaplığınızda dolaşırken en sevdiğiniz şarkılarda neleri ortaya çıkardıklarını duymak için bulacaksınız. Apple’ın gürültü engelleme özelliği Sony ve Bose ile karşılaştırıldığında daha iyi bir şeffaflık moduna sahip olduğunu söyleyebiliriz; bazen, hiç kulaklık takmadığınızı düşünmenize neden olabilir.

Ancak AirPods Max’in de hataları var. Taşıma çantası berbat, pil ömrü sadece kategori için ortalama ve tıpkı normal AirPod’lar gibi Apple’ın ekosistemi düşünülerek tasarlandılar.

Sennheiser Momentum Wireless 3 ve Shure AONIC 50

Dinlediğiniz müziğin keyfini çıkarmaya ve çevredeki sesleri bastırmaya öncelik veriyorsanız, hem Sennheiser hem de Shure, mükemmel ses kalitesi ve yeterli gürültü önleme ile harika seçeneklere sahip. Sennheiser’ın Momentum Wireless’ı ayrıntılı, bas açısından zengin ve canlı ses ile üstün konfor sunar. Aynısı, apt-X HD ve LDAC gibi gelişmiş kodekleri destekleyen yeni Shure Aonic 50 kulaklıklar için de söylenebilir.

Ses kalitesi konusunda titizseniz, her iki kulaklık da 3,5 mm kulaklık jakı veya USB-C üzerinden kablolu olarak kullanılabilir. Her biri, yapı kalitesi ve malzeme açısından Bose’u ve diğer genel seçimleri geride bırakıyor. Gürültü engelleme, en iyisiyle aynı seviyede değil, ancak yine de mükemmel sesin yanı sıra ortam geçişi ve özelleştirilebilir EQ gibi kullanışlı yazılım özelliklerine sahip oluyorsunuz.

Microsoft Surface Headphones 2

Surface Headphones 2 ile Microsoft, birinci nesil çiftin mükemmel çevirmeli kontrol şemasını korudu ve ses kalitesinde ve pil ömründe gözle görülür iyileştirmeler yaptı. Kadranı her bir kulaklığın etrafında çevirerek ses seviyesini veya gürültü engelleme seviyelerini ayarlamaya alıştıktan sonra, bir daha asla düğme uçlarını aramaya geri dönmek istemeyeceksiniz.

Surface Headphones 2 aynı zamanda üretkenlik için mükemmel bir seçimdir çünkü çok noktalı eşleştirmeleri, siz bilgisayarınızda çalışırken telefonunuza bir arama geldiğinde sorunsuz bir şekilde çalıştırır. Microsoft’un eşzamanlı Bluetooth bağlantılarını işleme şekliyle ilgili bir şey, herkesin yaptığından daha güvenilir ve tutarlı görünüyor. Aynı anda iki cihaza bağlandığımda herhangi bir hatayla karşılaşmanız nadirdir.

Uzman Görüşü: Selim Özdemir

Mesleğim gereği sürekli seyahat halindeyim. Şaka değil, ömrümün yarısı yollarda ya da havada geçiyor diyebilirim. Bu uzun yolculuklarımın en iyi dostu gürültü engelleme özellikli kulaklığım. Ben Bose’nin Quietcomfort 45 modelini kullanıyorum. Daha önce de aynı markanın QC35II modelini kullandım. Ancak Quietcomfort 45, öncekine göre ve genel itibarıyla diğer her şeye göre çok iyi bir model. Bir kere katlanabilir tasarımını çok seviyorum, kolaylıkla taşınıyor ve yer kaplamıyor. Gürültü engelleme özelliği ise muazzam, dış sesi neredeyse sıfırlıyor, özellikle uçak yolculuklarında büyük fark yaratıyor.

 

Exit mobile version