En İyi Akıllı Telefon Modeli Hangisi?

iPhone 13 Pro mu yoksa Android’li yıldız modeller mi? Herkesin telefon alırken, en çok yaptı şeylerden birisi de almak istediği telefonun özelliklerini detaylı bir şekilde araştırmak. İşte özellik anlamında akıllı telefonda zirvenin sahibi…

En iyi akıllı telefon modeli hangisi? sorusu herkesin internet ortamında en çok arattığı sorulardan bir tanesi… Akıllı telefonlarda iPhone 13 serisinin de tanıtımıyla birlikte 2021 ‘bilançosu’ büyük oranda netleşti. Yılın en önemli Android modelleri ile birlikte Apple’ın yeni akıllı telefonları teknoloji rafları ve online ortamlarda bizlerle. Peki en iyisi hangisi? İşte bu sorunun yanıtına detaylı testler ve modellerin dikkat çekici özelliklerinin kapsamlı analizleri sonucunda ulaştık. Kameradan işlemciye, tasarımdan pil dayanıklılığına temel parametreler üzerinden son dönemin en iyisini seçtik. İşte listenin yıldızı ve ona en yakın modeller…

İşte En İyi Akıllı Telefon Listesi

1-iPhone 13 Pro / iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, her zamankinden daha fazla güç, gelişmiş kameralar, 120Hz yenileme hızları ve şaşırtıcı derecede iyi pil ömrü sunuyor. Seçim sırasında ele aldığımız tasarım konusu ise son derece nesnel olmakla birlikte en çok zorlandığımız kısımdı. Bu noktada editör ekibimizin Samsung Galaxy S21 Ultra’nın bir miktar gerisinde kaldığı yönündeki oyları ağırlıktaydı, ek olarak kamera konusunda da aynı modelle aynı çizgilerde gezdiğini belirtmemiz mümkün. En nihayetinde ise ‘toplamda’ en yüksek oyu, dolayısıyla puanı alan iPhone 13 Pro modelleri zirvede yer aldı.

iPhone 13 Pro serisi, hayranları için çok net bir şekilde muazzam derecede başarılı bir ‘yükseltme’ vadediyor. Beklentiler, hız ve performansın yanı sıra cihazın sorunsuz kelimesine neredeyse eşdeğer seviyedeki işletim sistemi ile birlikte iyi şekilde karşılanıyor. Daha yüksek yenileme hızı, yeni bir makro modu, daha küçük çentik gibi yenilikler beğeni toplamaya devam ediyor.

6.1 inç iPhone 13 Pro veya 6.7 inç iPhone 13 Pro Max’i seçerseniz, 120 Hz değişken yenileme hızına sahip keskin bir OLED ekrana sahip olursunuz. Çentiğin devam eden varlığı can sıkıcı, ancak bu sefer biraz daha küçük ve özellikle ekranın genel kalitesini gördüğünüzde göz ardı edilmesi daha kolay. Sonraki sene çentiğin de ortadan kalkması muhtemel bu arada.

Apple, iPhone 13 Pro Max’in harika pil ömrüyle kendini aştı. iPhone 13 Pro’lar o kadar iyi değil, ancak yine de iyi ve iPhone 12 Pro’nun pil ömrüne kıyasla azımsanmayacak bir gelişim sergiliyor.

Ve kamera sistemi… iPhone 13 Pro serisi, geçen yılla aynı lens türlerini içeriyor, ancak daha büyük pikseller, etkileyici bir makro modu ve biraz daha az önemli Sinema modu dahil olmak üzere yeni modlar sunuluyor. Tüm bunlar ve geliştirilmiş düşük ışık performansları ile birlikte konu kamera olduğunda, her ne kadar Samsung Galaxy S21 Ultra da son derece iyi olsa da iPhone 13 Pro serisi bir miktar öne çıkıyor.

2-Samsung Galaxy S21 Ultra

Android ekosisteminin ve aslında tüm mobil dünyanın en iyi 2 kamera ‘paketinden’ birine sahip olduğunu bir kez daha vurgulamamız gerek. Olağanüstü güç, harika pil ömrü ve sağlam tasarımı ile sizin için ideal seçimler arasında. Galaxy S21 Ultra, selefinden daha düşük fiyatlı olmasına rağmen hala rakip herhangi bir amiral gemisinden daha pahalı fiyata sahip, kesinlikle ucuz bir telefon değil, ancak 2021’de en üst düzey akıllı telefon deneyimini arıyorsanız Samsung’un bu son modeli gerçekten başarılı.

Samsung Galaxy S21 Ultra, 120 Hz uyarlanabilir yenileme hızına ve Quad HD çözünürlüğe sahip en iyi 6,8 inç ekrana sahip. Bu, piyasadaki en iyi akıllı telefon ekranlarından biri.

Pil ömrü sağlam ve tam şarjla bir gün boyunca mobil kalabiliyorsunuz. Aralarda, günün tam ortasında şarj kablosu aramak yok. 120Hz yenileme hızıyla oynuyorsanız, pil ömrünün daha hızlı bitmesi muhtemel elbette. Oyun için çok iyi olduğunun da altını çizelim. Bir dipnot olarak Samsung Galaxy S21 Ultra’nın kutuda bir şarj cihazıyla gelmediğini unutmayın, bu nedenle mevcut olanı kullanmanız veya ayrı olarak satın almanız gerekir.

108 MP’lik kamerası hayal kırıklığı yaratmıyor. Hani şu Nokia telefonlarının 10 yıl kadar önce diğer tüm telefonlar 6-8 MP’yken sunduğu 50 MP’lik kameralar gibi değil. Selefinde olduğu gibi 100x zoom’lu fotoğraf çekebilirsiniz, ancak aynı anda (birlikte) çalışan iki telefoto kamera ile Galaxy S20 Ultra’ya göre çok daha detaylı ve iyi multimedyalara ulaşmanız garanti.

3- iPhone 13

İPhone 13, 120Hz yenileme hızına sahip olmadığı için; iPhone 13 Pro kadar büyük bir gelişim içermiyor. Ancak güç ve verimlilik konusunda önemli bir seçim. Üstelik nispeten daha mütevazı bir fiyat etiketiyle geliyor (13 Pro serisine göre).

Standart bir iPhone modeli ifadesiyle onu küçümsemek istemiyoruz, zira Android ekosistemindeki neredeyse tüm amiral gemisi akıllı telefonlarla dişe diş yarışabiliyor. Bununla birlikte teknik özellikleri açısından ele alındığında Samsung Galaxy S21 ve iPhone 13 Pro / Pro Max modellerinin gerisinde kalıyor.

6.1 inçlik 1170×2532 OLED ekranı ile iPhone 13, parlak ve net bir ekranla geliyor. 120Hz yenileme hızına sahip değil. Ancak en azından iPhone 12’den biraz daha küçük bir çentiği var.

iOS ile muazzam uyumu ve akıcı arayüzüyle cezbetmeyi sürdürüyor. Tasarımdaki ‘aşırılıklardan, büyük boyutlardan’ olabildiğine kaçınan yaklaşımla beğeni topluyor. Genel itibarıyla keyifle kullanıldığını belirtmemiz lazım. Üstelik renk alternatifleriyle de dikkate değer. Eğer kışkırtıcı renklerden hoşlanıyorsanız size bir-iki seçenek sunulmuş durumda.

iPhone 13’te bir telefoto kamera yok. Ancak ana ve ultra geniş kamerası iPhone 12’lerden daha büyük piksellere sahip. Bu da daha iyi performans anlamına geliyor. Geliştirilmiş görüntü sabitleme, bazı yeni çekim modları ve özellikleriyle beğenilecek çok şey sunuyor.

Testlerimizde iPhone 13, bir günlük kullanım süresi boyunca güvenilir bir şekilde mobil kaldı. Ancak daha fazlası değil. Bu, onu nispeten ortalama bir bölgede sabitliyor.

4-OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro, bir OnePlus telefonda bulunan en iyi kameralara sahip. Alman kamera uzmanı Hasselblad’ın yardımıyla renkleri doğru bir şekilde yakalayan ve önde gelen akıllı telefonlarla elde ettiğiniz sonuçlardakini çoğu zaman geride bırakan rekabetçi bir lens dizisi ile geliyor. Kamera sistemi ile Galaxy S21 Ultra için büyük bir rakip. Hatta iPhone 13’le de başa baş yarışabilir formda.

Onu büyük bir rakip yapan sofistike kameralarının ötesinde başka özellikleri de var. 1 ile 120 Hz arasında ölçeklenen, dinamik olarak ayarlanan yenileme hızına sahip ekranı dikkat çekici.


Snapdragon 888 işlemcisi ve güçlü donanımı ile en iyi performansa sahip Android akıllı telefonlardan biri.

Ayrıca OnePlus 9 Pro, pil testimizde 10,5 saatten fazla süre boyunca mobil kaldı. Bu da onu, şarj dayanıklılığı kapsamında oldukça başarılı bir Android cihaz konumuna getiriyor. Bu arada OnePlus’ın WarpCharge 65T teknolojisinden de söz etmemek olmaz; zira bu özellik telefonunuzun 30 dakikadan biraz daha uzun sürede tamamen şarj edilebileceği anlamına geliyor.

5-Google Pixel 5a

Her ne kadar ülkemizde ‘doğal yollarla’ satın alınabilen bir akıllı telefon olmasa da; global bir değerlendirme içerisinde onu zirvenin ortakları arasında göstermemek mümkün değil. Google’ın bu iddialı modeli orta segment fiyata; üst segment bir dizi özellik sunan ender cihazlardan biri.

Dolayısıyla pahalı bir amiral gemisi cihaz satın almak istemeyenlerin tercihi. Ekonomik bir akıllı telefon olmasına karşın ikinci bir arka lensle geliyor. 12.2 MP ana kamerayı güçlendiren 16 MP geniş açılı lensi dikkat çekiyor. Bu özelliği ile fotoğraf meraklılarına yönelik esnekliği önceki modellere kıyasla genişlettiğinin altını çizmeliyiz. Google’ın bilişsel fotoğrafçılık argümanlarını taşıyan akıllı telefonun ekranı da büyük ve oldukça iyi.

5G desteği sunan akıllı telefon; yakın zamanda gelen Pixel 6 öncesi en iyi Google modeli durumunda. Bu akıllı telefon, geçmiş A serisi modellerde eksik olan IP67 su geçirmezlik özelliğini de içeriyor. Pixel 5a özellikle Android hayranları için en iyi alternatiflerden.

Bütçe dostu akıllı telefon: TCL 20S


En iyi katlanabilir ekranlı akıllı telefon: Samsung Galaxy Z Fold3 5G

 

Exit mobile version