En İyi 18 Nintendo Switch Oyunu

Nintendo Switch oyun konsolunda mutlaka oynamanız gereken bazı oyunlar var. İşte karşınızda bizim en çok beğendiklerimiz.

Nintendo Switch konsolu ile oyun oynamayı sevenler buraya… Son dönemlerde oyunlara olan ilginin artması, konsolların farklılaşması ve grafik özelliklerin gelişmesiyle oyun dünyasında farklı bir boyut yaşandığını görüyoruz. İster PC’de ister PlayStation’da ister de Xbox’ta birçok farklı platformun yer aldığı günümüzde insanlar doya doya farklı tarzlarda oyunları tüketebiliyorlar. Tabii bunlara en önemli örnek istediğiniz her alanda rahatlıkla oyun oynayabileceğiniz bir konsol olan Nintendo Switch’i de ekleyelim. Nintendo Switch’i yanınızda istediğiniz her ortama götürerek, orada beğendiğiniz her oyunu oynama şansına sahipsiniz. Şimdi gelin beğendiğimiz 18 Nintendo Switch oyununa birlikte göz atalım.

İşte En Beğendiğimiz Nintendo Switch Oyunları

1- The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Breath of the Wild’in 2017’nin en iyi oyunu olduğu konusunda herkes zaten hemfikirdi. Fakat oyun, Nintendo Switch’in lansmanında bir şekilde kendini daha da çok göstermeyi başardı. The Legend of Zelda: Breath of the Wild, açık dünya türünü temel unsurlarına geri getiren ve genlerini saf macera için yeniden yazan bir başyapıt konumunda. Oyunun dünyası, sürprizlerle ve ayrıntılarla dolu.

2- Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild ruhunda devam eden bir Nintendo oyunu. Bu oyunla birlikte, Mario efsanesi hakkında bildiğiniz her şeyi yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir. Ama eski bilgilerinizden geriye kalan bazı şeyler de tabii ki hala var: her saniyesi inanılmaz hissettiren, mükemmel kurgulanmış bir oyun deneyimi.

3- Eastward

Zelda: A Link to the Past ve Earthbound gibi oyunları beğeniyor musunuz? Tabii ki beğeniyorsunuz. Çünkü harika bir zevke sahip gerçek bir oyuncusunuz…
O zaman mutlaka Eastward’a bir şans vermelisiniz. Eastward, 16-bit RPG türüne yeni bir soluk getiren, biraz geç açılsa da sizi içine aldığında asla bırakmayan bir oyun.

4- Hollow Knight

Hollow Knight, Nintendo Switch’te bulunan en iyi oyunlardan biri olabilir. Süper Metroid tadında, rahatsız edici derecede iyi tasarlanmış bir platform oyunu. Ama sadece bu kadar da değil. Atmosfer, ses tasarımı, görseller…
Baştan aşağı bir başyapıt olan Hollow Knight’ı mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

5- Hades

Supergiant Games’ten çıkan ve izometrik bir oyun olan Hades, 2020’de birdenbire ortaya çıksa da şu anda Yılın Oyunu ödülü için çok güçlü bir aday. Peki neden? Elle tutulur, akıcı dövüş mekanikleri ve sürekli gelişerek oyuncuları kendine bağlayan hikayesi en önemli iki sebep olarak gösterilebilir.
Hades, bu tarz oyunları sevmeyenlerin bile keyifle oynayabileceği bir oyun olma özelliğine sahip.

6- Dead Cells

Dead Cells’i tanımlamak için kullanılan geleneksel kelimeler “rogue-like” ve “metroidvania”dır. Her ikisi de ortak türler, ancak Dead Cells’de geliştirmeleriniz koruyabiliyor ve bu şekilde yeniden başlayabiliyorsunuz. Bu da oyunu oynadıkça daha kolay ilerleyebileceğiniz anlamına geliyor.

7- Stardew Valley

Stardew Valley, Nintendo Switch’in neden oyunun kurallarını değiştiren bir cihaz olduğunun mükemmel bir kanıtı.

Oyun mevcut olan tüm platformlarda (PC, Xbox One, Vita, PS4) mükemmel derecede iyi olsa da, Switch deneyiminin çok farklı olduğunu söylemek gerekiyor.
Çünkü Switch doğası gereği (TV izlerken ya da toplu taşıma araçlarında oynayabildiğiniz için), Stardew Valley gibi bir oyun için mükemmel bir tercih.

8- Return of the Obra Dinn

“Papers, Please”in arkasındaki adam Lucas Pope’un en yeni oyunu olan Return of the Obra Dinn, tam bir başyapıt. Esasen bir soruşturma hikayesi olan oyunda, neredeyse tüm mürettebatının öldüğü bir gemi olan Obra Dinn’i inceliyorsunuz. Oyunu kısaca flashbackler aracılığıyla parçaları bir araya getirmeye çalışarak olayları çözüme kavuşturmak olarak özetleyebiliriz. Oyunun garip, yenilikçi ve kesinlikle unutulmaz olduğu söylenebilir.

9- Among Us

Among Us, şu anda dünyanın en popüler oyunlarından biri. Her ne kadar Nintendo Switch bu oyun için ideal bir platform olmasa da, çocukların oynaması için en doğru yol olduğu su götürmez bir gerçek. Birbirlerine küfür eden insanların olduğu sesli sohbetlerden uzak kalabilmelerinin yanı sıra, sohbet ekranı da sansürlü.

10- Doom

Nintendo Switch’de Doom oynamak kesinlikle çok farklı bir deneyim olacaktır. Fakat tabii ki PS4, Xbox One ya da iyi bir bilgisayarda olduğu kadar “kaliteli” bir zaman geçiremeyebilirsiniz. Yine de mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

11- The Messenger

Retro bir estetiğe sahip ilginç bir 2D slasher oyunu. The Messenger, en iyi bu şekilde tanımlanabilir. Ama şuraya dikkat: The Messenger, 8-bit tarzında bir hack and slash oyunu olarak başlasa da, oyun içinde geleceğe seyahat ederek oyunun 16-bit metroidvania’ya dönüştüğüne şahitlik edeceksiniz.
Farklı ve güzel, değil mi?

12- Gorogoa

Gorogoa, şimdiye kadar oynadığınız hiçbir oyuna benzemiyor.

Gorogoa’ya bir bulmaca oyunu diyebiliriz. Ama oyuncuların asıl yapacağı şey, garip bir evreni keşfetmek olacak.

Birkaç uyarı: Gorogoa oldukça kısa bir oyun ve özellikle iPad’de oynarsanız daha iyi bir tecrübe yaşatabilir. Fakat genel olarak konuşacak olursak hangi platformda oynarsanız oynayın, benzersiz, çekici ve kusursuz bir deneyim yaşayacağınızın garantisini verebiliriz.
Bu oyunu mutlaka oynayın.

13- Dark Souls Remastered

Kim toplu taşımada şimdiye kadar yapılmış en iyi video oyunlarından birini oynamak istemez ki?

Dark Souls’un, Nintendo Switch’de mükemmel olduğunu söylemek yanlış olur. Hatta en iyi deneyim için PS4 Pro ve Xbox One X’de denenmesi gerektiğini de söyleyebilirsiniz.

Fakat iki durumda da bu şaheseri tuvalette oynayamazsınız…

14- Rocket League

Futbol.
Hem de arabalarla.
Araba futbolu…
Nintendo Switch’de…
Rocket League’in ne kadar iyi olduğunu zaten biliyorsunuz.

15- Baba Is You

Baba Is You, size beyninizin her yerini kullandırtacak bir bulmaca oyunu. Oyun, görevleri tamamlamanız için sizi kelimenin tam anlamıyla oyunun kurallarını yeniden yazmaya zorlayacak.

Kulağa karmaşık mı geliyor? Çünkü karmaşık. Ama merak etmeyin, bu karmaşıklık kötü anlamda değil.

Oyun aynı zamanda The Witness gibi sizi rahatsız etme potansiyeline de sahip. Bulaşıkları yıkarken, araba sürerken aklınızda hep bulmacalar olacak. Yeri gelecek aklınıza bir çözüm gelecek ve “Evreka!” diye bağıracaksınız. İşte o zaman tabak çanak kırabilir, arabanın kontrolünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bu oyun sağlığınız için oldukça tehlikeli…

16- Oxenfree

Hani bazen oyun oynarken “Bu hikaye çok iyi yazılmış, hele bir oyuna göre oldukça iyi” deriz ya…
İşte Oxenfree oynarken hiç böyle şeyler demiyoruz.
Oxenfree, gençlik dramalarıyla sarmalanmış ürkütücü ve gizemli bir oyun. Oyunların Riverdale’ı olduğunu söylesek abartmış olmayız. Oyun aynı zamanda gerçekten ustaca ve mükemmel şekilde uygulanmış bir diyalog sistemine de sahip.

17- Splatoon 2

Splatoon 2, ilk Splatoon oyununa oldukça benziyor. Fakat geleneksel anlamda bir devam oyunu olduğunu söylemek yanlış olur. Ama Mario Kart 8’i düşünürsek, direkt devam oyunu olmaması iyi olmadığı ya da apayrı olduğunu da göstermiyor.
Splatoon’un konsepti dahice hazırlanmış ve tam bir Nintendo oyunu olduğu söylenebilir. Şiddet içeren bir tür olarak bilinen birinci şahıs nişancı türünü alıp, hiç de şiddet içermeyen bir forma sokmayı başarmışlar. Kurşun değil, boya atıyorsunuz. Puanları ise düşman vurarak değil, çevreye boya atarak kazanıyorsunuz.
İşte Splatoon’un böyle kendi kuralları var…

18- Fez

Fez, ilk olarak 2012’de Xbox 360’a çıkmıştı ve bu çıkışı muhteşemdi. Tam dokuz yıl sonra Nintendo Switch’e taşınan oyunun kalitesi, insanları heyecanlandırmaya devam ediyor. Ama bu, aynı zamanda Nintendo Switch’in de cihaz olarak ne kadar güçlü olduğunun bir kanıtı niteliğinde.

Nintendo Switch, özellikle de Fez gibi küçük ekranlara daha uygun olan bağımsız oyunları oynamanın çok eğlenceli ve kullanışlı bir yolu.
Eğer Fez’i oynamadıysanız, en kısa zamanda oynamalısınız. Son on yılın en iyi oyunlarından biri.

Exit mobile version