En İyi 16 Açık Dünya Oyunu

Açık dünya oyunları bize güzel, sınırsız ortamlarda uçma, araba kullanma ve yelken açma özgürlüğü verir. İşte en iyi 16 açık dünya oyunu...

Bu günlerde açık dünya oyunları kendi türü olarak kabul edilir. Bir sonraki açık dünya oyun maceranızda nereye gitmek istediğinize bağlı olarak; gerçek hayattaki şehirlerin veya ülkelerin doğru tasvirlerini; kendi simge yapılarına sahip devasa kurgusal genişlikleri; kontrol edilecek eksiksiz dünyaları ve hatta tüm galaksileri bu oyun türünde bulursunuz.

Ultima ve Lords of Midnight ile oyunların ilk günlerinden beri, açık dünya oyunları her zaman PC’ler evimizdeydi. Aslında, konsollar çoğu zaman açık dünya oyunlarıyla başa çıkamadı. Yine de, açık dünya oyun fikrini gerçekten kitlelere getiren Grand Theft Auto 3 ve The Elder Scrolls III: Morrowind ile tam 3D’ye geçiş oldu.

En iyi açık dünya oyunlarının güzel yanı, çeşitli biçimlerde gelmesidir. Önemli özelliği, özgürce keşfetmenize izin vermeleridir. Bu nedenle, en iyi açık dünya oyunları listemiz, en iyi FPS oyunlarından araba oyunlarına kadar her şeyi içerir.

İşte En İyi 16 Açık Dünya Oyunu

Trove

Trove, Minecraft’tan ilham alan bir MMO’dur. Bu ilhamın bir parçası, saatlerce keşfedeceğiniz, prosedürel olarak oluşmuş bir dünyaya sahip olmaktır. Trove voksel tabanlı olduğundan, her şeyi basit küplerle inşa edersiniz. Bu kreasyonları seyahatlerinizde ziyaret ettiğiniz yeni açık dünyalardan herhangi birine taşıma şansına sahipsiniz. Basitçe bir macera portalına atlayın. Bir arsa bulun ve üssünüzü düşürün. Böylece savaş seansları arasında geri dönmek için güvenli bir yeriniz olsun. Doğal olarak, Trove ayrıca ganimetlerle dolu zorlu zindanların olduğu çok oyunculu toplantı yerlerine kadar klasik bir MMO’nun tüm tuzaklarına sahiptir.

No Man’s Sky

No Man’s Sky 2016’da piyasaya çıktığında tepki acımasızdı. Oyunun heyecanı kontrolden çıkmıştı. Küçük stüdyo Hello Games, oyuncuların oyundan beklediklerini yerine getirme konusunda imkansız bir iş buldu. İki yıl ve birçok güncellemeden sonra; bu küçük stüdyo No Man’s Sky’ı en iyi açık dünya uzay oyununa dönüştürmeyi başardı.

Açık dünyayı unutun. No Man’s Sky açık evrendir. Bazı açık dünya oyunları size keşfetmeniz için bir şehir, hatta bir eyalet verirken; bu oyun tüm bir gezegenle başlar. Yalnızca oradan genişler. Onu özgürce keşfedebilirsiniz. Karakollar bulmak, vahşi yaşamla tanışmak, sorun çıkarmak, mineraller için madencilik yapmak, eserler aramak, üsler inşa etmek ve No Man’s Sky modlarıyla uğraşmak. Ardından, geminizi tamir edip yıldızlara doğru uçtuğunuzda; keşfetmek ve sömürmek için tamamen farklı başka gezegenler bulma imkanınız olur. Tüm hayatınızı No Man’s Sky oynayarak geçirmek istersiniz. Oyunun sunduğu her şeyi görme şansınız bazen yoktur.

The Witcher 3: Wild Hunt

Dünyası bir dizi minyatür açık dünya bölgesine bölünmüş olsa da; The Witcher 3: Wild Hunt, her birini birbirine bağlı bir dünya gibi hissettirecek kadar ayrıntı ve karakterle doludur. Velen’in savaşla yıpranmış ovalarında canavarları takip ediyor; Novigrad’ın Arnavut kaldırımlı sokaklarını keşfediyor; antik ormanlık alanlarda gizlice dolaşıyor olun. CD Projekt Red eşit ölçülerde otantik ve fantastik hissettiren bir dünya yarattı.

Ve bu zorlu bölgelerdeki keşifleriniz sürekli olarak yeni görevler, karakterler, canavarlar ve karşılaşmalarla ödüllendirilir. The Witcher 3’te yeni ve heyecan verici bir macerayı kaçırma korkusuyla asla haritada hızlı seyahat etmek istemezsiniz. Bir açık dünya oyunu için bundan daha büyük övgü ne olabilir?

Saints Row 4

Saints Row serisi, geleneksel modern açık dünya oyununun mükemmel bir panzehiridir. Volition, Grand Theft Auto 3 tarafından belirlenen şablonu aldı ve gülünçlüğü artırdı. Saints Row 2 ve 3 ile sigortadan para kazanmak için trafiğin önüne atlamak gibi çılgın görevler eğlenceliydi. Ancak Saints Row IV bir adım daha ileri gitti ve süper güçler ekledi.

Steelport şehri son oyundan bu yana pek değişmemiş olsa da; yüksek binaları tek sıçrayışta atlamak veya hızlı bir mermiden daha hızlı koşabilmek denkleme inanılmaz miktarda eğlence katıyor. Çok hızlı bir şekilde arabalara, helikopterlere ve hatta silahlara ihtiyacınız olmadığını anlayacaksınız. Süper hızda bir düşmana koşup onları haritadan yumruklamak varken neden canınızı sıkasınız ki? Bu güçler, Saints Row IV’ün serinin ana ilhamlarından farklı dünyalar hissetmesini sağlar. Onu en eğlenceli açık dünya oyunlarından biri yapar.

Fallout 4

Fallout 4’te çok fazla saat harcayabilirsiniz. Kıyamet sonrası tozlu ovaları geçmekten, bir üs inşa etmeye kadar birçok işle meşgul olacaksınız. Ayrıca bu yeni, belirsiz gelecekte hayatta kalmak için gizli kaynakları temizlemek de buna dahil. Boston, MA’nın retro-fütüristik çorak arazisi maceralarla, unutulmaz karakterlerle ve 100 saatlik bir oyun boyunca ziyaret edebileceğinizden çok daha fazla yerle dolup taşıyor. Boston şehir merkezinin mutantlarla dolu sokaklarında savaşıyor; yoğun radyasyona maruz kalmış Parlayan Deniz’e göğüs geriyor; Salem Cadı Müzesi’ni geziyor olun. Fallout 4’ün devasa açık dünyası asla boş hissettirmez. Oyun 2015’te piyasaya çıktı.

The Elder Scrolls: Skyrim

Skyrim, tekrar tekrar döndüğümüz oyunlardan biridir. Sihir her zaman oradadır. Tekrar oynanabilirliği, hırsız ve savaşçı gibi tipik karakter yapılarından tüm oyunu bir vegan olarak oynamaya; oyunun bilgisinden bir karakter olarak rol oynamaya kadar bu açık dünya RPG’sini oynamanın yüzlerce farklı yolu bulunur. Skyrim’in açık dünyası, siz olmadan günlük işlerini sürdüren karakterler ve canavarlarla doludur. Genellikle bir devin zavallı bir kurdu yörüngeye tekmelemesi veya bir çift Thalmor’un yakalanan bir Nord’a eşlik etmesine rastlarsınız.

Bu fantastik açık dünya RPG’si, gergin bir iç savaşın ortasına atılmış, kehanet edilmiş bir kahraman olan Dragonborn olarak oynadığınız Skyrim’in uçsuz bucaksız ve muhteşem bölgesini keşfediyor. Dünya, Norveç ve İzlanda gibi ülkelerin ortamlarından büyük ölçüde ilham alıyor. Tarihlerini, kültürlerini, bitki örtüsünü ve folklorlarını barındırıyor. Onları The Elder Scrolls gerçekçi yüksek fantezi markasıyla karıştırıyor. Skyrim’in büyüleyici bir hikayesi ve ayrıntılara şaşırtıcı derecede dikkat etmesi; neredeyse on yıllık oyunu hala orada en çok konuşulan açık dünya oyunlarından biri haline getiriyor. Hala özel bir modlama işe gidip gelme özelliği var.

Red Dead Redemption 2

RDR2’de, kötü şöhretli ve ikiyüzlü Dutch tarafından yönetilen Van der Linde çetesinin aranan bir kanun kaçağı olan Arthur Morgan olarak oynayacaksınız. Çetenin kaderi mühürlenmiş olsa da; umut, sizi bu melankolik aşk mektubundan Eski Batı’ya taşıyacak istemsiz bir tepkidir. Ancak Red Dead Redemption 2’yi bu kadar özel yapan Rockstar’ın son derece ayrıntılı açık dünyasıdır.

Çeşitli manzara, donmuş göller, karlı dağ kenarları, tozlu ovalar ve bulanık bataklık sularına kadar çeşitlilik gösterir. NPC’ler karakterinizin onur çubuğuna duyarlıdır. Ne kadar iyi davrandığınıza bağlı olarak şehirdeki varlığınıza tepki verir. Sizin için bir ödül varsa, ‘aranan’ bölgeye özgürce girmeden veya ödül avcıları tarafından avlanma riskine girmeden önce yerel postaneyi ziyaret etmeniz gerekir.

Red Dead Redemption 2, istediğiniz gibi oynamanıza izin veriyor. Hikaye görevleri farklı alanları açsa veya kapatsa da, geniş Amerikan sınırını dolaşmakta çoğunlukla özgürsünüz. Yolun kenarında yabancılarla tanışmaktan, saçlarını kestirmek için kasabaya doğru ağır ağır yürümeye; Grizzlies’in zorlu arazisinde efsanevi hayvanların izini sürmeye kadar birçok geniş alan mevcut. Red Dead Redemption 2’nin ilgi çekici ve büyüleyici açık dünyasının her yerine dokunmak isteyeceksiniz.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 3 temelde 3D açık dünya oyununa öncülük ederken; GTA 5, Rockstar’ın bu yenilikçi deneyimle elde etmek istediği her şeyin doruk noktası olarak ortaya çıkıyor. San Andreas’ın gülünç derecede geniş alanı, Los Santos şehri de dahil olmak üzere oyun alanınızdır. Bir oyundan önce veya sonra görülen en ayrıntılı açık dünya bölgelerinden biridir. Nerede olursanız olun sizi meşgul edecek paskalya yumurtaları, mağazalar, spor ve sayısız yan görev var.

Batman: Arkham Knight

“Batman olmadıkça her zaman kendin ol” tüm açık dünya oyunlarının özeti olmalıdır. Rocksteady’nin Kara Şövalye dünyasına üçüncü ve son baskını, Gotham City’nin neredeyse tamamen yeniden yaratılmasıyla övünüyor. Diğer açık dünya oyunlarının çoğundan daha küçük bir oyun alanı olsa da; çok azı bu kadar özenle ayrıntılı ve hayran hizmetiyle dolu.

İster adi bir cinayet, ilginç bir karşılaşma, merak uyandıran bir bilmece, dövülmesi gereken bir beceriksizler çetesi ya da gerçekten görmeniz gereken bir reklam panosu olsun. Gotham’ın her metrekaresinde ilginizi çekecek bir şey vardır. Korkuluk suyuna bulaştıktan sonra bir daha bakın. Şehirde dolaşmak, tatmin edici çengel kaymalardan Batmobile’de sokaklarda dolaşmaya kadar çok eğlencelidir.

Assassin’s Creed Odyssey

Assassin’s Creed Odyssey, serinin nihayet gizli oyundan tam gelişmiş açık dünya RPG’sine geçtiği yerdir. Tüm en iyi açık dünya RPG’leri gibi, karakter anları, alınması gereken önemli kararlar ve beceriksiz binicilik mekanikleriyle doludur. Odyssey, Kephallonia’dan Girit’e kadar tüm Antik Yunan dünyasını kapsayan serideki en büyük ve en saçma Assassin’s Creed haritasına da sahiptir.

Geniş oyun alanına rağmen Ubisoft, şehirler, kasabalar, tapınaklar, gizli mağaralar, ileri karakollar ve keşfedilmeyi bekleyen Assassin’s Creed Odyssey mezarlarıyla bu muhteşem açık dünyaya inanılmaz miktarda ayrıntı eklemeyi başardı. Stüdyo, Nintendo’nun son açık dünya klasiği The Legend of Zelda: Breath of the Wild’dan bir yaprak bile çıkardı. Harita işaretçilerinin bulunmadığı Keşif modunu tanıttı. Kendinizi Yunan kırsalına doğru bir şekilde sokmanıza izin verdi.

Terra firma yorulduğunda, dünyayı tekneyle de dolaşabilirsiniz. Odyssey’de yelken ve gemi savaşı, muhteşem Assassin’s Creed IV: Black Flag’de olduğu kadar tatmin edicidir. Dünya haritasını keşfetmeyi sürekli bir keyif haline getirir.

Days Gone

Önceden PlayStation’a özel bir oyun olan Days Gone artık PC’de mevcut. Onu oynamanın kesin yolunu yapan bir dizi düzeltme ve geliştirmeyle tamamlandı. Domuzunuza tırmanırken ve Kuzeybatı Pasifik’te ilerlerken, “muhteşem kalabalık dövüşleri, hırslı kapsamı ve sıcak karakterleriyle özel bir şeye yükselen” “ustaca bir açık dünya macerası” göreceksiniz. Onu biraz bozan tek şey, dikkatli olmazsanız anında başarısızlıkla sonucu olan zorunlu gizli görevlerdir.

İster oyunu ilk kez oynuyor, ister modlama sahnesinin kreasyonlarını keşfetmek için tekrar ziyaret ediyor olun; Days Gone bu listedeki yerini hak ediyor. Eğer sadece insanlar ona PC’de gerçek bir şans verebilirse.

Watch Dogs 2

Grand Theft Auto 5’in var olduğu bir dünyada, başka bir modern, açık dünya şehir tabanlı oyunu piyasaya sürmek zor olur. Ancak Ubisoft, hackleme, Dark Souls benzeri oyun istilaları ve daha keskin sosyal ve politik yorumlar ekleyerek formülü tazelemenin bir yolunu buldu. Ve bu harika.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Metal Gear Solid V bu listedeki yerini iki nedenden dolayı kazanıyor. PC’ye çıkan ilk MGS oyunu ve tek açık dünya MGS oyunu. Birçoğu, piyasaya sürülmeden önce tür değişikliği konusunda şüpheciydi. Ancak Metal Gear Solid V, şimdiye kadarki en tatmin edici, sürükleyici ve eğlenceli açık dünya oyunlarından biri oldu.

MGS V, inanılmaz miktarda içerik sunan bir savaş oyunudur. Yeni başlayanlar için en az birkaç yüz görev vardır. Gizli sistemler, cilalı saat gibi birbirine uyan bir sürü hareketli parça ile harika. Işık, siper, duruş ve gürültü dikkatli olmanız gereken şeylerdir. Şüphe uyandırırsanız, gardiyanlar telsizle veya takviye gerekirse diğer üslerle bile iletişim kurar.

Assassin’s Creed Valhalla

Odyssey, Assassin’s Creed serisinden önerdiğimiz tek açık dünya oyunu değil. Assassin’s Creed Valhalla, diğer birçok kombinasyonun yanı sıra; çılgın bir Viking savaşçısı gibi çift el baltaları kullanmanıza olanak tanıyan, önemli ölçüde daha iyi bir savaşa sahiptir. O zaman kahramanın, şu anda İngiltere’yi yöneten yerli Saksonlara karşı savaşlarda zafer arayan Eivor adında bir badas Viking olması oldukça uygun.
Assassin’s Creed Valhalla, iyileşmiş dövüşten fazlasının onu bu listeye layık kıldığını vurguluyor. Aynı zamanda rap savaşları, içki yarışmaları ve “umutsuzca bağımlılık yapan zar oyunu Orlog” gibi yeni şeyler yer alıyor. Ayrıca kendi Viking yerleşim yerlerinizi yağmalamak için köyleri yağmalayan baskınlara katılma imkanınıza var. Dark Age İngiltere ve Norveç’in vahşi doğasını keşfetmek size çekici geliyorsa; Valhalla’da eğlenceli çok şey bulacaksınız.

Far Cry 5

Far Cry serisindeki son bölüm, oyuncuları ABD’ye götürüyor. Hala medeniyetten çok uzakta hissetmeyi başarıyor. Hope County, Montana, açık dünya oyuncularının bu sefer keşfedebilecekleri muhteşem bir yer. Ancak deneyiminizi kendi Far Cry’ınıza giderken cani tarikatçılar ve ayılar, dağ aslanları ve kurtlar gibi ölümcül vahşi yaşamla paylaşmanız gerekecek.

Forza Horizon 4

Açık dünya yarış oyunları daha yaygın hale geldikçe, sürünün arasından çıkmak gerçekten özel bir unvan gerektiriyor.

Forza’nın Britanya Adaları’ndaki en son çalışması ayrıntılarla dolu. Açık dünya haritası Birleşik Krallık’ın oldukça kıas bir şekli olsa da; İskoç Dağlık Bölgesi’ni, Oxfordshire’ın bazı kısımlarını ve Cumbria’yı ve aşağıyı alarak hala keşfedilmeyi bekleyen geniş bir alan. Tepeler, ormanlar, uykulu köyler ve kasabalar, oyunun haritasına bir karakter duygusu katıyor. Forza Horizon 4, güzel görseller ve mevsimsel hava hakkında konuşmaya başlamadan önce bile etrafta dolaşmanın ve keşfetmenin harika olduğunu gösteriyor.

Exit mobile version