En İyi 10 Steam Deck Oyunu (2022)

Çığır açan bağımsız hitlerden tür belirleyen AAA gişe rekorları kıran filmlere, Steam Deck çıkışını yapmak için daha iyi bir ilk yıl isteyemezdi. İşte Steam Deck'teki en iyi 10 oyun.

PC oyun donanımındaki heyecan verici gelişmelerle dolu bir yılda, başka hiçbir ürün PC oyun ortamını Valve’ın Steam Deck konsolu kadar etkilemedi.

2021’de Valve’ın avuç içi PC oyun pazarına ilk girişi olarak duyurulan Steam Deck, hareket halindeyken PC oyunları için konsol benzeri bir deneyim oluşturmak üzere Windows oyunları için bir Proton uyumluluk katmanı kullanan yenilenmiş bir SteamOS ile AMD’nin RDNA2 mimarisinin gücünden yararlanıyor.

Yıl boyunca uzun bir sipariş kuyruğuna ve sistem olgunlaştıkça artan bazı sancılara rağmen 2022 kesinlikle Steam Deck’in yılıydı.

Bununla birlikte, bir bütün olarak PC oyunları için de büyük bir yıldı ve bu yıl, dikkate değer konsol bağlantı noktalarının, türü tanımlayan oyunların ve çok sayıda bağımsız bağımsız hitin piyasaya sürülmesine işaret ediyordu.

Tabii ki Steam Deck’in özünde bir oyun bilgisayarı olduğu düşünülürse PC oyunları için iyi bir yıl olduğunda, Steam Deck için de iyi bir yıl.

2022’de Valve’ın doyurucu avuç içi bilgisayarı, PC’ye çıkan en yeni oyunları üstlenebilecek kapasiteden daha fazlasını kanıtladı.

Oyunu günlük yaşamlarına veya günlük yaşamlarına sığdırmanın yollarını arayan kullanıcılar için başvurulacak sistem olabilir.

Aşağıdaki 10 oyun, Steam Destesi için 2022’nin sunduğu en iyi oyunlardır ve bunların tümü Steam Destesi Onaylıdır ve belirli bir sıraları yoktur.

İşte 2022’deki En İyi Steam Deck  Oyunu

Cult of the Lamb

Massive Monster tarafından geliştirilen Cult of the Lamb, ilgi çekici zindan paletli mekanikleri ve büyük bir kana susamışlık besleyen tüylü orman hayvanları kültünün ev sahipliği yaptığı bağımlılık yaratan üs inşa etme oyun döngüsü sayesinde 2022’nin yılın en iyi bağımsız oyunlarından biridir.

Cult of the Lamb, kısa süreli roguelite oynanışı ve oyuncuların boş zamanlarında girip çıkmalarına olanak tanıyan eğlenceli üs oluşturma mekaniği sayesinde Steam Deck’e doğal bir uyum sağlıyor.

Dahası, Cult of the Lamb, Steam Deck’te harika çalışıyor ve 2.5D sanat stili, sistemin pilini korumada uzun bir yol kat ediyor. Oyuncular gittikleri her yerde kültlerini oluşturmaya ve minyonları manipüle etmeye devam edebilirler.

Elden Ring

Elden Ring ve Steam Deck, ilk günden beri birbirleri için mükemmel bir eşleşme oldu. Elden Ring, Steam Deck ile aynı gün piyasaya sürülmekle kalmadı, aynı zamanda Valve’ın elde taşınır cihazı, birçok kişinin 2022’de yılın oyunu olarak gördüğü şeyi deneyimlemek için en iyi platformlardan biri.

Elden Ring, Steam Deck’te inanılmaz derecede iyi çalışır ve hatta bazı durumlarda Proton’un gölgelendirici derleme işlevleri sayesinde PC ve konsol sürümlerinden daha iyi çalışır.

Elden Ring’in PC ve konsol muadillerinden gelen sıkıntılı kekemelik, Steam Deck’te tamamen ortadan kalktı ve baştan sona tüm deneyim sorunsuz. The Lands Between’ın tüm genişliğini hareket halindeyken alabilme yeteneği, kolayca Steam Deck’in en büyük satış noktalarından biridir.

Marvel’s Spider-Man Remastered/Miles Morales

PlayStation’ın en büyük oyunlarından ikisi olan Marvel’s Spider-Man Remastered ve Miles Morales, bu yıl pek çok hayranı şaşırtacak şekilde PC’ye geçiş yaptı. Ayrıca şimdiye kadarki en iyi PlayStation bağlantı noktalarından bazılarıdır.

Steam Deck’te her iki oyun da aşağı yukarı her iki oyunun temel PS4 sürümüne eşit bir deneyim sunuyor; ancak bazı durumlarda Marvel’s Spider-Man Steam Deck’te Remastered, PS5 ve PC’de yeniden düzenlenmiş sürüm için geliştirilmiş varlık kalitesi nedeniyle aslında PS4 sürümünden daha iyi görünüyor.

FSR 2.1 gibi diğer bilgisayar merkezli özellikler ve sağlam bir ayarlanabilir grafik ayarları paketi, bu bağlantı noktalarını ölçeklenebilirlik açısından bir sonraki seviyeye taşıyor.

Genel olarak, Marvel’s Spider-Man Remastered ve Miles Morales, Steam Deck’in elde taşınabilir bir form faktöründeki göreli gücünün bir göstergesidir ve ayrıca kendi başlarına fantastik süper kahraman aksiyon-macera oyunlarıdır.

Neon White

Çılgınca ve yüksek tempolu Steam Deck’teki Neon White, oynaması keyifli ve Valve’ın avuçiçi bilgisayarının sağlamada mükemmel olduğu kısa süreli oyun seansları için mükemmel bir oyun.

Neon White, oyuncuların en iyi zamanlarını geçmek için seviyeleri sürekli olarak tekrar oynamalarını sağlayan bağımlılık yapan bir hızlı koşu deneyimi yaratmak için zorlu serbest koşu parkurlarını sıkı bir atış mekaniği paketiyle birleştiriyor.

Steam Deck’te Neon Beyaz parlıyor, oyuncuların mükemmel atışlar yapmasına yardımcı olmak için cihazın cayro mekaniğinden tam olarak yararlanıyor

Oyun, basit ama benzersiz sanat tarzı sayesinde elde taşınır cihazı zar zor terletiyor. Şık, hızlı ve son derece tekrar oynanabilir Neon White, Steam Deck sahipleri için kaçırılmayacak bir oyundur.

Pentiment

Pentiment’in rahat ve sürükleyici anlatı oyun yapısı, onu Steam Deck’te bu yılki en iyi hikaye odaklı deneyimlerden biri yapıyor.

Kutsal Roma İmparatorluğu’nun ışıklı el yazmalarını çağrıştıran, özgün bir şekilde hazırlanmış geç ortaçağ sanat stili ve kitap benzeri kullanıcı arayüzü sayesinde, Pentiment on the Steam Deck, oyuncuların her fırsatta kucağında bir romanla kıvrıldığını hissediyor.

Obsidian’ın daha küçük bir projesi olan Pentiment, o dönem için tutku sızdırıyor ve aynı zamanda oldukça zorlayıcı bir dallanma-anlatı cinayet gizemi.

Hafif RPG öğeleri içeren hikaye ağırlıklı oyunları seven Steam Destesine sahip oyuncular kesinlikle Pentiment’e bir şans vermelidir.

Persona 5 Royal

Son on yılın en ünlü JRPG’lerinden biri nihayet bu yıl PC’ye çıktı ve Steam Deck’te sıcak bir karşılama buldu. Henüz söylenmemiş Persona 5 Royal hakkında söylenecek pek bir şey yok.

2016’da Atlus, birçok kişinin şimdiye kadarki en iyi sıra tabanlı JRPG’lerden biri olarak kabul ettiği şeyi piyasaya sürdü ve yalnızca Persona 5 Royal ve yeni nesil bağlantı noktalarıyla yinelendi ve geliştirildi.

Steam Deck’te, Persona 5 Royal muhteşemdir, çoğu durumda grafik ayarları maksimuma çıkarılmış halde 60 FPS’de çalışır.

Persona gibi sıra tabanlı yaşam simülasyonu JRPG’leri, oyuncuların istedikleri zaman oyunu alıp bırakabilecekleri ve yüzlerce saatlik oyun süresi boyunca hiçbir ivme kaybetmeyecekleri avuçiçi sistemlere her zaman mükemmel uyum sağlamıştır.

Steam Deck’teki Persona 5 Royal, JRPG’lerin ve avuçiçi sistemlerin tarihsel olarak neden inanılmaz bir ilişkiye sahip olduğunu kanıtlamaya devam ediyor.

Rogue Legacy 2

Roguelike oyunlar, oyuncuların gitmeye doyamadıkları ve gittikleri her yere götürmek için harika hissettiren “bir kez daha koşma” doğası nedeniyle el konsollarında her zaman başarılı olmuştur.

Steam Deck’teki Rogue Legacy 2 de farklı değil. Rogue Legacy 2, Cellar Door Games tarafından geliştirilen zorlu ama ödüllendirici bir indie oyunudur.

Oyun, titiz 2B platform oluşturma ve roguelike mekanikleri alıyor ve bunları, oyuncuların harika bir şeye doğru ilerliyormuş gibi hissetmesini sağlayan bir temel oluşturma ilerleme sistemi ile karıştırıyor.

Bu, doğal olarak hızlı oyun oturumlarına uygun olan, ancak oyuncuların sürekli olarak “sadece bir koşu daha” dediği saatlerce süren bir etkinliğe kolayca dönüşebilen, bağımlılık yaratan bir oyun döngüsüdür.

Triangle Strategy

Sıra tabanlı strateji RPG’leri 2022’de büyük bir geri dönüş yaptı ve yılın en iyilerinden biri Üçgen Strateji idi.

Square Enix’in bu yıl Steam Deck’in şampiyonu olduğu ve sistem için doğal olarak Tactics Ogre: Reborn, The DioField Chronicle ve Harvestella gibi oyunlar çıkardığı iddia edilebilirken, Valve’ın avuçiçi cihazında kendini en çok evinde hissettiren Üçgen Stratejisidir.

Triangle Strategy’nin muhteşem HD-2D sanat tarzı, Steam Deck’in 7 inçlik ekranında harika görünüyor ve Final Fantasy Tactics, War of the Lions ve Tactics Advance’in mirasını taşıyan bir oyunu tek bir platformda oynamanın doğru hissettiren bir yanı var.

Entrika ile dolu bir hikaye, strateji ile dolu bir oyun ve oyuncuların kendilerini kaybedebilecekleri bir grafik stil, Üçgen Stratejiyi Steam Deck’te harika bir deneyim haline getiriyor.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

PC ve Steam Deck’e çıkan PlayStation Studios oyunları için büyük bir yılda Uncharted: Legacy of Thieves Collection, diğerleri arasında öne çıkıyor.

Iron Galaxy ve Naughty Dog’un taşıma çabaları şu anda diğer birçok stüdyonun önünde ve omuz omuza ve Nathan Drake’in son macerasının sayısız sistemde çalışmasını sağlamak için gösterdikleri özen Steam Deck’te gerçekten görülüyor.

Valve’in avuçiçi bilgisayarı, Uncharted’ı orta ve yüksek ayarların bir karışımında (genellikle FSR olmadan) 30 ila 40 FPS arasında sabit bir hızda oynayabilir. Oyuncuların seçtiği ayarlar ne olursa olsun, Uncharted 4 ve The Lost Legacy el ekranında her zaman harika görünüyor.

Bu yıl PC’ye çıkacak iki yeni nesil PS5’e özel oyundan biri olarak, Valve’ın Steam Deck’inin Uncharted: Legacy of Thieves Collection’ı takdire şayan bir şekilde idare ettiğini görmek, bu el cihazının depoda oldukça uzun bir süre alakalı kalmak için yeterli güce sahip olduğunu gösteriyor.

Vampire Survivors

Steam Deck’in lansmanından bu yana Vampire Survivors, Valve’ın sistem için “En Çok Oynanan” listesinde düzenli olarak listelerin başında yer aldı ve bunun iyi bir nedeni var.

Steam Destesi ile ilgili harika olan her şeyi özetleyen bir oyun varsa, o da Vampire Survivors olmalıdır. Mükemmel bir mobil oyunun yapması gereken her şeyi yapıyor.

Vampire Survivors’ı öğrenmesi basit, oynaması ilgi çekici ve oyuncuları koltuklarına yapıştıracak kadar derinliğe sahipken aynı zamanda mükemmel bir kaldır ve bırak oyunu.

Poncle’ın indie sevgilisi, bir video oyununun olabileceği en video oyunu olmaya olan sarsılmaz ve övgüye değer bağlılığı nedeniyle Steam Deck için de böyle bir fenomen haline geldi.

Vampire Survivors, bazen en basit ve en saçma oyunların, yılın en iyi oyunları tartışmasında dev AAA oyunlarıyla baş başa kalabileceğini kanıtlıyor.

Exit mobile version