En Çok Uyuyan Hayvanlar

En çok uyuyan hayvanlar hangileridir gibi sorularınız varsa dünyanın en uykucu hayvanlarını sıraladığımız listeyi inceleyin.

En Çok Uyuyan Hayvanlar

En çok uyuyan hayvanlar, günün büyük bir kısmını uyuyarak geçiren, uykuya son derece düşkün hayvanlardır. Bu hayvanlar en önemli ortak özelliği yüksek metabolizmaya sahip olmalarıdır. Bu sebepten ötürü büyük bir çoğunlukla uyuma ihtiyacı duyarlar. Öte yandan beslenme alışkanlıkları da çok uyumalarına neden olur.

Çoğu uykucu hayvan, günün en az 10 saatini uyuyarak geçirir. Elbette ki bu süre, hayvandan hayvana bağlı olarak değişiklik gösterir. Örneğin maymunlar günde genellikle 11-12 saat uyurken koalalar ise bir günde 18 saatten fazla uyuyabilmesi ile bilinir.

Aslanların bile 15 saatten fazla uyuyabildiğini öğrendiğinizde hayvanlara olan bakış açınızın büyük ölçüde değişeceğinden emin olabilirsiniz. Dilerseniz gelin, aşağıdaki listeden en uykucu hayvanlara bir göz atalım.

En Çok Uyuyan Hayvanlar Listesi

Dünyanın en uzun süre uyku süresine sahip hayvanları bu şekildedir. Peki, listedeki hangi hayvan kaç saat uyuyor? Hayvanların ne kadar uzun süre uyuduğunu nedeniyle birlikte öğrenmek için yukarıdaki hayvanların her birini ayrı ayrı ele alalım.

Koala

Koalalar, okaliptüs yapraklarını tüketir. Uyku, metabolizmalarını yavaşlatarak yaprakların sindirim sisteminde daha uzun bir süre kalmasını sağlar. Besin kaynağından aldığı az miktardaki enerjinin korunması için daha fazla zamanları olur. Bir koala günde en az 18 saat uyuyabilir.

Kaplan

Günde en az 18-19 saat uyuyabilen kaplanlar avlanabilmek için enerjiye ihtiyaç duyar. Büyük ve hızlı olan kaplanlar bir kovalamacanın ardından kolaylıkla bitkin düşebilir. Bu nedenle her zaman enerjiye ihtiyaçları vardır. Genellikle yemek yedikten sonra uyurlar.

Hamster

Hamster, gün ışığında yırtıcılara görünmemek için yerin altına girer ve gün ışığından uzakta uyur. Geceleri ise beslenmek için dışarı çıkarlar. Bir hamster’ın günlük uyku saati yaklaşık 15 saattir.

Piton

Pitonlar günde yaklaşık 18 saat uyur. Pitonların metabolizmaları yavaştır. Enerji tasarrufu yapması gerekir. Uyuduğu süre boyunca daha az hareket ettiğinden daha az enerji harcar.

Sincap

Sincaplar da uyku süresi oldukça fazla hayvanlardandır. Sincaplar genellikle sabahın erken saatlerinde hareket hâlindedir. Günün büyük bir kısmında (yaklaşık 18 saate kadar) uyuyabilirler.

Exit mobile version