En Büyük DDoS Saldırıları Listesine Bir Yenisi Eklendi

Tarihin en büyük DDoS saldırıları listesinde artık yeni bir saldırı daha var. Bu sefer teknoloji devi Google hedef alındı.

En Büyük DDoS Saldırıları Listesine Bir Yenisi Eklendi

Tarihin en büyük DDoS saldırıları listesine yeni bir saldırı daha dahil oldu. Bu sefer hedefte Google vardı. Dünyanın en çok kullanılan hizmetlerinin arkasındaki isimlerden biri olan Google, kendisine yönelik düzenlenen siber saldırının önüne başarılı bir şekilde geçmeyi başardı.

Teknoloji devi tarafından yapılan açıklamada saldırının arkasındaki kişiler eğer amacına ulaşsaydı saldırının çok yıkıcı etkileri olabileceği belirtildi. Google’dan Emil Kiner, saldırının büyüklüğünden bahsederken bu saldırının bugüne kadar kayıtlara geçen saldırılardan en büyük saldırılardan biri olduğunu ifade etti.

Saldırının ne kadar büyük olduğu konusunda ipucu vermek için Wikipedia örneği kullanıldı. Bütün isteklerin 10 saniye içinde alınması hâlinde ortaya çıkacak duruma işaret edildi. Elbette ki Wikipedia’nın her gün dünyanın dört bir yanından en çok ziyaretçi alan web sitesi olduğunu göz önünde bulundurmayı ihmal etmemek gerekiyor.

Saldırının tam olarak kimler tarafından düzenlendiği ise şimdilik bilinmiyor.

Tarihin En Büyük DDoS Saldırıları

Şirketler, siber saldırılara karşı önlemlerini giderek arttırıyor. Öte yandan bu tür büyük saldırıların arkasındaki kötü niyetli kişiler de giderek daha çok agresif bir tavır sergilemeye başlıyor.

Exit mobile version