Elon Musk’ın Sohbet Botu Grok Kullanıma Sunuldu

Elon Musk, xAI tarafından geliştirilen sohbet botu Grok'a yöneltilen ilk soruları ve botun verdiği yanıtları hesabından paylaştı.

Elon Musk'ın Sohbet Botu Grok Kullanıma Sunuldu

Elon Musk’ın yeni yapay zeka girişimi xAI ile ilgili söylentiler uzun bir zamandan beri konuşuluyor ve son açıklamasına bakılacak olursa büyük çıkış yakında olabilir. Öyle ki xAI’ın Grok’u şu an sınırlı bir kullanıcı grubu tarafından test edilebiliyor.

Tesla’nın CEO’su ve sosyal medya platformu X’te yaptığı değişimlerle son zamanların en çok konuşulan ismi, dün yapay zeka girişiminin 4 Kasım’da yani bugün piyasaya sürüleceğini duyurmuştu.

xAI’ın Grok’u Henüz Beta Aşamasında

Elon Musk’un yapay zeka şirketi xAI, Grok adlı ilk yapay zeka modelini seçilmiş bir grup insanın kullanımına sundu. Yeni girişimin bir nevi beta aşamasında olduğu söylenebilir çünkü yalnızca seçilmiş bir grup tarafından denenebiliyor.

Musk, xAI’ın yeni Grok modelini temel alan bir sohbet botunun bir deneme sürümünü paylaştı. Sohbet botunun dayandığı dil modelinin OpenAI’ın GPT ve Google’ın PaLM dil modeline benzer büyük bir dil modeli olduğunu öne sürdü.

X’teki bir gönderide Grok’un sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) aracılığıyla bilgilere gerçek zamanlı erişme yeteneğine sahip olduğunu belirtti. Bunun xAI’ın modeline diğer dil modellerine göre bir üstünlük sağladığını da ifade etti.

Musk, konu ile ilgili yaptığı paylaşımda “Grok, X platformu aracılığıyla bilgiye gerçek zamanlı erişime sahip. Bu da diğer modellere göre büyük bir avantaj” ifadelerine yer verdi.

Musk, paylaşımlarından birinde yapay zeka destekli sohbet botunun mizahi özelliklerini de gösterdi. Sohbet robotu adım adım bir rehber sunarken bir adım daha ileri giderek kendisinden yasa dışı bir şeyi nasıl yapabileceğini açıklamasını isteyen kullanıcıyı biraz esprili ve alaycı bir dille uyardı.

Bot, sadece şaka yaptığını, istenen şeyin tehlikeli ve asla teşvik edebileceği bir şey olmadığını söyledi. Grok’un zekâsını ve alaycılığını sevdiğini söyleyen Musk, onu bu şekilde kimin eğitmiş olabileceği hakkında hiçbir fikri olmadığını dile getirdi.

Exit mobile version