Elon Musk Tesla Araçları Batarya Sorununu Tarihe Gömmek İstiyor

Neredeyse her ay mutlaka gündeme gelen Elon Musk, Tesla araçları konusunda yepyeni fikirlere sahip. Hadi gelin bunlardan bazılarına birlikte bakalım.

Tesla CEO’su Elon Musk tarafından sürekli gündeme bazı fikirler getiriliyor. Bunlardan bazıları gerçekten de yenilikçilik konusunda adeta çığır açıyor. Musk konuşmasında, “Yoğun bir kentsel çevrede park etmeye çalışıyorsanız park alanlarına sığabilen bir araca sahip olmak oldukça önemli” ifadelerine yer verdi.

Bu konu onun yapmak istediği ilk değişiklikler arasında yer alıyor. Ona göre çevre düzenlemelerinin mutlaka yeni bir şekilde ele alınması şart. Aksi halde park yapacak yer bulmak bile çok zor olacak.

Elon Musk Tesla araçları için yeni menzil önerisi

Yenilikçi elektrikli araçlarla kendisini sık sık belli eden Tesla şirketi, bu defa başka bir özellik getirecek. Bildiğiniz üzere elektrikli araçlarda bazen menzil sıkıntısı yaşanabiliyor.

Elon Musk Tesla araçları

Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre 1000 km menzil ile gidebilecek araçlara yer verilecek. Tesla tarafından üretilecek araçlar, sadece tek bir şarj dolumu ile 1000 km yol alabilecek. Bu gerçekleşirse, elektrikli araçların eli ciddi anlamda kuvvetlenecek.

İşlenmemiş bazı batarya modellerinin henüz yapımına devam edildiğini söyleyen Musk, onları 1000 km menzile hazır hale getirmek istediğini ifade etti. Tesla Model S, şu anda 600 km menzili aşabilen tek araç. Şirket bu araçların hepsini 1000 km ve üzerine çıkarmaya çalışıyor. 

Sizce Tesla hedefini tutturabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version