Elon Musk Starlink Projesi İçin Resmi Açıklama Yapıldı: Türkiye Destekliyor

İnternet konusunda çığır açması planlanan Elon Musk Starlink projesi, büyük bir ivme yakaladı. Özellikle de resmi ağızlardan daha fazla açıklama geliyor.

Uzay alanında çok ciddi bir gelişme kaydeden SpaceX şirketi, Starlink projesi için önemli yatırımlar yaptı. Tüm dünyaya internet sunma hizmeti için kolları sıvayan bu proje, coğrafi sorunları altüst ediyor. Bu durum aynı zamanda, ülkeler ile alakalı ani problem anlamına gelebilir. Bildiğiniz üzere şirketin faaliyetlerine devam edebilmesi için bütün Dünya ülkelerinden izin alması gerekiyor.

Elon Musk Starlink projesi için destek geldi

Yaratıcı fikirleri ile ön plana çıkan Elon Musk, uzay interneti sağlama konusunda da birkaç adım önde. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, buna vurgu yaparak oldukça önemli açıklamalara yer verdi.

Elon Musk Starlink projesi

Mikro uydu olarak da ifade edilen bu teknoloji sayesinde; dağlar ve okyanuslar engel olmadan çok rahat bir şekilde internet erişimi sağlanacak. Bu konuyla alakalı konuşmasına devam eden Sayan, Türkiye’nin egemenlik sahasının korunması gerektiğine de vurgu yaptı. TURKSAT uyduları işte tam da bunun en büyük savunucusu olacak.

Starlink Uyduları Uzay Çalışmalarını Kötü Etkiler Mi?

TURKSAT uydularından konu açılmasının en önemli nedeni Ermenistan ile yaşanan sürtüşmeydi. Ermenistan’dan birçok kişi Musk’a mail atarak TURKSAT uydularını uzaya fırlatmaktan vazgeçmesini söyledi. Bu olayın hemen ardından Bakan Yardımcısı Musk ile alakalı son derece olumlu konuştu. Sizce Türkiye Starlink konusunda nasıl bir destek sunabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version