Dünya İle Mars Arasında Bağlantı Kurmak İsteyen Elon Musk’ın Çılgın Projesi

Dünya ile Mars arasında bağlantı kurmak isteyen Elon Musk çılgın bir proje ile karşımızda. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

SpaceX, uzun bir süredir insanları Mars’a götürmek istediğini söylüyordu. Özellikle de son dönemlerde bu daha fazla dile getirildi. hatta son açıklamalarında 2050 yılına kadar 1 milyon civarında insan Mars’a gönderilecekti.

Dünya ile Mars arasında bağlantı kurmak sanıldığı kadar kolay olmayacak

Dünya ve Mars arasında bağlantı sağlanmaz ise orada yaşayan insanlar için bu oldukça problemli olacak. Dünya ile veya kendi aralarında bağlantı kurmaları gerektiğinde ne yazık ki sorunlarla karşılaşacaklar. Starlink projesi işte tam olarak bunu sağlamak için ortaya atılıyor.

Dünya ile Mars arasında bağlantı

Dünyada yaşayan insanlar ile uzayda yaşayanlar arasında bağlantı kurmayı amaçlayan bu proje aynı zamanda başka konularda da kullanılacak. Elon Musk ilk başlarda bu proje için dünyaya yönelik olduğunu ifade etmişti ancak ilerleyen zamanlarda Mars ile bağlantı kurmak için de yine bu uydulardan yararlanma ihtimallerinin olduğunu söyledi.

Starlink projesi tam olarak amacına ulaşırsa, Dünya ve Mars gezegenlerinde yaşayan insanlar, rahatlıkla bağlantı kurabilecek. Ayrıca Mars’ta yaşayan insanlar yine kendi aralarında bağlantı sağlayabilecek.

Exit mobile version