Elon Musk Hisse Oyunlarına Devam Edebilir

Geçtiğimiz günlerde Tesla hakkında önemli açıklamalar yapan Elon Musk hisse oyunlarına devam edebilir. Teknoloji alanında öncü şirketlerin CEO görevlerini yürüten Musk, çok büyük hisse değişikliklerine neden olabiliyor.

Dünya üzerinde faaliyet gösteren büyük şirketler, genellikle borsada hisse işlemleri görüyor. Bu durum her ne kadar yatırımcılara büyük kazançlar sağlasa bile bazen kaybettirme noktasına da getirebiliyor. Özellikle de şirketlerde çalışan CEO pozisyonundaki kişiler açıklama yaparsa hisseler büyük oranda değişiyor.

Elon Musk Tesla hisselerinin fiyatını değiştirdi

Normal şartlarda herhangi bir firmanın bünyesinde çalışan birileri kesinlikle şirketi ile ilgili açıklama yapmaz. Borsa ahlakına tamamen aykırı olan durum Musk tarafından gerçekleştirildi.

 

Tesla hisselerinin aniden düşüş yaşamasına ve 0.3 puan kaybetmesine neden olan bu durum, ilk başta yatırımcılar tarafından anlaşılamadı. Twitter üzerinden paylaşım yapan ve Tesla hisselerinin yüksek olduğunu söyleyen Musk, bu hisselerin düşmesine neden oldu.

Tesla CEO’sunun neden böyle bir şey yaptığı daha sonradan anlaşıldı. Tesla yılın belirli dönemlerinde Elon Musk’a hisse veriyor. O da bu hisseleri ucuz alabilmek için böyle oyunlar oynayabiliyor. Ona düzenli olarak hisse verileceği için muhtemelen ilerleyen dönemlerde bir daha aynı oyunlara başvurabilir. Sizce şirket CEO’larının böyle oyunlar oynaması kabul edilebilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version