Binlerce Kişi Beyin Çipi Taktırmak İçin Musk’ın Şirketine Başvurdu

Elon Musk'ın beyin implantı girişimi olan Neuralink'in insan denemeleri için binlerce kişinin başvuruda bulunduğu aktarıldı.

Binlerce Kişi Beyin Çipi Taktırmak İçin Musk'ın Şirketine Başvurdu

Elon Musk’ın beyin implantı girişimi Neuralink, ilk insanlı klinik denemesine hazırlanıyor. Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, beyinlerine bir dizi elektrot ve süper ince kablo yerleştirmek için kafataslarının bir kısmının çıkarılmasını içeren bir süreçten geçmeye istekli bir gönüllü arayışına girdi.

İlginç bir şekilde tamamen yeni yaklaşım olmasına rağmen binlerce kişi beyin çipi taktırmak için sıraya girdi.

Beyin Çipi Taktırmak İsteyenlerin Sayısı Epey Fazla

Çıkarılan parçanın yerini alacak şekilde tasarlanan implant, kişinin beyin aktivitesini okuyup analiz edecek ve bu bilgileri kablosuz olarak yakındaki bir cihaza aktarıyor. Bu deneme için ideal aday profili, dört uzvunda da felç olan 40 yaş altı bir yetişkinleri içeriyor.

Neuralink, devrim yaratmayı hedefliyor. Şirket, bir kişinin aklından geçen düşünceleri bir cihaza aktarmayı mümkün kılan, insan ve makine iş birliğini bir sonraki boyuta taşıyan bu proje üzerinde uzun bir zamandan beri çalışıyor. Bu proje sayesinde bilgi indirme ya da düşünceleri bir yere aktarma mümkün hâle gelecek.

Hedefler her ne kadar çağ açıcı olsa da bunları gerçekleştirmeye giden yolda birtakım zorluklar da yok değil. Neuralink, binlerce hasta adayın yoğun ilgi görmesine rağmen hâlâ ilk gönüllüsünü arıyor. Şirket, gelecek yıl 11 kişiyi, 2030’a kadar ise 22 binden fazla kişi üzerinde çalışma gerçekleştirerek iddialı bir hedef belirledi.

Neuralink, bu alanda tek değil. Synchron gibi diğer şirketler, beyin implantları ve ilgili teknoloji ile insan denemelerine bir yıldan fazla bir süredir başlamış durumda.

Exit mobile version