Elektrikli Uçan Taksiler Yakında Kullanıma Sunulacak!

Alman hava taksisi şirketi Lilium, tam ölçekli, tamamen elektrikli beş kişilik uçağın ilk testini tamamladı. Gelecek on yıl içinde şehirleri aşarak “uçan arabalara” sahip olmayı hedefleyen yeni elektrikli uçuş endüstrisi için yapılan bir dizi başarılı testte bu, en sonuncusu oldu.

Münih merkezli bir şirket tarafından paylaşılan bir videoda; Lilium’un pilotsuz uçağında bir helikopter gibi havada uçarken, kısa bir süre gezinip ardından iniş yaptığı görülebiliyor. Çok gibi görünmeyebilir, ancak 2025 yılına kadar birden fazla şehirde tamamen operasyonel bir uçan taksi hizmeti başlatmayı ümit eden şirket için bu büyük bir adım.

Elektrikli uçan taksiler şık bir görünüme sahip olacak

Şimdiye kadar gördüğümüz diğer elektrikli uçaklara kıyasla Lilium Jet, kesinlikle göze çarpıyor: Bir çift paralel asimetrik kanatlı iniş takımlarına tünemiş yumurta şeklinde bir kabine sahip.

Kanatlar, dikey kalkış için eğilen ve daha sonra yatay uçuş için öne kayan toplam 36 elektrikli jet motoruyla donatılmıştır. Kuyruk, dümen, pervane veya dişli kutusu bulunmuyor. Şirket tamamlandığında, Lilium Jet’in 300 km (186 mil) menzile ve 300 km / saat (186 mil) hıza sahip olacağı söyleniyor.

Exit mobile version