Elektrikli Scooter Kullanımı Yeni Düzenlemelerle Karşı Karşıya

Mi Elektrikli Scooter Pro 2

Yapılan bazı değişiklikler ile birlikte elektrikli Scooter kullanımı farklı bir boyuta doğru evrildi. Hadi gelin konuyla alakalı bütün detaylara birlikte bakalım.

Elektrikli scooter her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Büyük oranda kolay taşınabilir olması onu ön plana çıkarıyor. Fakat Türkiye Çevre Ajansının kurulması nedeniyle bazı değişiklikler yapıldı. Buna göre tüm Scooter modelleri için ayrı bir yol şeridi yapılacak.

Bunları kullanmak isteyenler mutlaka en az 15 yaşında olmak zorunda. Ayrıca iki elle sürülmesi zorunlu olan scooterlar yük veya yolcu taşıyamayacak. Modeli her ne olursa olsun hepsi için anayolda kullanma yasağı getirildi.

Elektrikli scooter kullanımı daha kolay hale gelecek

Yapılan çalışmaları farklı bölümlere ayırmak gerekirse öncelikle ek bir yol şeridinin önemi büyük diyebiliriz. Normal şartlarda elektrikli scooter kullanmak pek kolay olmuyor. Taşıtların onlara ait yolları işgal etmesi bu sorunun en büyük nedeni olarak görülüyor.

elektrikli Scooter kullanımı

Yeni gelen düzenleme ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ek şerit yapılmasına karar verdi. Buna göre hem bisiklet hem de elektrikli scooter yolları birbirinden ayrılacak. Burada bisikletli ulaşım ana planı esas alınacak. Belediyeler elektrikli bisikletlere ise başka bir yol kullanmalarını soyleyecek.

Her geçen gün bu tür araçlar talep artışı gösteriyor. Bunun farkında olan hükümet ve belediyeler ek önlemler ile gelir sağlamaya çalışıyor. Ayrıca birbirinden farklı batarya teknolojileri sayesinde kullanımı çok daha kolay hale gelecek gibi görünüyor.

Bu yeni ulaşım türünün eskisinin yerini alma ihtimali son derece yüksek. Peki siz elektrikli scooter modelleri için ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version