Elektrikli Araç Satışlarını Durdurmak İstiyorlar

Amerika'nın Wyoming eyaleti, 2035 yılına kadar yeni EV satışlarını aşamalı olarak durdurmak istiyor. İşte bu gelişme ile ilgili detaylar.

California ve New York gibi yargı bölgeleri benzinle çalışan yeni arabaların satışını yasaklamaya doğru ilerlerken, bir ABD eyaleti aksi yönde ilerlemek istiyor.

Wyoming yasama organı, 2035 yılına kadar yeni elektrikli araç satışlarının aşamalı olarak kaldırılmasını öngören bir kararı değerlendiriyor.

Cuma günü sunulan Senato Ortak Kararı 4, eyaletin Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerinden destek aldı.

Önerilen kararda, Senatör Jim Anderson liderliğindeki bir grup milletvekili, Wyoming’in “gururlu ve değerli” petrol ve gaz endüstrisinin “sayısız” iş yarattığını ve eyaletin kasasına gelir kattığını söylüyor.

Wyoming’de şarj altyapısı eksikliğinin elektrikli araçların yaygın olarak kullanılmasını “uygulanamaz” hale getireceğini ve eyaletin “elektrikli araçların talihsizliğini sürdürmek” için “büyük miktarlarda yeni elektrik üretimi” yapması gerekeceğini ekliyorlar.

2035 Yılına Kadar Elektrikli Araç Satışı Yapılmaması İsteniyor

SJ4, konut sakinlerini ve işletmeleri, 2035 yılına kadar aşamalı olarak tamamen ortadan kaldırmak amacıyla EV‘lerin satışını ve satın alımını gönüllü olarak sınırlamaya çağırıyor.

Kabul edilirse, karar tamamen sembolik olacaktır. Aslında, araçları tamamen yasaklamaktan çok EV savunucularına bir mesaj göndermekle ilgili. Bu noktaya kadar, SJ4’ün son bölümü, Wyoming Dışişleri Bakanı’nın kararın kopyalarını Başkan Biden ve California Valisi Gavin Newsom’a göndermesini istiyor.

“Büyük Bir Sorun”

Tasarının eş sponsorlarından biri olan Senatör Boner, Cowboy State Daily’ye , “Birisi şaka gibi bile diyebilir, ancak bu açıkça kamuoyunda tartışılmayı hak eden çok ciddi bir sorundur. Bazı insanların sözde iklim krizi için istediği çözümlerin gerçek hayatta gerçekten pratik olmasını sağlamakla ilgileniyorum. Diğer eyaletlerin hazır olmayan bir teknolojiyi zorlamaya çalışmasını takdir etmiyorum.” dedi.

Karar, siyasi bir gösterinin işaretlerini taşısa da gerçek bir ekonomik kaygıyı ima ediyor. Wyoming , 2021’de 85,43 milyon varil petrol üretti ve bu, onu o yıl ülkenin sekizinci en büyük ham petrol üreticisi yaptı.

Eyaletin Carbon İlçesi de ABD’deki en büyük rüzgar çiftliklerinden birine ev sahipliği yapıyor. İklim değişikliği söz konusu olduğunda hakkında yeterince konuşulmayan bir konu da dünyanın adil bir şekilde sıfır emisyonlu bir ekonomiye nasıl geçiş yaptığıdır.

ABD’nin birçok kırsal eyaletindeki insanlar, haklı olarak sözde yeşil teknolojilere güvensizlik duyuyorlar çünkü daha yakın tarihli teknolojik değişimlerden kentsel emsalleri kadar yararlanmadılar.

Örneğin internetin gelişini ele alalım. 2018’de Microsoft, birçok kırsal topluluğungenişbant internete erişiminiz yok. Bu, o yerlerdeki ekonomik fırsatların azalmasına katkıda bulunan bir şey.

Exit mobile version