Electronic Arts Glu Mobile’ı satın alacak

Electronic Arts, başka bir oyun stüdyosu satın almayı planladığını açıkladı. Şirket, 2,4 milyar ABD Doları tutarındaki anlaşma ile Glu Mobile‘ı bu yılın ikinci çeyreğine kadar satın almayı hedefliyor.

Bir VentureBeat raporuna göre, yeni anlaşma, daha önce yayıncı Codemasters’ı satın alarak EA’nın geçtiğimiz haftalardaki ikinci büyük satın almasına işaret ediyor. Farkında olmayanlar için Glu, en çok Kim Kardashian Hollywood oyunuyla ve Tap Sports Beyzbol, Dine Dash Adventures ve Disney Sorcerer’s Arena gibi diğer mobil oyunlarla tanınır. Yayıncı, genellikle tam 3 boyutlu görseller içeren büyük bütçeli mobil başlıklarla tanınır. Buna rağmen, oyunlarını yıllarca çalışan ve uygulama içi mikro dönüşümler yoluyla gelir elde eden oyunları ücretsiz olarak sunuyor.

AB antitröst şefinden Apple şikretine uyarı

ELECTRONIC ARTS CEO’SU ANDREW WILSON AÇIKLADI

Özellikle, bu iş modeli, Electronic Arts’ın gelecekte geçmek istediği şeydir ve hatta yatırımcılarını da defalarca bilgilendirmiştir. EA CEO’su Andrew Wilson, “Glu’yu satın almamız, birçok hızlı büyüyen türde kanıtlanmış uzmanlığa sahip bir mobil oyun lideri oluşturmak için harika ekipleri ve son derece ilgi çekici ürünleri bir araya getiriyor. Mobil, dünyanın en büyük oyun platformu olarak büyümeye devam ediyor. Glu’nun oyunları ve yeteneklerinin de eklenmesiyle mobil işimizin boyutunu ikiye katlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

GLU MOBILE CEO’SU NICK DE BENZER AÇIKLAMALAR YAPTI

Benzer şekilde, Glu CEO’su Nick de şunları ekledi: “Bu işlem, güçlü finansal ve operasyonel sonuçlara yol açan iş ivmesini artırırken, oyuncularımıza birinci sınıf etkileşimli deneyimler sunmak için Glu ekibinin muazzam çalışmasının sonucudur. Tüm hissedarlarımız ve diğer kilit unsurlar için müthiş bir sonucu temsil ediyor. Bu işlem, güçlü finansal ve operasyonel sonuçlara yol açan iş ivmesini artırırken, oyuncularımız için birinci sınıf etkileşimli deneyimler sunmak için Glu ekibinin muazzam çalışmasının sonucudur. Tüm hissedarlarımız ve diğer kilit unsurlar için müthiş bir sonucu temsil ediyor. “

Exit mobile version