Electronic Arts, Codemasters oyununu 1,2 milyar dolara satın alıyor

Electronic Arts, Birleşik Krallık’taki geliştirici Codemasters oyununu, yarış video oyunu türünün ABD yayıncı dev güreş kontrolünü görebilecek bir hareketle satın almayı kabul etti. Anlaşmanın gelecek yılın ilk çeyreğinde 7,98 dolar değerinde Codemasters’a 1,2 milyar dolar değerinde tamamlanması bekleniyor.

Sky News ilk olarak hafta sonu EA’nın Codemasters’a olan ilgisini bildirdi. İngiliz şirketinin daha önce Rockstar Games ve 2K Sports sahibi Take-Two Interactive ile 970 milyon dolarlık bir anlaşma yaptığını söyledi. EA anlaşmayı Pazartesi sabahı erken saatlerde doğruladı.

The Game Awards 2020 ile 14 oyun duyurusu

Codemasters, 80’lerde kurulan ve ZX Spectrum ve Commodore 64 gibi Birleşik Krallık’ta popüler olan sistemler için Dizzy gibi erken isabetler üreten en eski İngiliz oyun geliştiricilerinden biridir. Son yıllarda en çok yarış yaratmasıyla tanınıyordu. Dirt, Grid ve Formula 1 serisi gibi oyunlar ve geçen yıl Project Cars’ın arkasındaki geliştiriciyi satın aldı.

ELECTRONIC ARTS CODEMASTERS İLE ELİNİ GÜÇLENDİRDİ

Tabii ki EA, Need for Speed ​​serisinin sahibidir. Bu yüzden Codemasters eklentisi ona yarış oyunu pazarının büyük bir kısmı üzerinde daha fazla kontrol sağlayacaktır. Başlıca rakipler, her ikisi de yayıncılarının ilgili platformlarına özel olan Sony’nin Gran Turismo ve Microsoft’un Forza serisi olacaktır.

EA CEO’su Andrew Wilson, yaptığı açıklamada, “Codemasters ve Electronic Arts’ı hayranlar için şaşırtıcı ve yenilikçi yeni yarış oyunları yaratmak için bir araya getirmenin son derece cazip bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Sektörümüz büyüyor, yarış kategorisi büyüyor. Birlikte yeni bir yarış eğlencesi çağına liderlik etmek için konumlanacağız.” dedi.

Codemasters başkanı Gerhard Florin, “Electronic Arts ve Codemasters’ın video oyunu yarış kategorisine liderlik etme konusunda ortak bir tutkusu var. Codemasters Yönetim Kurulu, şirketin EA’nın bilgi birikiminden, kaynaklarından ve kapsamlı küresel ölçeğinden – hem genel hem de özel olarak yarış sektöründe fayda sağlayacağına inanıyor. Bu birliğin Codemasters için heyecan verici ve müreffeh bir gelecek sağlayacağını düşünüyoruz. Ekiplerimizin son derece tutkulu bir izleyici kitlesine daha büyük ve daha iyi oyunlar oluşturmasına, başlatmasına ve hizmet etmesine olanak tanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version