Elden Ring Oyununun İlk Oynanış Videosu Geldi

Elden Ring oyununun 20 dakikalık ilk oynanış videosu paylaşıldı. Geliştirici FromSoftware'in heyecanla beklenen Soulslike aksiyon oyununa şimdiye kadarki en büyük bakış...

FromSoftware, stüdyonun merakla beklenen bir sonraki oyunu Elden Ring oyunundan 20 dakikalık yeni oynanış videosu yayınladı. Oyun, her biri Elden Ring’in birçok temeline bakan birden fazla bölümden oluşur. Birçok yönden Dark Souls’a çok benziyor olsa da; Elden Rings’in oynama biçiminde açıkça birçok fark var. Açık dünya oyunu biraz Skyrim benzeri bir atmosfer sağlar.

Elder Ring Oyununda Öne Çıkanlar

Oynanış, Elden Ring oyununun şenlik ateşi alternatiflerinin bir Site of Grace olarak bilindiğini ve yeni alanlar bulmak için kullanılacak yol gösterici ışınlarını yansıttığını ortaya koyuyor. Oyunun açık dünya doğası, bu tür yönlendirmeleri görmezden geleceğiniz ve istediğiniz yere gideceğiniz anlamına gelir.

Harita parçaları kullanılarak oluşturulan bir harita, işçiliği, malzemeleri veya tehlikeli düşmanlar gibi buluntuları vurgulamak için iğnelerle özel hale gelir. Zelda: Breath of the Wild’da olduğu gibi, navigasyonda kullanılmak üzere oyun dünyasında ışık sütunları olarak görünen işaretler haritaya yerleştirilebilir.

Oyunda Göreceğimiz Diğer Detaylar

Gösterilen oyunun çoğu, dünyanın Limgrave bölgesinde büyük bir zindan olan Stormveil Kalesi’nin keşfini içeriyor. Burada, The Lands Between’in at sırtında keşfedilebilen büyük açık alanları ile daha labirenti andıran zindan iç mekanları arasındaki navigasyon farkını görüyoruz.

Oyunda, Dark Souls, Sekiro ve Bloodborne ile karşılaştırıldığında; bu sefer sihrin deneyim için ne kadar daha temel olduğunu gösteren büyük miktarda savaş gösteriliyor. Düşmanlara saldırmak için çağrılan ruhlar, alevli kılıçlar yer alıyor. Hatta bir alev makinesi olarak çalışmak üzere çağrılan bir ejderhanın başını görüyoruz. Bir düşmanın muhafızını kırmak için kullanılan rüzgar çarpması gibi silahlarla kullanılan özel büyülü saldırılar var. Açık dünyada, savaş at sırtında bile yapılır.

Oyunda Dikkat Edilmesi Gereken Bölüm

Oyunda özellikle dikkat edilmesi gereken nokta, Stormveil Kalesi’nde yaşayan Altın Godrick ile patron dövüşüdür. Bu çok kollu canavar devasa bir altın baltayı savurur. Karakterinizi bir el yerine ateş püskürten bir ejderha kafasına sahip bir kolla kavrar. Şimdiye kadar fark etmediyseniz; ejderhalar Elden Ring’de oldukça büyük bir olay gibi duruyor.

Oyun demosu, oyunun özel sürümlerinin ön siparişe açılacağı haberiyle sona erdi. Ayrıca Koleksiyoncu sürümü, oyunla birlikte bir çelik kitap kasası, 40 sayfalık bir sanat kitabı, dijital bir film müziği ve 23 cm uzunluğunda bir Malenia, Blade of Miquella heykeli ile birlikte gelecek. Bu arada Koleksiyoncu sürümünün premium versiyonu; tüm bunların yanı sıra Malenia’nın kanatlı kaskının 1:1 ölçekli bir kopyasıyla birlikte gelir. Premium Koleksiyoncu Sürümü, Bandai Namco mağazasına özeldir.

Exit mobile version