Elden Ring oyununun çıkış tarihi açıklandı

Dark Souls geliştiricisi FromSoftware‘in uzun zamandır beklenen yeni oyunu Elden Ring sonunda saklandığı yerden çıktı. Yayıncı Bandai Namco, Perşembe günkü Summer Game Fest Kickoff Live akışı sırasında detayları açıkladı. Hayranlarına epik fantezi rol yapma oyununa yeni bir bakış getirdi.

Elden Ring’in yeni fragmanı ilk kez ortaya çıktı. Dark Souls, Bloodborne ve Sekiro: Shadows Die Twice hayranlarına çok tanıdık gelecek bir oynanış. Ayrıca oyunun bir de çıkış tarihi var: 21 Ocak 2022. Oyun, PC’nin yanı sıra mevcut ve son nesil konsollara da geliyor.


İlginizi Çekebilir: Xbox Game Pass TV’ye geliyor


ELDEN RING BİRÇOK ÖĞEYE SAHİP

Elden Ring, Dark Souls oyuncularına tanıdık gelen birçok öğeye sahip. Bu öğeler arasında kılıçlar ve büyücülük, çağrılan müttefikler ve savaşacak dev efsanevi canavarlar yer alıyor. Ancak FromSoftware hayranlarının alışık olmadığı bir özelliği de var: atlar!

Elden Ring hakkında en son duyulan Haziran 2019’da Bandai Namco ve FromSoftware oyunu resmi olarak açıklaması oldu. Aynı zamanda Elden Ring o yılki E3’te FromSoftware’in “bugüne kadarki en büyük oyunu” olarak gösterdi. Ayrıca Dark Souls yaratıcısı Hidetaka Miyazaki ve Game of Thrones yaratıcısı George RR Martin tarafından hazırlanmış “zengin ve kanlı bir tarihe batmış genişleyen bir diyarda” geçtiği söyleniyor.

Miyazaki, Elden Ring’in “Dark Souls serisinde yapamadığımız şeylerle dolu” olacağını söyledi. Hatta Miyazaki, 2019’daki bir röportajda oyunun “daha çok RPG unsurlarına odaklanacağını” söyledi. Ayrıca Dark Souls yaratıcısı “kullanıcılara bir oyun tarzı sunmayı mümkün kılan çok çeşitli silahlar, sihir ve düşmanlarla etkileşim kurma yollarını içerecek. Ayrıca onlara uygun strateji olacak.” dedi.

FromSoftware hayranları, o zamandan beri Elden Ring’den bilgi çekilmesiyle perişan oldu. Bununla birlikte bu, topluluğun boşluğu kendi yarattığı irfanla doldurmasına yol açtı.

Ring gelecek yıl PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One ve Xbox Series X’e geliyor.

Exit mobile version