PC ve Telefonda Ekran Videosu Çekme

Bilgisayar ya da telefonda programsız ekran videosu çekme yöntemleri neler? Bu yollarla işletim sistemi fark etmeksizin ücretsiz video çekin.

Bilgisayarda ve telefonda ekran videosu çekme işlevine sahip çok sayıda program ya da uygulama bulunuyor. Tabii ki bu uygulamaları kullanmak da başvurabileceğiniz yöntemler arasındadır ama ne yazık ki birçok ekran kaydı uygulaması ücretsiz versiyonda sınırlı özelliklere sahiptir.

Uygulamaların özelliklerinin sınırlı olması, hareket alanınızı da olumsuz yönde etkiliyor. Bu tür engellere takılmamak için programsız ekran kaydı yapma yöntemlerine göz atabilirsiniz. Windows, macOS, Android ya da iOS’te bunu nasıl yapacağınızı aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Ekran Video Çekme Yöntemleri Neler?

Windows, macOS, iOS ya da Android’de uygulama ya da program kullanmadan ekran görüntüsü almanızı sağlayacak bir özellik mevcuttur. Her işletim sisteminde bu özelliğin nasıl kullanılacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Ekran Video Çekme Yöntemleri Neler?

iOS / iPhone Ekran Videosu Çekme Nasıl Yapılır?

Windows 10’da Ekran Kaydı Nasıl Yapılır?

Android Telefonda Ekran Kaydı Nasıl Yapılır?

macOS’te Video Çekme Nasıl Yapılır?

En İyi 3 Ekran Videosu Çekme Programı

Programsız ekran kaydı alma yöntemlerini kullanmak yerine program kullanmayı tercih ediyorsanız listedeki programlara da göz atabilirsiniz.

1. OBS Studio

OBS Studio’nun videoların ne kadar uzun olacağı konusunda bir sınırlaması yoktur. Yüksek kaliteli videolar çekmek ve yayın yapmak için tercih edebileceğiniz ücretsiz bir video kaydedicidir. Bu programla ekranın sadece bir kısmını da çekebilirsiniz, ekranın tamamını da çekebilirsiniz.

2. AceThinker

AceThinker, kullanımı oldukça basit bir ekran kaydı alma aracıdır. OBS Studio gibi ekranın bir kısmını ya da tamamını kaydetmenize imkân tanır. Kaydedilen ekran görüntülerini MP4 gibi yaygın kullanılan formatlarda kaydedebilirsiniz. Ayrıca bu ekran kayıtlarını Google Drive gibi depolama hizmetlerine doğrudan yükleyebilirsiniz.

3. Bandicam

Bandicam özellikle video oyununu kaydederken tercih edilen kullanışlı bir programdır. Tabii sadece video oyunlarını çekmek zorunda değilsiniz. Chrome ve benzeri programlarda da Bandicam’i kullanabilirsiniz. Sıkıştırma işlemi, video kalitesini çok fazla etkilemiyor.

Exit mobile version