Ekran Kartına Nasıl Bakılır? (Programsız)

Ekran kartına nasıl bakılır? Bu sorunun yanıtını merak ediyorsanız, aşağıda yer alan listeye göz atabilirsiniz.

Ekran kartına nasıl bakılır? PC kullanıcılarının çoğu bu sorunun yanıtını merak edebilir. Bilgisayarın en önemli donanım bileşenleri arasında yer alan ekran kartını öğrenmek için uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler mevcut. Üstelik bu yöntemler, herhangi bir programa ihtiyaç duymaz.

Bilgisayarlarda anakart, ekran kartı, RAM, harddisk dahil olmak üzere pek çok donanım bileşeni yer alır. PC parçalarının her biri önemlidir fakat özellikle oyun performansı konusunda ekran kartının önemi daha fazladır.

Ekran kartınız yeterince güçlü değil ise yeni çıkan video oyunlarını oynayamazsınız ya da daha düşük grafik ayarlarında oynamanız gerekebilir. Bazı bilgisayarlarda düşük güç tüketen yerleşik veya entegre olarak nitelendirilen ekran kartları yer alırken bazılarında ise harici ekran kartları bulunur.

Çok önemli bir donanım bileşeni olan ekran kartları, günümüzde Intel, Nvidia ve AMD tarafından üretilir. Asus, Sapphire, MSI, Zotac, Gigabyte gibi şirketler ise üretilen ekran kartlarını özelleştirerek satışa sunar.

Bilgisayarın Ekran Kartına Nasıl Bakılır?

Ekran Kartına Nasıl Bakılır-1

Sistemde hangi ekran kartı modelinin takılı olduğunu hatırlamak zor olabilir. Bu sebepten ötürü çoğu bilgisayar kullanıcısının kafasında bazen hangi ekran kartına sahip olduğu konusunda soru işareti oluşabilir.

Hangi ekran kartına sahip olduğunuzu öğrenmek için uygulayabileceğiniz iki farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden ilkini uygulamak için görev çubuğunda yer alan arama butonuna tıklayıp “Dxdiag” kelimesini yazmanız ve ardından “Enter” tuşuna basmanız gerekiyor.

Dxdiag penceresi üzerinden “Ekran” sekmesine tıklayın. Açılan sayfa, bilgisayarınızda bulunan ekran kartı ile ilgili çeşitli bilgiler sunacaktır. İkinci yöntemi uygulamak için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Ekran kartına nasıl bakılır sorusunu iki yöntem ile yanıtladık. Ekran kartlarına dair merak ettiğiniz farklı bir soru varsa yorumlar kısmından belirtebilirsiniz. Ayrıca programsız internet hızı arttırma yazımıza da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version